Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
kinda like you crazy
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент
Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
Обратна връзка:

Re: Журналисти 2010

Мнение от kinda like you crazy »

Mahtob написа:Поздравления за разказите, определено привличат и задържат интереса. :D Аз не съм особено доволна от моето представяне. Имаше един момент, в който просто изключих... Не бях притеснена (то след толкова чакане искаш единствено да започне и да свърши най-вече), владеех положението и себе си (уж), но изведнъж започнах да действам сякаш насън... Дано сънят да излезне по-хубав от действителността. :P

Писах с теза рефрен. Иначе дупки - пътища; бюджет; дупките в сърцето, които оставят след себе си хората, които по един или друг начин напускат живота ни, случаите, когато тези дупки имат определението "доживотни", защото не са по силите и на най-талантливия майстор; дупката, която представлява рухването на човешката психика (депресията), дупките в тялото и от там "целият надупкан от куршуми" - тук малко "Наглите", които оставят празно място в семействата - относно отвличанията, "Лапачите", които източват държавата; дупките, които не е нужно да коригираме, защото все от някъде нашата същност трябва да "диша" - пример за "полезна" дупка дадох палтото на Серафим, което е цялото в кръпки, криещи многото дупки, които обаче не са следствие на егоизъм, нито пък немотия (защото той все препечелваше по някоя пара), а символ на голямата му щедрост... тук и контраста - дупката отвън се равнява на пълнотата отвътре; дупките - пиърсинги - опитите за различие на младото поколение, които отиват до безкрай, които се ширят без никакви граници; дупките в образованието - пропастта между учители и ученици и празното пространство в главите на възпитаниците, които не знаят и не искат да знаят, какво трябва да има в него - включих големия интерес към турските драми, но не и към тези, които се случват зад вратата на съседа дори (апатията); дупките в историята - факти, които остават под въпрос, факти, за които всяка страна на проблема има различна версия и дупката, която остава между България и Европа (и която леко обезсмисля 2007ма година) още по време на робството, заради изолираността на страната ни от всичко случващо се извън пределите на Османската империя...

Не е нищо особено, но гледам да не се настройвам негативно. :D
Бас държа, че си девойката от 292, дето взе три допълнителни листа xD Не, шегувам се. Хубаво звучи, стискам ти палци (:
Everyone is king when there's no one left to pawn
Аватар
easy
От дъжд на вятър

Мнение от easy »

kinda like you crazy написа:
Mahtob написа:[. . ]
Бас държа, че си девойката от 292, дето взе три допълнителни листа xD Не, шегувам се. Хубаво звучи, стискам ти палци (:
И освен, че си изброявала дупки, какво точно си казала?
F for fake.
Becksy
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование
Курс: първи

Мнение от Becksy »

Боби, аз също харесвам медицината (особено билколечението),НО само като хоби. :)
Препоръчвам ти да прочетеш тази книга ----> http://www.book.store.bg/p27449/istoria ... onyli.html Мисля,че ще ти допадне!Не е много свързана с медицината,но е ненормално интересна и съдейки по есето ти,може и да ти стане любима. ;) :)
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
Аватар
Real_Boy
Пишете, о, братя
Специалност: КНИ (р)

Мнение от Real_Boy »

Мерси, ще я видя... А ти от къде ми знаеш името? Познаваме ли се?
Hot as hell, romantic as heaven

Facebook - Bobby Ivanoff
Becksy
От дъжд на вятър

Мнение от Becksy »

Запомнила съм те от групата във фейсбук.Боби Иванов.Стори ми се оригинален-снимки,стил,сега и мислене.
Аватар
Real_Boy
Пишете, о, братя
Специалност: КНИ (р)

Мнение от Real_Boy »

Офф : Интересно, благодаря.. :)) 8)
Hot as hell, romantic as heaven

Facebook - Bobby Ivanoff
Becksy
От дъжд на вятър

Мнение от Becksy »

summer_f_ и Energie май ги видях на входа преди изпита.Сега ме е яд ,че не им се обадих. :) :rr:
Аватар
Mahtob
В началото бе словото

Мнение от Mahtob »

easy написа: И освен, че си изброявала дупки, какво точно си казала?
Хубав въпрос. Разсъждавах над всяка по отделно. Определено не съвсем изчерпателно, за да мога да засегна повече значения на "дупка", за които има какво да се каже, но и да не се получи - Дупка 1, Дупка 2, Дупка 3. Това ми беше горе-долу черновата, надявам се, че беловата не изглежда като изброяване. :D
" Тя беше ледена като сладолед и също толкова лесно се разтапяше... "
Аватар
Elyon
В началото бе словото

Мнение от Elyon »

kekozza написа:
Elyon написа:еее аз от ся си знам какво ще пише :lol:
кажи и за мен какво ще пише като ги виждаш тия работи
Значи са, само за мене си знам :lol: :wink:
Останалите, предполагам, сами знаете за себе си какво да очаквате 8) :roll:
Ще зарежа всичко и ще стана принцеса!
Аватар
mer
В началото бе словото

Мнение от mer »

Какво ще пише... ще видим. Всеки си има някаква малка надежда,че това което е написал/а ще се хареса на проверяващите :)
Но каквото и да става, "и да паднем, и да бием пак ще се напием"
"Don't go," he said, and his eyes, those shining gems, shut and I could feel the shallow breath of sleep from him."
The Lovely Bones
sunsetofdreams
В началото бе словото

Мнение от sunsetofdreams »

