Напротоив, задължително еsimonasimeonova написа:Варненец написа:не съвсем душаsummer_f_ написа:Много ми харесаха нестандартните идеи, но в крайна сметка какво излиза? Че за да изкараш добра оценка по журналистика не ти трябва нито да гледаш новини, нито да си в час със събитията, актуални за момента, а само да четеш повече книги и да имаш развинтено въображениеТрябва да умееш да пишеш, да умееш да говориш (жалко, че ви махнаха устния- сега сигуно може да влязат такива хора, които са гении пред листа и неми в разговора....) и да си доказваш тезите! Да задаваш правилни и уместни въпроси, да имаш позиция и т.н, и т.н
Не е задължително да можеш да говориш за да си журналист и това че махнаха устният изпит има свои положителни страни,ч е хора които могат да пишат перфектно, но се притесняват да говорят биха имали възможност да учат това което искат, а именно журналистиката.... Има журналисти, които никой никога не е виждал, седят зад бюра и пишат статии за вестници...трябва ли му на този журналист да може да говори с най-цветущ език, за да си върши добре работата?
Аз лично не съм от тези, които имат затруднение с говора, но познавам едно момиче което когато имаше устен изпит на писмения изкарваше 5,50-5,70, а на устния винаги е късаха само заради това , че е притеснителна ....
Дори на хората зад бюрата както ти казваш се налага да говорят- не бъди наивна...Откъде мислиш се събират материалите, нали трябва да проучи автора на статията информацията, да общува, да вземе интервю, д аотде на пресконференция....