Шампионска лига 2009/2010

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Заключено
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Шампионска лига 2009/2010

Мнение от Scorpion »

Предлагам по този повод вече архаичният израз "Пирова победа" да се актуализира ;) Предложения? Ники? Баварец? :cheers:
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Робенова победа :lol:
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Да се вдигнем от такъв нокаут! Направо велико. Първия мач само с характер го взехме, днес пак само с характер продължихме. Какъв сладък реванш! :)
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

финалът интер байерн ли ще е :blackeye:
Изображение
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

O|OeHukc написа:Робенова победа :lol:
герой за байерн за двата мача - олич
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

да за първия
втория също бе най-добрият от баварците, но пък шута на робен бе решаващият

иначе: "Ивица, Ивица Ивица" - надъхващо изглеждаше по телевизора
Аватар
dataghost
Да живей словото
Специалност: КН
Курс: втори

Мнение от dataghost »

Отново съдийска победа на Байерн. Измислен червен картон. Да свириш на такъв мач втори жълт за изключително леко задържане в центъра на терена, при положение че има 6+ играча на Юнайтед пред футболиста с топката си е простотия откъдето и да погледнеш.

Веднъж срещу Фиорентина, веднъж срещу Юнайтед. Сигурно и срещу Лион ще има аванта. Както и да е. Убедил съм се, че в този турнир съдийската намеса е от решаващо значение. Жалко за Байерн, ако не бяха започнали като неопитни зайчета, можеха и честно да си изкарат мача и да не ги мрази в момента половин Европа.

А Юнайтед без Рууни са трагични.
Между другото, фен съм на Челси и бях неутрален зрител, да не ме изкара някой луд пржсивърженик на Юнайтед. Колкото и да харесвам Робен от престоя му в Челси, според мен този червен картон обърна мач, в който Юнайтед щяха да се класират.
Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

каква пирова победа?
нещо май израза на мен ли не е ясен, на вас ли не е - пирова победа ако ни се изпоконтузят сичките играчи...
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Е какво му беше пък на червения картон? Съвсем заслужен.
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

За съжаление и аз така мисля. Не мога да виня съдията, че му е показал два жълти картона за такива неща. По-скоро мисля, че неопитността на Рафаел си каза думата и явно не беше готов психически да понесе толкова тежък и важен мач. Отделно реши да се прави на мъж и изпусна доста чисто положение сам срещу Бут, вместо да подаде на Рууни, който навлизаше фронтално срещу вратата. Иначе през първото полувреме тотално неутрализира Рибери...при първия жълт картон първо имаше фаул срещу него, който не беше свирен, но да спъне Ван Бомел абсолютно нарочно не беше начина, по който да покаже, че е недоволен. Къде от глупост, къде от неопитност си заслужи първия жълт картон. Вторият наистина беше малко пресилен - вярно е, че фаулът беше тактически и спира атака, но съдията май се огъна пред протестите на Рибери за втори жълт картон. Единственото, което не мога да приема, е че в две ситуации, в които Рибери натискаше съдията да покаже картон, остана чист. Това е абсолютно забранено от правилника и той също трябваше да получи поне един.
Иначе от момента, в който останахме без чист нападател (малко след червения картон) стана ясно, че ше изпадаме в глуха защита, което не се оказа правилният подход. Мисля си, че ако Гибсън беше излезнал по-рано и вместо него беше влезнал Парк, който има егати работоспособността, нещата щяха да бъдат по-добре за нас. В общи линии неопитността на един млад футболист си каза думата в най-неподходящия момент...имаме Невил, Браун и О'Шей, така че най-добре другия сезон да се въртят на десния и левия фланг на защитата (че и Евра е човек, който сигурно от началото на сезона е почивал точно 3 мача). За мен просто снощи Рафаел показа, че не е готов за титулярно място в Юнайтед. Да играе в Карлинг къп и толкова...пък по-другия сезон ше видим. Евала на Байерн за показания дух!
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

И според мен вторият червен беше пресилен, но едва ли това трябва да означава, че само той е решил мача. Не може да те е срам след такова достойно отпадане, особено след такъв случаен (въпреки, че беше уникално красив, съмнявам се, че от 10 подобни положения Робен ще вкара топката по подобен начин дори 1 път. Просто късметът му се усмихна. Без да омаловажавам цялата комбинация, която беше уникална) гол.

А какво му стана на Рууни? Пак ли се контузи или само го смениха да оправят тактиката?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Според мен пък този път вината в Юнайтед е на Фъргюсън. Не мисля, че точно това беше момента да си налагате младите играчи и то се видя де. А и още в 55' да извади Рууни ви обричаше, дето вика Скарфейс, на абсолютна глуха защита. Еми, не можеш да се надяваш, че за 35 минути без почти да излезеш от полето няма да пуснеш гол. Не че направихме 100 положения, ама имаше и други възможности за вкарване и лично аз след 60' просто се чудех, кога ще го мушнат. Имаше едно много силно воле на Рибер право във вратаря, Гомес също аха да я вкара при положението с глава и в крайна сметка логичното си се случи овреме.

За мен скритият герой на мача остава Ивица Олич, който обърна всичко, което можеше да се обърне в мача. Голът му също беше класа. Не че Робен не мушна егаси еликия гол, ама повратният момент беше за Олич. А пък ако наш'те не бяха почнали толкова спечено в началото, можеше да покажем и по-добра игра още първото полувреме. Но пък нелепата изява на Бут направо ги сащиса. И вече наистина е време да се вземе друг вратар. Ренсинг вярно, че му даваха бая шансове и се поиздъни, ана пък Бут ми е скъсил живота с 2 години сигурно.

Това, което ме зарадва най-много е, че като един истински немски отбор не сведоха глави, когато положението беше отчайващо :)
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

camel написа: А какво му стана на Рууни? Пак ли се контузи или само го смениха да оправят тактиката?
Еми контузи се, той през цялото време куцаше. Ама не гледах второто полувреме, Бербатов вкараха ли го?
Иначе първият гол на Байерн беше толко късметлийски, че направо не можех да повярвам на очите си :lol:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
dexteriti
Да живей словото
Специалност: Economics with Journalism

Мнение от dexteriti »

Рафаел направи мача на сезона. На Рибери му се ревеше. Пусна нахъсан младок, не неопитна баба. Единствената простотия беше, че Рууни игра. Мач като мач, немците продължават :lol:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Тоя Рафел как можа така да спъне оня от Байерн (не му знам името), нещо се ядоса обаче и реши, че ще му се размине, ама - на, жълт картон. И за кво той да е направил мача, като Нани вкара 2 гола :?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Заключено

Обратно към “Спорт”