Въпрос!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Заключено
Аватар
Drava
От дъжд на вятър
Специалност: Начална и предучилищна педагогика
Курс: втори

Въпрос!

Мнение от Drava »

Имам желание след втори курс да подам документи за втора специалност и затова седнах да се запозная с правилника, но само едно нещо не ми стана ясно. Ето този пасаж: "Кандидатстващите студенти трябва да имат успешно положени същите конкурсни изпити за новата специалност, независимо от годината на полагане."

Вие какви изпити полагахте и получили се?
ПС, ако може повече инфо за специалности като философия, социология и специалностите във ФМИ.
La Liberté guidant le peuple!
Изображение

http://booksbg.blogspot.com/ моя блог :)
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Re: Въпрос!

Мнение от allshallperish »

Ами... отговорът на това което питаш е - трябва да си положил конкурсния изпит за специалността, която искаш. Тоест за философия има един дълъг списък с какви изпити може (всичките), за социология, мисля че беше математика, ама не съм сигурна. За ФМИ можеш също да погледнеш в сайта на СУ. Но всъщност няма нищо сложно, не съм точно сигурна кое не разбираш :scratch: .

Но има и още една врътка. За някои специалности взимат точно определени хора. Тоест, от ФФ например са си обявили, че за психология и философия ще взимат само хора от социологическата специалност, и това трябва да го видиш.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Drava
От дъжд на вятър
Специалност: Начална и предучилищна педагогика
Курс: втори

Мнение от Drava »

allshallperish написа:Ами... отговорът на това което питаш е - трябва да си положил конкурсния изпит за специалността, която искаш. Тоест за философия има един дълъг списък с какви изпити може (всичките), за социология, мисля че беше математика, ама не съм сигурна. За ФМИ можеш също да погледнеш в сайта на СУ. Но всъщност няма нищо сложно, не съм точно сигурна кое не разбираш :scratch: .

Но има и още една врътка. За някои специалности взимат точно определени хора. Тоест, от ФФ например са си обявили, че за психология и философия ще взимат само хора от социологическата специалност, и това трябва да го видиш.
Аз лично гледах информацията от сайта, но там като че ли не пише всичко. Ще трябва да проуча добре.
La Liberté guidant le peuple!
Изображение

http://booksbg.blogspot.com/ моя блог :)
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

В раздел административни въпроси има достатъчно много изписана информация за втората специалност, поогледайте се малко преди да пускате нови теми, има и търсачка за тази цел. Темата се заключва !
От модератор
Като птичка в небесата :)
Заключено

Обратно към “Студенти - общ форум”