Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Insane
- В началото бе словото
Re: Журналисти 2010
Моето есе стана много философско..ахаха Започнах с "Имало едно време..", след което направих описание на природна картина ,включваща река на надеждата и хълмове позлатени от лъчите на изгряващото слънце.В съседтсто на това природно съвършенство пребивавал човешкият разум и се наслаждавал на вдъхновяващата утринна свежест.Следващите редове бяха "Наслаждавал се е.Бил е.Имало е."Написах,че това което държа в ръцете си сега е само снимка на тази красота,снимка, която избледнява с времето.Онова място сега е царството на сенките,чийто господар е човешкият разум,а единствените картини там са звуковите.И изведнъж писък,гръм от огнестрелно оръжие и дупка в съзнанието ми..В тезата си представих дупките като липса и пълнота.Казах,че България е само част от царството на сенките(представляващо целият свят),а българите сме прекалено самокритични и търсим подчертано български характеристики в съзидаването на общочовешките дупки..За пример за пълнота дадох озоновата дупка като вход към необятното пространство и дупката от огнестрелно оръжие в съзнанието-смъртоносна,но тъй като всеки изход е вход към нещо друго,това би могло да е вход към друг вид битие.В изложението си представих книгата на Карбовски "Из черните пътища на Европа",където дупките по пътищата са представени като неповторимо българско имане..след което казах, че се среща и друг вид амбивалентен образ на дупката-българските емигранти(дупка като липса за България и дупка из Европата)..оттам направих връзка с книгата на Димитър Динев "Ангелски езици",която ми даде възможност да коментирам и постоянно растящата дупка-яма на властта,причинена от целеустремен човек с огнестрелно оръжие в ръка и много точен прицел като извъртях нещата ,че такива се срещат навсякъде в царството на сенките..Завърших с това да шофираме по-бавно по пътя на живота за да избегнем дупките и да не търсим във всяка втора себе си,а ако все пак душевната яма в нас продължава да расте винаги можем да намерим избледняващата снимка напомняща,че хубавите неща съществуват.
Ако се държиш като стриптийзьорка на пилон,не може да очакваш от публиката особено уважение...
- Real_Boy
- Пишете, о, братя
- Специалност: КНИ (р)
- Курс: кандидат-студент
Бях на курса и съм на мнение, че щеше да е много полезен ако имаше устен.. А за писмен единствено "Творческо писане" е полезно.. Другото..
Hot as hell, romantic as heaven
Facebook - Bobby Ivanoff
Facebook - Bobby Ivanoff
-
angeloff
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Може да видиш някоя идея и да ти хрумне нещо по-добро, да я доразвиеш, да ти е бягала от мисълта.fufula написа:То и за какво преписване може да става дума, като това е есе..
Insane, а сети ли се да споменеш малко от дупките, които бъдещите ни колеги ни заливат с тях?
Това би станало много добро есе по философия между другото.
Журналистика /редовно/ 1. курс
-
ivvv
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социопатия
- Курс: първи
Има ощеkekozza написа:и други?sweet_bad_girl написа:Аааа значи имало и други симпатяги от 240 тук
добре де, 25 бяхме там.. колко пишат тук?
А ти не беше ли високото момче със слушалките?
Последно промяна от ivvv на 30 Мар 2010, 14:05, променено общо 1 път.
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
- Insane
- В началото бе словото
angeloff,благодаря за симпатичната доза сарказъм..за това ,че е философско няма как да споря,но целта ми беше да избегна критичността си понеже съм много крайна,а всяка крайност се превръща в огромен минус за изказващия мнението си,което пак е лично мое убеждение
Ако се държиш като стриптийзьорка на пилон,не може да очакваш от публиката особено уважение...
-
aileor_love
- В началото бе словото
Здравейте на всички от форума.С интерес го прочетох и следя актуализацията му.Може ли някой да ми пмогне,като ми отговори на един въпрос-Възможно ли е да не си ходил на предварителен изпит по журналистика в СУ и дори да не ходиш на тези курсове през април,а само да се явиш на редовен изпит.Там да изкараш някаква оценка,ако е добра-те приемат, или не става-трябва задължително да идеш и на предварителен,ако пък не е добра оценката по живо по здраво.
