Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Vanko`
В началото бе словото
Курс: първи

Re: Журналисти 2010

Мнение от Vanko` »

Real_Boy написа:
Vanko` написа:
Real_Boy написа:Ей Сск, кво против мойто лилаво? :lol: 8)

Аз писах разказ.
Става въпрос за един патолог, който влиза в моргата и намира тяло на масата без име и задачата му е да разбере от какво са множеството дупки по тялото на човека. Оказва се,че са огнестрелни рани и тук съм писал много символично... Дупката в сърцето на човека е дупката в бюджета, която всъщност е 1.4 см, и поради трудния случай той поисква вдигане на процента печалба от случая от 20 на 22%(Символ на ДДС).. Дупките по тялото му напомнят и за дупките по улиците, които дори да бъдат запълнени с плът от друго място на тялото, другите си остават и няма смисъл от това... Другата дупка открива черния дроб. Той е атрофирал от прекомерната употреба на ГМ немаркирани продукти.. Открива му нов ген при ДНК анализ, както и бактерии, резистентни на антибиотици... Счупените крак и ръка символизират хората, който са го удряли(средностатистическия българин) по пътя му нагоре... Синините по необръснатото му лице също. И там завършвам с това каквото пише патолога в новия медицински картон на "пациента"... Не го помня точно... Горе долу е това, има и още, но го забравих :D
Супер си! Имаш моя стил на писане - различен, провокативен, заинтригуващ, но най-вече оригинален. Искам да те поздравя и аз и знай, че ще бъдеш част от този факултет (знам каква мечта ти е, съдейки по себе си).
Без значение дали сега ще те оценят подобаващо, или не, не искам да ти пука. Радвай се, че си рискувал с това есе, защото конкуренцията е много голяма. По-добре е да рискуваш, да заложиш на "различното", "интересното", "несдандартното", отколкото да се слееш с тълпата, пишейки до болка скучни и изтъркани неща, или изкуствено да оригиналничиш. Това е начинът да те забележат, защото иначе оставаш в сянка.
Успех.

Благодаря и на теб.. Дано, дано.. Наистина ми е голяма мечта :) Най-големия ми страх е, че може би съм писал повръхностно, без много фактология и аргументи.. Има аргументи, има факти, но .. Може би не са достатъчно, не зная.. Тотално се побърквам и аз вече.
Следизпитна треска. :)

Няма нужда работата ти да е блъскана с информация и да включваш в нея всичко, за което се сетиш. Достатъчно е да кажеш и малко неща, но да са на място и да си ги интерпретирал по интересен начин. Тогава работата ти ще бъде изчерпателна, без да доскучава с прекалено много съдържание.
Аватар
energie
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от energie »

Мерси все пак, че никои не коментира моето есе хахах може да ви се е сторило много дълго :)
Последно промяна от energie на 30 Мар 2010, 17:04, променено общо 1 път.
Аватар
Real_Boy
Пишете, о, братя
Специалност: КНИ (р)

Мнение от Real_Boy »

energie написа:Мерси все пак че, никои не коментира моето есе хахах може да ви се е сторило много дълго :)

Аз твойто го обсъдих по скайп :P
Hot as hell, romantic as heaven

Facebook - Bobby Ivanoff
Аватар
energie
В началото бе словото

Мнение от energie »

Ха да но още едно-две мнения нямаше да са излишни :)
vik
В началото бе словото

Мнение от vik »

точно и аз си мислих,че след като никой не е коментирал и моето, явно просто не е за коментиране :( ...чета тук вашите неща и се депресирам...страхотни неща сте написали!!!
Аватар
energie
В началото бе словото

Мнение от energie »

Явно наистина са за "без коментар" :shock:
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от Варненец »

energie написа:Явно наистина са за "без коментар" :shock:
Е какво да му коментираме пич... То след месец ще стане ясно ;)
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
vik
В началото бе словото

Мнение от vik »

energie написа:Явно наистина са за "без коментар" :shock:
тъкмо щях да ти напиша,че най-вероятно си прав,когато видях какво ти е отговорил варненеца и чак тогава арзбрах,че говориш за своете есе,не за моето както бях разбрала преди това :) света не се въти около мене май е врме да го осъзная (това беше лирическо отклонение) ...върнах се назад да си припомня твоето и мисля,че си извел интересни тези,но не се разбира доколко си ги доказал..ако си успял да се аргументираш добре предполагам ще се хареса,защото има различни от преобладаващите (предполагам) идеи :) ...опитах се да се направя на критик,но ми е трудно честно казано... :)
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

energie написа:Ха да но още едно-две мнения нямаше да са излишни :)
Искам да кажа, че има хора, които умеят да пишат абстрактно. Но също има и хора, които не трябва да пишат абстрактно, защото просто това не е стилът, с който могат да се раздадат. Това не означава, че нямат нюх разбира се в писането на едно есе.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
Insane
В началото бе словото

