Стипендии 2009/2010
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: Стипендии 2009/2010
Мисля, че нищо не трябва да се пише. Нямаше ли уточнение, че не влизат стипендиите, получени от декларатора?
-
paradis_artificiels
- В началото бе словото
Така... нека преговорим!
Моля да ми бъде отпусната стипендия бла-бла-бла за ЛЕТЕН семестър,
Успех:...от ПРЕДХОДНАТА ГОДИНА, (макар че не съвпада с академичната),
Личните ми приходи, получени през периода...ОКТОМВРИ-МАРТ,
Обръщам се към всички, но и най-вече към agenta, за да получа официално одобрение и да предотвратя неудобството да срещна недоволство и укор в очите на секретарките или служителките в паричен салон
Моля да ми бъде отпусната стипендия бла-бла-бла за ЛЕТЕН семестър,
Успех:...от ПРЕДХОДНАТА ГОДИНА, (макар че не съвпада с академичната),
Личните ми приходи, получени през периода...ОКТОМВРИ-МАРТ,
Обръщам се към всички, но и най-вече към agenta, за да получа официално одобрение и да предотвратя неудобството да срещна недоволство и укор в очите на секретарките или служителките в паричен салон
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Тамън се канех да попитам за кои месеци трябваше доходът и видях, че някой ме е изпреварил.
Всеки път питам, всеки път попълвам и всеки път до другия семестър забравям. 
~ Кътчето ~
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Аз бях написала октомври- март, момичето преди мен септември- февруари : на нито една от двете нищо не ни казаха ( да не говорим, че в повечето случаи доходът е един у същ и за двата интервала от време) Въобще не гледат какво пише - интересува ги единствено успехът 
А иначе shore прав - ако са твои стипендиите, не се вписват
А иначе shore прав - ако са твои стипендиите, не се вписват
-
paradis_artificiels
- В началото бе словото
Благодаря за бързите отговори!
Чудя се тогава, при положение, че по-голямата част от запитванията в този формуляр са излишни, защо трябва да бъдат попълвани? В края на краищата това е стипендия за УСПЕХ, има ли значение къде работят майка ти и баща ти? Това не са ли твои постижения, трябва ли да се намесва социално положение, щом като стипендията не е социална? И в края на краищата кой е с предимство - този, който е издържан от семейството си или този, който работи, за да се издържа?
Забелязвам, че при отпуснати известен брой стипендии за малка специалност, всички с равен успех, дори бройката им да надвишава отпуснатата, получават стипендии. Това е много хубаво, разбира се, но какъв е смисълът от декларираните доходи - не е ли да се прецени кой е в по-неизгодна ситуация? И щом не е, не може ли да съкратят малко писането по тези формуляри - родителите ми си сменят често работата, а и нямам възможност да се чувам често с тях, трябва ли да се занимавам с подробности около работата им всеки път, когато го направя?
Чудя се тогава, при положение, че по-голямата част от запитванията в този формуляр са излишни, защо трябва да бъдат попълвани? В края на краищата това е стипендия за УСПЕХ, има ли значение къде работят майка ти и баща ти? Това не са ли твои постижения, трябва ли да се намесва социално положение, щом като стипендията не е социална? И в края на краищата кой е с предимство - този, който е издържан от семейството си или този, който работи, за да се издържа?
Забелязвам, че при отпуснати известен брой стипендии за малка специалност, всички с равен успех, дори бройката им да надвишава отпуснатата, получават стипендии. Това е много хубаво, разбира се, но какъв е смисълът от декларираните доходи - не е ли да се прецени кой е в по-неизгодна ситуация? И щом не е, не може ли да съкратят малко писането по тези формуляри - родителите ми си сменят често работата, а и нямам възможност да се чувам често с тях, трябва ли да се занимавам с подробности около работата им всеки път, когато го направя?
- agenta
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Попълват се доходите за шест месеца назад - поне така е инструкцията от началника на отдел "Студенти"!
Декларират се приходите за шест месеца, като се започне с изтеклия месец - сега от април, които подават формуляри се пише - март - октомври, а тези, които са подавали през март е трябвало да пишат - февруари - септември.
Това дали има смисъл или не е реторичен въпрос за всеки от нас, но докато са в този формат молбите ще трябва да попълваме и тази графа, макар че стипендиите в СУ са по успех.
Декларират се приходите за шест месеца, като се започне с изтеклия месец - сега от април, които подават формуляри се пише - март - октомври, а тези, които са подавали през март е трябвало да пишат - февруари - септември.
Това дали има смисъл или не е реторичен въпрос за всеки от нас, но докато са в този формат молбите ще трябва да попълваме и тази графа, макар че стипендиите в СУ са по успех.
-
Vasilcho
- В началото бе словото
- Специалност: Комуникации и физична електроника
- Курс: първи
Аз сега ще задам един доста тъп въпрос, обаче съм първокурсник все пак...
Понеже всички споменават въпросния паричен салон, а аз си подадох молбата в канцеларията на факултета ми и с това приключих. Има ли още нещо, което трябва да направя до класирането?
P.S. Честит празник!
Понеже всички споменават въпросния паричен салон, а аз си подадох молбата в канцеларията на факултета ми и с това приключих. Има ли още нещо, което трябва да направя до класирането?
P.S. Честит празник!
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
В паричния салон подават само тези, чиито факултети са в Ректората, така че спокоVasilcho написа:Аз сега ще задам един доста тъп въпрос, обаче съм първокурсник все пак...![]()
P.S. Честит празник!
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- zelenoochka
- В началото бе словото
- Специалност: социални дейности
- Курс: втори
Здравейте! По принцип знам, че когато се кандидатства за стипендия е важен успехът, а не частта за доходите. Но се сетих, че оставих полето, в което се пишат месеците (октомври-март) празно, за да питам горе в паричния дали са тези със сигурност и после забравих да питам. Дали ще се окаже проблем? На някой отнесен като мен случвало ли му се е?
Мерси предварително
Мерси предварително
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ъм, аз съм във ФЖМК и всеки път след канцеларията отивам до сградата на Ректората и си подавам молбата там? В канцеларията във ФЖМК само ми нанасят успеха... 
~ Кътчето ~
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Вашия факултет има ли си отделна каса? Защото ако няма, значи трябва в паричния салон.Шепот написа:Ъм, аз съм във ФЖМК и всеки път след канцеларията отивам до сградата на Ректората и си подавам молбата там? В канцеларията във ФЖМК само ми нанасят успеха...
For a moment your eyes open and you know
- Гуньо Простия
- Пишете, о, братя
След като си подадох документите,от Паричния салон ми дадоха 1 листче със някакъв номер,чието предназначение служителката "любезно" отказа да ми обясни.То за какво служи?
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."

zelenoochka, не е проблем! Аз вече за втори път не го попълвам, но то се знае за кои месеци става въпрос- шесте назад.
Листчето не знам защо го дават, може би да знаем , че сме си подали формулярите. Гледаме класирането и така! 
Изпуснала съм едното "т" 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Неграмотница такаваbinoki написа:Изпуснала съм едното "т"