-
ivvv
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социопатия
- Курс: първи
Не е нужно, а още по-малко задължително да си била на предварителен изпит за да те приемат. Курсовете са въпрос на личен избор и шанс за допълнителна подготовка, които пак не са задължителни. Важно е да се явиш на редовен и съответно да съумееш да се справиш с изпита добре. Предварителните са с цел да имаш един шанс повече. Това е всичко!aileor_love написа:Здравейте на всички от форума.С интерес го прочетох и следя актуализацията му.Може ли някой да ми пмогне,като ми отговори на един въпрос-Възможно ли е да не си ходил на предварителен изпит по журналистика в СУ и дори да не ходиш на тези курсове през април,а само да се явиш на редовен изпит.Там да изкараш някаква оценка,ако е добра-те приемат, или не става-трябва задължително да идеш и на предварителен,ако пък не е добра оценката по живо по здраво.
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
Аз пък, във връзка с дупките по пътищата, написах: ''повече дупки, отколкото във френско сирене'' или нещо в този смисъл беше. Как ме е яд, че изключих почти изцяло. Днес, 2 дни след изпита, се сещам за поне още 7-8 неща. Честно казано, не знам как съм успяла да напиша 5 страници.
Иначе, като цяло, си харесвам есето, но определено можех да пиша и още неща.

You can never go too far...
-
aileor_love
- В началото бе словото
Страшно много ти благодаря ivvv.Мерси,че разбираемо и бързо даде отговор по моя въпрос. 
-
Nadejda_Angelova
- В началото бе словото
сиренето не трябва ли е да швейцарско..steli написа:Аз пък, във връзка с дупките по пътищата, написах: ''повече дупки, отколкото във френско сирене'' или нещо в този смисъл беше. Как ме е яд, че изключих почти изцяло. Днес, 2 дни след изпита, се сещам за поне още 7-8 неща. Честно казано, не знам как съм успяла да напиша 5 страници.Иначе, като цяло, си харесвам есето, но определено можех да пиша и още неща.
![]()
There was a time when blackberry and apple were just fruits...
- Деница
- В началото бе словото
Доволни ли сте от темата Дупки?
Супер си! Имаш моя стил на писане - различен, провокативен, заинтригуващ, но най-вече оригинален. Искам да те поздравя и аз и знай, че ще бъдеш част от този факултет (знам каква мечта ти е, съдейки по себе си).Real_Boy написа:Ей Сск, кво против мойто лилаво?![]()
![]()
Аз писах разказ.
Става въпрос за един патолог, който влиза в моргата и намира тяло на масата без име и задачата му е да разбере от какво са множеството дупки по тялото на човека. Оказва се,че са огнестрелни рани и тук съм писал много символично... Дупката в сърцето на човека е дупката в бюджета, която всъщност е 1.4 см, и поради трудния случай той поисква вдигане на процента печалба от случая от 20 на 22%(Символ на ДДС).. Дупките по тялото му напомнят и за дупките по улиците, които дори да бъдат запълнени с плът от друго място на тялото, другите си остават и няма смисъл от това... Другата дупка открива черния дроб. Той е атрофирал от прекомерната употреба на ГМ немаркирани продукти.. Открива му нов ген при ДНК анализ, както и бактерии, резистентни на антибиотици... Счупените крак и ръка символизират хората, който са го удряли(средностатистическия българин) по пътя му нагоре... Синините по необръснатото му лице също. И там завършвам с това каквото пише патолога в новия медицински картон на "пациента"... Не го помня точно... Горе долу е това, има и още, но го забравих![]()
Без значение дали сега ще те оценят подобаващо, или не, не искам да ти пука. Радвай се, че си рискувал с това есе, защото конкуренцията е много голяма. По-добре е да рискуваш, да заложиш на "различното", "интересното", "несдандартното", отколкото да се слееш с тълпата, пишейки до болка скучни и изтъркани неща, или изкуствено да оригиналничиш. Това е начинът да те забележат, защото иначе оставаш в сянка.
Успех.
