Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Re: Журналисти 2010

Мнение от Варненец »

simonasimeonova написа:
Варненец написа:
summer_f_ написа:Много ми харесаха нестандартните идеи, но в крайна сметка какво излиза? Че за да изкараш добра оценка по журналистика не ти трябва нито да гледаш новини, нито да си в час със събитията, актуални за момента, а само да четеш повече книги и да имаш развинтено въображение :roll:
не съвсем душа 8) Трябва да умееш да пишеш, да умееш да говориш (жалко, че ви махнаха устния- сега сигуно може да влязат такива хора, които са гении пред листа и неми в разговора....) и да си доказваш тезите! Да задаваш правилни и уместни въпроси, да имаш позиция и т.н, и т.н 8)

Не е задължително да можеш да говориш за да си журналист и това че махнаха устният изпит има свои положителни страни,ч е хора които могат да пишат перфектно, но се притесняват да говорят биха имали възможност да учат това което искат, а именно журналистиката.... Има журналисти, които никой никога не е виждал, седят зад бюра и пишат статии за вестници...трябва ли му на този журналист да може да говори с най-цветущ език, за да си върши добре работата?
Аз лично не съм от тези, които имат затруднение с говора, но познавам едно момиче което когато имаше устен изпит на писмения изкарваше 5,50-5,70, а на устния винаги е късаха само заради това , че е притеснителна ....
Напротоив, задължително е ;) И това ще го разберете когат влезете във факултета ;) Ако това не умеете- ще сте просто едни прекрасни есеисти или писатели, но в никакъв случаи журналисти ;) Хора, които с епритесняват да говорят - от тях няма да излезе журналист, а както вече казах някой прекрасен фейлетонист например, но нищо повече ;) Не може да си жиурналист, да си влязъл в тази специалност и да не можеш да вържеш две изречения в диалог- било от притеснение или по друга причина- няма такова животно ;)
Дори на хората зад бюрата както ти казваш се налага да говорят- не бъди наивна...Откъде мислиш се събират материалите, нали трябва да проучи автора на статията информацията, да общува, да вземе интервю, д аотде на пресконференция....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
gogofen
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от gogofen »

А мислите ли,че е възможно сега на предварителен да пишат оценки над 5?
Интересно ми е,защото все пак има още един изпит и за това питам...
Изображение
Аватар
What?!
В началото бе словото

Мнение от What?! »

clodhen написа:Като си отворите персоналните странички на държани изпити отчита ли ви журналистиката или пише "Няма положени изпити до сега!" (ако журналистиката ви е бил първия изпит)?
the same! не са готови още, предполагам...
Аватар
SeeKnDestroY
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от SeeKnDestroY »

Здравейте :)

Ще започна с това, че не кандидатствам, а съм студент (испанска филология), но една моя приятелка е ходила на изпита (ви) и ми стана любопитно какво е обсъждано тук. Надявам се да не се меся много, много, щото мисля да драсна няколко реда и да си дам мнението за някои неща... :)

Относно самата тема - дам, интересна е, въпреки че според мен си е "капан" и който е писал за политика или дупки по пътищата си е вкарал таралеж в гащите. Някой беше споменал за "банални/клиширани" неща по-горе... според мен точно тези неща са най-трудни за доказване и наистина трябва да са доста добре аргументирани, за да им се пише "задоволителна" оценка.

А за устния изпит... хм, съгласен съм, че трябва да го има. Не знам в какъв вид е бил и както точно е представлявал, но със сигурност трябваше да остане, дори и под друга форма. Така де... дори да не е препитване, а няк'во събеседване относно самата написана писмена работа.