Мнение от Insane »

Истината е че есетата на всички са хубави,защото в есето на всеки има по нещо,което в другите есета го няма.Баналност и оригиналност са относителни понятия, според зависи кой от какво се интересува и колко често попада в даден ареал от разсъждения.На всеки от нас му се иска да чуе не просто "коментар",а положителен отзив,да бъде похвален,защото ще му стане някак си благо,че мнението му се приема.В противен случай параноясваме,че разработката не става за нищо.Аз също много искам да вляза точно и само тази специалност,но всеки със съдбата си,дори и да не успея нищо няма да ми попречи да посветя живота си на журналистиката.Оценката ,пак казвам,е субективна,което е поредният фактор,че не бива да ни отказва от целите ни.Все пак журналисти ще ставаме трябва да свикваме с негативните мнения и да ги приемаме или като градивна критика,или просто като едно от многото убеждения несъвпадащи с нашето.Затова нека бъдем по-позитивни и търпеливи,защото само безкрайното търпение води до незабавни резултати.
Ако се държиш като стриптийзьорка на пилон,не може да очакваш от публиката особено уважение...
Аватар
mer
В началото бе словото

Мнение от mer »

Здравейте от мен :)
Туко що се регистрирах и искам да споделя и моите разсъждения (или по-точно глупости). Аз писах за баналните дупки по асфалта и в бюджета. Аз погледнах на тях като нещо положително :) Дупките ще помогнат за излизането от кризата и дррън-дрън... леко иронично, но все пак положително.
Сега се ядосвам,че можеше да го напиша и по-добре, но каквото било, било :)

Последно: бях в 292 и излязох около 16 и 35. Написах страница и 4-5 реда. Харесах си идеята, но вече започнах да се съмнявам...
"Don't go," he said, and his eyes, those shining gems, shut and I could feel the shallow breath of sleep from him."
The Lovely Bones
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

@Real_Boy, фен ли си на Отместопрестъплението :)
Аватар
Real_Boy
Пишете, о, братя
Специалност: КНИ (р)

Мнение от Real_Boy »

VelinaShine написа:@Real_Boy, фен ли си на От местопрестъплението :)

Очаквах такъв въпрос.. Ами да, определно съм фен на всичко свързано с медицината... Винаги навит да чета за лекарства, болести , протичане, всичко, всичко.. Понякога се чудя що не съм се усетил по-рано да уча медицина... Но.. Късно, ПР-а ми е по-голямо желание... Като съм болен и щом си видя диагнозата при лекарката, задължително е да си проверя каква е тя, как е дошла и кво прави тук. :lol: :lol:
Hot as hell, romantic as heaven

Facebook - Bobby Ivanoff
Аватар
kekozza
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от kekozza »

Real_Boy написа:
VelinaShine написа:@Real_Boy, фен ли си на От местопрестъплението :)

Очаквах такъв въпрос.. Ами да, определно съм фен на всичко свързано с медицината... Винаги навит да чета за лекарства, болести , протичане, всичко, всичко.. Понякога се чудя що не съм се усетил по-рано да уча медицина... Но.. Късно, ПР-а ми е по-голямо желание... Като съм болен и щом си видя диагнозата при лекарката, задължително е да си проверя каква е тя, как е дошла и кво прави тук. :lol: :lol:
и аз към ПР съм се насочил, но искам задочно...
иначе няма лошо медицината да ти е страст, дори е полезно!
аз завърших НПМГ и учих молекулярна биология в СУ, но на 3-та година вeче бях сигурен, че не съм за лабораторията... и не съжалявам за решението си! Може би само затова, че останах без тапия.. :shock:
Последно промяна от kekozza на 30 Мар 2010, 18:53, променено общо 1 път.
3/4 Of The World Is Covered By Water...The Rest Is By CHARLES WOODSON
Аватар
kekozza
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от kekozza »

ivvv написа:
kekozza написа:
sweet_bad_girl написа:Аааа значи имало и други симпатяги от 240 тук :D
и други?
добре де, 25 бяхме там.. колко пишат тук?
Има още :albino:
А ти не беше ли високото момче със слушалките? :)
Да, същият!
Hello :cyclopsani:
3/4 Of The World Is Covered By Water...The Rest Is By CHARLES WOODSON
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”