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Според мен си успяла да създадеш все пак позитивна концепция на есето си с тази красивата картина. Нещо, което аз не успях да направя и много съжалявам за коетоInsane написа:Моето есе стана много философско..ахаха Започнах с "Имало едно време..", след което направих описание на природна картина ,включваща река на надеждата и хълмове позлатени от лъчите на изгряващото слънце.В съседтсто на това природно съвършенство пребивавал човешкият разум и се наслаждавал на вдъхновяващата утринна свежест.Следващите редове бяха "Наслаждавал се е.Бил е.Имало е."Написах,че това което държа в ръцете си сега е само снимка на тази красота,снимка, която избледнява с времето.Онова място сега е царството на сенките,чийто господар е човешкият разум,а единствените картини там са звуковите.И изведнъж писък,гръм от огнестрелно оръжие и дупка в съзнанието ми..В тезата си представих дупките като липса и пълнота.Казах,че България е само част от царството на сенките(представляващо целият свят),а българите сме прекалено самокритични и търсим подчертано български характеристики в съзидаването на общочовешките дупки..За пример за пълнота дадох озоновата дупка като вход към необятното пространство и дупката от огнестрелно оръжие в съзнанието-смъртоносна,но тъй като всеки изход е вход към нещо друго,това би могло да е вход към друг вид битие.В изложението си представих книгата на Карбовски "Из черните пътища на Европа",където дупките по пътищата са представени като неповторимо българско имане..след което казах, че се среща и друг вид амбивалентен образ на дупката-българските емигранти(дупка като липса за България и дупка из Европата)..оттам направих връзка с книгата на Димитър Динев "Ангелски езици",която ми даде възможност да коментирам и постоянно растящата дупка-яма на властта,причинена от целеустремен човек с огнестрелно оръжие в ръка и много точен прицел като извъртях нещата ,че такива се срещат навсякъде в царството на сенките..Завърших с това да шофираме по-бавно по пътя на живота за да избегнем дупките и да не търсим във всяка втора себе си,а ако все пак душевната яма в нас продължава да расте винаги можем да намерим избледняващата снимка напомняща,че хубавите неща съществуват.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- Real_Boy
- Пишете, о, братя
Аз лично съм мноого доволенДеница написа:Доволни ли сте от темата Дупки?
Facebook - Bobby Ivanoff
Facebook - Bobby Ivanoff
- Real_Boy
- Пишете, о, братя
Vanko` написа:Супер си! Имаш моя стил на писане - различен, провокативен, заинтригуващ, но най-вече оригинален. Искам да те поздравя и аз и знай, че ще бъдеш част от този факултет (знам каква мечта ти е, съдейки по себе си).Real_Boy написа:Ей Сск, кво против мойто лилаво?![]()
![]()
Аз писах разказ.
Става въпрос за един патолог, който влиза в моргата и намира тяло на масата без име и задачата му е да разбере от какво са множеството дупки по тялото на човека. Оказва се,че са огнестрелни рани и тук съм писал много символично... Дупката в сърцето на човека е дупката в бюджета, която всъщност е 1.4 см, и поради трудния случай той поисква вдигане на процента печалба от случая от 20 на 22%(Символ на ДДС).. Дупките по тялото му напомнят и за дупките по улиците, които дори да бъдат запълнени с плът от друго място на тялото, другите си остават и няма смисъл от това... Другата дупка открива черния дроб. Той е атрофирал от прекомерната употреба на ГМ немаркирани продукти.. Открива му нов ген при ДНК анализ, както и бактерии, резистентни на антибиотици... Счупените крак и ръка символизират хората, който са го удряли(средностатистическия българин) по пътя му нагоре... Синините по необръснатото му лице също. И там завършвам с това каквото пише патолога в новия медицински картон на "пациента"... Не го помня точно... Горе долу е това, има и още, но го забравих![]()
Без значение дали сега ще те оценят подобаващо, или не, не искам да ти пука. Радвай се, че си рискувал с това есе, защото конкуренцията е много голяма. По-добре е да рискуваш, да заложиш на "различното", "интересното", "несдандартното", отколкото да се слееш с тълпата, пишейки до болка скучни и изтъркани неща, или изкуствено да оригиналничиш. Това е начинът да те забележат, защото иначе оставаш в сянка.
Успех.
Благодаря и на теб.. Дано, дано.. Наистина ми е голяма мечта
Facebook - Bobby Ivanoff
Facebook - Bobby Ivanoff