КСК- История 2010/ 2011

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
runnersa
В началото бе словото

Re: КСК- История 2010/ 2011

Мнение от runnersa »

sunny_light написа:Дано и в неделя всичко да си идва така естествено :lol:

Чул те Господ :D :P
Неможе да се харесваш на всички......НЕ всички имат вкус!!! :D D
Аватар
Uprising
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Uprising »

Някой да е сънувал нещо за изпита?
Success is the sum of small efforts, repeated day in and day out.
http://www.youtube.com/watch?v=xfq_A8nXMsQ
sunny_light
В началото бе словото

Мнение от sunny_light »

runnersa написа:
sunny_light написа:Дано и в неделя всичко да си идва така естествено :lol:

Чул те Господ :D :P
Много не ме слуша, но щом миналата седмица можах да отида на изпит с 2 научени урока и да ми се падне единият, значи напоследък съм му симпатична :lol: Сега да не помислите, че не уча. Изпитът нямаше нищо общо с литература и история.
runnersa
В началото бе словото

Мнение от runnersa »

По какво беше изпитът ? :D :D
Неможе да се харесваш на всички......НЕ всички имат вкус!!! :D D
sunny_light
В началото бе словото

Мнение от sunny_light »

По съвременна английска и американска литература. Значи съм излъгала, има общо с литературата :) :) Дано да не отегчаваме хората, едва ли се интересуват от моите изпити :lol: :lol:
Аватар
webstil
От дъжд на вятър

Мнение от webstil »

Enigma написа:Кирил и Методий и дейността на техните ученици са важен елемент в темата за Борис. Не бива да се пропускат. Както и Преславският църковен събор.
Добре събора не е ли към Симеон...дали трябва да се пише при Борис? Във всичките ми 5 учебника го няма при Борис...?
sunny_light
В началото бе словото

Мнение от sunny_light »

И според мен Преславският събор е в темата за Симеон. :wink:
BlagovestHristov
Драскач

Мнение от BlagovestHristov »

webstil написа:
Enigma написа:Кирил и Методий и дейността на техните ученици са важен елемент в темата за Борис. Не бива да се пропускат. Както и Преславският църковен събор.
Добре събора не е ли към Симеон...дали трябва да се пише при Борис? Във всичките ми 5 учебника го няма при Борис...?
Събора се отбелязва единствено с това,че през 893 Климент става архиепископ на българската църква,нищо повече и то се отнася към дейността на учениците
Аватар
deliriummm
Пишете, о, братя
Курс: първи

Мнение от deliriummm »

Ако темата е формулирана така: "Покръстване на българите и основаване на българската църква при цар Борис"-Според мен трябва да се пише до събора на Фотий(включително).Без дейността на Кирило-Методиевите ученици.
Learn to take life as it comes at you... to make each day count!
Аватар
Моридин
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Моридин »

^
Така го формулираха и от ОТ, когато ни преподаваха темата и ни казаха да пишем до 880г.
BlagovestHristov
Драскач

Моридин написа:^
Така го формулираха и от ОТ, когато ни преподаваха темата и ни казаха да пишем до 880г.
Дано е така.Ще бъде доста лесна тема :cheers:
Аватар
webstil
От дъжд на вятър

Мнение от webstil »

BlagovestHristov написа:
Моридин написа:^
Дано е така.Ще бъде доста лесна тема :cheers:
лесна,лесна колко да е лесна? :D:D
BlagovestHristov
Драскач

Много :)
Аз учениците щом научих,ако трябва да пиша само за това ще е супер,но пък би била доста къса темата :bounce:
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Темата за Борис както и да е формулирана:
1) не включва дейността на Кирил и Методий, нито произхода им, нито мисиите им. Най-много да споменете годината на създаване на азбуката.
2) включва дейността на Кирило-Методиевите ученици в България.
3) за предпочитане е да се изписват "Деволско-Охридски и Плисковско-Преславски просветно-книжовен център".
4) в темата трябва да се спомене за управленето на Владимир -Расате и Преславския събор, но представени доста по-стегнато от темата за Симеон. Това се казва във връзка с дейността на учениците на Кирил и Методий в страната. Нещо такова:

"През 889 г. княз Борис се оттегля в манастир и властта поема първородният му син Владимир-Расате (889-893). Най-същностното измерение на управлението на новия княз е опитът му за езическа реставрация. С цел да съхрани великото си дело, през 893 г. Борис извършва преврат и отстранява Владимир-Расате от престола. През същата година на свикания в Преслав народен събор е решено гръцкият език в богослужението да бъде заменен от славянския (старобългарския), който става и официален държавен език. Климент Охридски е избран за “пръв епископ на български език”, т.е. служещ на славянски. Византийското духовенство започва да се заменя с подготвения от Климент и Наум български клир. Така с просветителската дейност на Кирило-Методиевите ученици завършва третият етап на християнизаторската политика на княз Борис – българизацията на Българската църква. Този трети етап се явява и венецът на християнизаторската политика на Борис. "
Facebook
Изображение
fuid
В началото бе словото

Мнение от fuid »

...Защо обсъждате само Средновековие...конспектът не се състои само от него...да разбирам ли, че не сте големи фенове на Нова история :D
Лично аз не бих се разсърдил ако се падне Възстановяване и развитие на българската държава (1878-1879)- без развитие на България до Съединението, че става прекалено грубо. Също Съединението, управлението на Народнолибералната партия и Балканските войни са доста приятни темички 8) нещо по съвременно, ако ми схванахте мисълта ;p
Право, 2 курс
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”