Имам желание след втори курс да подам документи за втора специалност и затова седнах да се запозная с правилника, но само едно нещо не ми стана ясно. Ето този пасаж: "Кандидатстващите студенти трябва да имат успешно положени същите конкурсни изпити за новата специалност, независимо от годината на полагане."
Вие какви изпити полагахте и получили се?
ПС, ако може повече инфо за специалности като философия, социология и специалностите във ФМИ.
Въпрос!
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: Въпрос!
Ами... отговорът на това което питаш е - трябва да си положил конкурсния изпит за специалността, която искаш. Тоест за философия има един дълъг списък с какви изпити може (всичките), за социология, мисля че беше математика, ама не съм сигурна. За ФМИ можеш също да погледнеш в сайта на СУ. Но всъщност няма нищо сложно, не съм точно сигурна кое не разбираш
.
Но има и още една врътка. За някои специалности взимат точно определени хора. Тоест, от ФФ например са си обявили, че за психология и философия ще взимат само хора от социологическата специалност, и това трябва да го видиш.
Но има и още една врътка. За някои специалности взимат точно определени хора. Тоест, от ФФ например са си обявили, че за психология и философия ще взимат само хора от социологическата специалност, и това трябва да го видиш.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Drava
- От дъжд на вятър
- Специалност: Начална и предучилищна педагогика
- Курс: втори
Аз лично гледах информацията от сайта, но там като че ли не пише всичко. Ще трябва да проуча добре.allshallperish написа:Ами... отговорът на това което питаш е - трябва да си положил конкурсния изпит за специалността, която искаш. Тоест за философия има един дълъг списък с какви изпити може (всичките), за социология, мисля че беше математика, ама не съм сигурна. За ФМИ можеш също да погледнеш в сайта на СУ. Но всъщност няма нищо сложно, не съм точно сигурна кое не разбираш.
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
В раздел административни въпроси има достатъчно много изписана информация за втората специалност, поогледайте се малко преди да пускате нови теми, има и търсачка за тази цел. Темата се заключва !
От модератор
От модератор
Като птичка в небесата