Следизпитна треска.Real_Boy написа:Vanko` написа:Супер си! Имаш моя стил на писане - различен, провокативен, заинтригуващ, но най-вече оригинален. Искам да те поздравя и аз и знай, че ще бъдеш част от този факултет (знам каква мечта ти е, съдейки по себе си).Real_Boy написа:Ей Сск, кво против мойто лилаво?![]()
![]()
Аз писах разказ.
Става въпрос за един патолог, който влиза в моргата и намира тяло на масата без име и задачата му е да разбере от какво са множеството дупки по тялото на човека. Оказва се,че са огнестрелни рани и тук съм писал много символично... Дупката в сърцето на човека е дупката в бюджета, която всъщност е 1.4 см, и поради трудния случай той поисква вдигане на процента печалба от случая от 20 на 22%(Символ на ДДС).. Дупките по тялото му напомнят и за дупките по улиците, които дори да бъдат запълнени с плът от друго място на тялото, другите си остават и няма смисъл от това... Другата дупка открива черния дроб. Той е атрофирал от прекомерната употреба на ГМ немаркирани продукти.. Открива му нов ген при ДНК анализ, както и бактерии, резистентни на антибиотици... Счупените крак и ръка символизират хората, който са го удряли(средностатистическия българин) по пътя му нагоре... Синините по необръснатото му лице също. И там завършвам с това каквото пише патолога в новия медицински картон на "пациента"... Не го помня точно... Горе долу е това, има и още, но го забравих![]()
Без значение дали сега ще те оценят подобаващо, или не, не искам да ти пука. Радвай се, че си рискувал с това есе, защото конкуренцията е много голяма. По-добре е да рискуваш, да заложиш на "различното", "интересното", "несдандартното", отколкото да се слееш с тълпата, пишейки до болка скучни и изтъркани неща, или изкуствено да оригиналничиш. Това е начинът да те забележат, защото иначе оставаш в сянка.
Успех.
Благодаря и на теб.. Дано, дано.. Наистина ми е голяма мечтаНай-големия ми страх е, че може би съм писал повръхностно, без много фактология и аргументи.. Има аргументи, има факти, но .. Може би не са достатъчно, не зная.. Тотално се побърквам и аз вече.
Няма нужда работата ти да е блъскана с информация и да включваш в нея всичко, за което се сетиш. Достатъчно е да кажеш и малко неща, но да са на място и да си ги интерпретирал по интересен начин. Тогава работата ти ще бъде изчерпателна, без да доскучава с прекалено много съдържание.