КСК- История 2010/ 2011

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Re: КСК- История 2010/ 2011

Мнение от happyswift »

Както _sonrisa_ каза, пишете само сигурни неща и не си и мислете да пишете ваши разсъждения или мнения, различни от догматиката, че ще стане лошо,особено ако работата ви попадне в някой кретенясал даскал

За византийските императори - разбира се,че не.Те проверяващите не ги знаят.....

За грозопис, аз освен,че не пиша красиво, на изпита трябваше да бързам, и стана още по-грозно, но просто трябва да е четливо.На проверяващите им е ясно, че сте бързали.Аз като си гледах темата,бях написал "Симион" на едно място :lol: и имах някакви други тъпи грешки, но не мисля, че това е повлияло върху оценката
Аватар
deliriummm
Пишете, о, братя
Курс: първи

Мнение от deliriummm »

А ако примерно на изпита се падне една тема от Средновековие и една от Възраждане...и ако се знаят и двете,плюс ли ще е да се пише по по-трудната тема(Възраждане) ?Тоо..е малко субективно коя е трудна тема и коя не е,но като цяло Средовековието е по-лесно.
Learn to take life as it comes at you... to make each day count!
Аватар
summer_f_
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от summer_f_ »

по-добре пиши по по-трудната тема, защото останалите няма да я знаят толкова добре :lol:
Иначе аз сега преговорих Централизацията и ми се вижда доста сладка тема, като изключим многото извори и историография 8)
The mosT imporT ThinG is.. To Choose wiTh Your HearT!
Аватар
deliriummm
Пишете, о, братя
Курс: първи

Мнение от deliriummm »

а относто изворите...трябва ли да се пишат в началото или може да се вплитат в темата?
Learn to take life as it comes at you... to make each day count!
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Те задължително се вплитат в темата там където им е съответното място. В увода според мен са излишни.
Facebook
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Те така или иначе НЕ се пишат в Увода, Светльо :P Мястото на изворите е в отделен абзац след увода и ако не ги напишете там, няма да ви вземат стотни, но ако ги напишете - може да е смао във ваш плюс - носи ви бонус :) Иначе да ги вплиташ в темата е абослютно наложително.

Отностно коя тема да пишете ако смятате, че и двете ги знаете добре. Съвет - не си правете сметки от сорта "тая е по-лесна, затова ще пиша другата, дето смятам, че е по-трудна, за да блесна" :mrgreen:
Първо: малко е трудно да ги изнаете еднакво добре и двете - обикновено винаги едната ви върви повече от другата или просто ви е по- приятна.
Второ: Дори вие да смятате една тема за по-лесна, може пък болшинството да не мисли така и сметките ви да излезат криви :P
Трето: Пишете тази, която на Вас ви е по-лесна/приятна и тн, защото НИКАКВО значение няма за преподавателите по коя тема сте писали! Ако сте писали по по-сложната ( дългата тема) рискувате сами да се вкарате в капана, защото никой няма да ви вдигне оценката само защото сте избрали тема от Нова история, а не от Средновековие ;) С една дума - не си усложнявайте сами живота :) ( въпреки че на човека това му е присъщо- когато имаш избор, най-лесно можеш да се прецакаш :mrgreen: )
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Никой не е казал, че уводът се състои от 1 абзац :) Даже ако напишеш една страница увод и то в един абзац, ще изглежда малко несъразмерно. И все пак аз смятам, че този абзац, където някои изброяват всички извори се намира в увода, а не в изложението. :)
Facebook
Изображение
Аватар
summer_f_
Пишете, о, братя

Мнение от summer_f_ »

само гледайте и двете теми да не бъдат от Нова история, че тогава не знам какво ще правя :lol:
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

summer_f_ написа:само гледайте и двете теми да не бъдат от Нова история, че тогава не знам какво ще правя :lol:
Ще се водим на излизане :)s
runnersa
В началото бе словото

Мнение от runnersa »

Здравейте. Аз ще се явявам на изпита по история на 11. Ще бъда в Софийски университет "Св. Кл. Охридски"; Химически факултет, етаж 2, зала 210
бул. "Джеймс Баучър" № 1 ....ако някои е в сащата зала да пише :) :) :cheers: :P
Неможе да се харесваш на всички......НЕ всички имат вкус!!! :D D
Аватар
rachence
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от rachence »

Тц тц тц :) Не взимайте толкова насериозно къде точно ще пишете хронисти и тем подобни. Важното е да ги има. По принциппппп негласното правило е да се споменат в началото на темата /след увода, разбира се/, НО по-добрия вариант е да ги вмъкнете там, където са ви нужни из темата. Прекалено сухарско е да ги изтипосате всички извори на 10 реда, като така или иначе после в темата ще ги споменавате отново.

Относно годините на управление на владетели. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ дали е български, или чужд - винаги, когато споменавате такова име за пръв път в темата си се ПИШАТ годините!!! След това вече няма нужда.

:)
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

За чуждите владетели НЕ е задължително :)
А за изворите - и да ти изглежда "сухарско", проверители гледат с добро око като ги видят " изтипосани след увода" ;)
Аватар
summer_f_
Пишете, о, братя

Мнение от summer_f_ »

Според вас има ли вероятност пак да се падне Симеон?
Аватар
Deska
В началото бе словото
Специалност: отказала се Украинистка:)

Мнение от Deska »

дано се падне Симеон:) има доста фактология около него..
междудругото сега разбрах, че за редовните изпити, тоест тези от третата сесия и в момента тече записване.което ще рече,че всеки незавършил може да се запише..не е ли странно, представете си ситуацията, в която платилият такса за редовен изпит не минава матурата...от СУ се чудят как да припечелят пари вече...миналата година, а и всички предходни, доколкото знам, се искаше диплома, да се види, че имаш завършено Средно образование
There is nothing permanent except change...
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Има естествено - 1 към 20 някъде :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”