п.п. Не знам какво мислите повечето от вас, но аз съм на мнение, че Журналистиката трябва да се учи като магистърска степен (ако така му се казва, още не съм стигнал дотам... :lol: ) и то в рамките на 2 години (най-много). Ще е най-хубаво една Българска филология + Журналистика после... или там няк'ва История ли, География ли, друга филология... а бе няк'ва друга база да има... 4 години ми се виждат прекалено много, а последно време голяма част от журналистите са "преводачи" и журналисти в истинския смисъл на думата (цЪ, егати клишето)... няма. :)

Успех на всички! ...и умната... с по-малко клишета :lol:
sunshine_song
В началото бе словото

Мнение от sunshine_song »

SeeKnDestroY,напълно съм съгласна.Най-малкото ,че за д аси журналист -добър ,а не от онези ала-бала какички, трябва да разбираш от нещо,да владееш езика и възможностите на словото,да имаш богата обща култура по начало ,а и да си способен за преквалификация и усвояване на различни материи... Така че за мен лично това е просто опит ,свиряване на часовника-нищо повече.А на другите ,които основно залагат на това,се надявам да са наясно ,че паралелно със специалността си е добре да се занимават с многостранни дейности ,разбира се освен ако не искат д аобсъждат светски хроники и да го водят за журналистика :)
Аватар
Real_Boy
Пишете, о, братя
Специалност: КНИ (р)

Мнение от Real_Boy »

Хорааа не съм спал два дена вече, ще ме дисквалифицират :| :| :|
Hot as hell, romantic as heaven

Facebook - Bobby Ivanoff
Bumbroldozer
В началото бе словото

Мнение от Bumbroldozer »

Хорааа не съм спал два дена вече, ще ме дисквалифицират
Чак пък да не спиш 2 дена :lol: Има още един изпит,а и здравето преди всичко! :) Според мен, няма нужда от чак такива емоции :roll:
Аватар
Real_Boy
Пишете, о, братя

Мнение от Real_Boy »

Като те дисквалифицират нямаш право на други изпити, нямаш право да участваш в кандидат-студентската кампания на СУ тази година :cry:

Facebook - Bobby Ivanoff
vik
В началото бе словото

Мнение от vik »

между другото и аз точно последните 2 нощи не мога да спя и само сънувам някакви кошмари,свързани със изпита и оценките...преди нито веднъж не съм го сънувала този изпит...а сега...първата нощ особено щях да се побъркам... а най-лошото е ,че знам,че има голям шанс да ми се сбъднат кошмарите и на яве :(
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

Real_Boy написа:Като те дисквалифицират нямаш право на други изпити, нямаш право да участваш в кандидат-студентската кампания на СУ тази година :cry:
как така нямаш право?!сигурен ли си в това????
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Real_Boy написа:Хорааа не съм спал два дена вече, ще ме дисквалифицират :| :| :|

Защо такива мрачни мисли? :bounce:
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
Real_Boy
Пишете, о, братя

Мнение от Real_Boy »

mina_k написа:
Real_Boy написа:Като те дисквалифицират нямаш право на други изпити, нямаш право да участваш в кандидат-студентската кампания на СУ тази година :cry:
как така нямаш право?!сигурен ли си в това????

Ако те дисквалифицират, просто нямаш право да участваш вече..

Facebook - Bobby Ivanoff
Аватар
Real_Boy
Пишете, о, братя

Мнение от Real_Boy »

The_iMMortal_f написа:
Real_Boy написа:Хорааа не съм спал два дена вече, ще ме дисквалифицират :| :| :|

Защо такива мрачни мисли? :bounce:

zashtoto purvo
sym si pisal temata na lista i vtoro
kato sym nomeriral
stranicite
vmesto samo 1 2 3
sym pisal =1=

Sorry за латиницата..

Facebook - Bobby Ivanoff
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

И аз пиша =1=, споко. Аз така и не разбрах къде толкова си я написал тая тема, нали си има "Тема:", където се пише, дори и да си я написал на някой от следващите листове, това не е сред знаците, които се считат, че издават анонимността на работата, нито чертичките при номерацията. Спокс :wink:
Facebook
Изображение
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя

Мнение от mina_k »

наистина по-спокойно :D .макар че не мисля,че съм много честна в този съвет,защото аз самата съм мега изнервена.но чакането е достатъчно неприятно,та да си мислиш и такива неща.

а можете ли да ми кажете какво точно приемат за знаци?!
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”