Здравейте и от мен!!
Да се включа и аз най-сетне по темата. Аз съм една крайно разочарована от системата на УНСС студентка (добре, че останах само един семестър) и преориентирала се към други свои интереси отново кандидат-студентка.
Следя темата от доста време, но чак сега, след като мина изпитът, реших де се включа активно. Темата за Дупките на мен лично не ми се стори крайно лоша и след едно стабилно излагане на лошите метеорологични условия, към 15 започнах да пиша с много идеи в главата. Започнах с класификация на род "Дупки" и след това се опитах да премина по линията на живота на човек и всички дупки, с които се сблъсква - например, в образованието, в здравеопазването, в ценностите и възпитанието, в душата му...Стори ми се добре в началото, но разконцентрирана ли бях, не знам, времето не ми стигна да обхвана всичките си идеи. Опитах се да завърша обнадеждаващо, като творението ми се побра в почти четири страници с моя супер дребен шрифт и почти никакво пространстро между редовете (за което съм убедена ще отнеса косвено мрънкането на проверяващите и заради такива кото мен ще проверяван сто време, но нямах време да се старая:))
Четейки ваtите постове, има наистина доста оригинални неща, дали ви е споходило вдъхновието в точното време или такова ви е мисленето по принцип, не зная, но ви поздравявам, и за смелостта също така.
Лично за себе си не очаквам повече от тройка, надеждата ми обаче е, че до средата на другата седмица така чаканите и коментирани оценки ще се появят в персоналната ни информация. :bounce: :scratch:
Аватар
easy
От дъжд на вятър

Мнение от easy »

"Аз писах за дупките по пътищата, за дупките в бюджета, за дупките в образованието, за дупките в културата, за дупките в сиренето, за дупките в хляба (голяма мафия), за дупките в демокрацията, за дупките на север от коленете, за дупките на дупките в дупките на дупките, за дупките, въобще, така по - общо, в живота. За дупките във Вселената, за дупката (черната) в ЦЕРН-а, за дупките по принцип, и за дупките конкретно. Писах за дупките, които са отляво и отдясно, не ми стигна времето за другите посоки. Писах за дупките като метафора за липса на нещо, която липса обаче е конструктивна. В смисъл, че е хубаво, че я има (липсата*). Писах и за още петнайсетина други дупки. Абе, можеше и за още дупки да пиша, но една голяма дупка между ушите не ми позволи. Нищо. Надявам се на 3, най - много, защото отначало си го харесах много, ама после като излязох от залата (аулата) и си викам... Абе, можеше и по - добре да бъде. Нещо не ми се получи метафората."

Баси змията!
F for fake.
Аватар
kekozza
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от kekozza »

easy написа:"Аз писах за дупките по пътищата, за дупките в бюджета, за дупките в образованието, за дупките в културата, за дупките в сиренето, за дупките в хляба (голяма мафия), за дупките в демокрацията, за дупките на север от коленете, за дупките на дупките в дупките на дупките, за дупките, въобще, така по - общо, в живота. За дупките във Вселената, за дупката (черната) в ЦЕРН-а, за дупките по принцип, и за дупките конкретно. Писах за дупките, които са отляво и отдясно, не ми стигна времето за другите посоки. Писах за дупките като метафора за липса на нещо, която липса обаче е конструктивна. В смисъл, че е хубаво, че я има (липсата*). Писах и за още петнайсетина други дупки. Абе, можеше и за още дупки да пиша, но една голяма дупка между ушите не ми позволи. Нищо. Надявам се на 3, най - много, защото отначало си го харесах много, ама после като излязох от залата (аулата) и си викам... Абе, можеше и по - добре да бъде. Нещо не ми се получи метафората."

Баси змията!
хахаха... НАЙС!!!
Мислех, че само аз съм писал за ЦЕРН :roll:
3/4 Of The World Is Covered By Water...The Rest Is By CHARLES WOODSON
Becksy
От дъжд на вятър

Мнение от Becksy »

easy написа:"Аз писах за дупките по пътищата, за дупките в бюджета, за дупките в образованието, за дупките в културата, за дупките в сиренето, за дупките в хляба (голяма мафия), за дупките в демокрацията, за дупките на север от коленете, за дупките на дупките в дупките на дупките, за дупките, въобще, така по - общо, в живота. За дупките във Вселената, за дупката (черната) в ЦЕРН-а, за дупките по принцип, и за дупките конкретно. Писах за дупките, които са отляво и отдясно, не ми стигна времето за другите посоки. Писах за дупките като метафора за липса на нещо, която липса обаче е конструктивна. В смисъл, че е хубаво, че я има (липсата*). Писах и за още петнайсетина други дупки. Абе, можеше и за още дупки да пиша, но една голяма дупка между ушите не ми позволи. Нищо. Надявам се на 3, най - много, защото отначало си го харесах много, ама после като излязох от залата (аулата) и си викам... Абе, можеше и по - добре да бъде. Нещо не ми се получи метафората."

Баси змията!

:) :) :) :) :) :) :) Най-добрата публикация досега! Точно така изглеждаме отстрани!Беше ми много интересно кой ще го открие първи... :D:D
mravke
В началото бе словото

Мнение от mravke »

^^^

хахаха точно така :lol: :lol: :lol: :lol:

Като четях определено сред вас има доста талантливи (и други не толкова естествено,но това е добре, естествения отбор е хубаво нещо ): )
Между другото и аз точно това си мислех - глупаво да се изреждат всички възможни дупки,за които се сетим. По-скоро идеята е каквото най-много асоциираш с 'дупка',за него да пишеш, но да се аргументираш и да е интересно... Аз лично така направих, не вижах нужда да напиша всяка простотия,която ми хрумва като чуя 'дупка' (а ми хрумваха доста :mrgreen: )
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”