Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Insane
В началото бе словото

Re: Журналисти 2010

Мнение от Insane »

Моето есе стана много философско..ахаха Започнах с "Имало едно време..", след което направих описание на природна картина ,включваща река на надеждата и хълмове позлатени от лъчите на изгряващото слънце.В съседтсто на това природно съвършенство пребивавал човешкият разум и се наслаждавал на вдъхновяващата утринна свежест.Следващите редове бяха "Наслаждавал се е.Бил е.Имало е."Написах,че това което държа в ръцете си сега е само снимка на тази красота,снимка, която избледнява с времето.Онова място сега е царството на сенките,чийто господар е човешкият разум,а единствените картини там са звуковите.И изведнъж писък,гръм от огнестрелно оръжие и дупка в съзнанието ми..В тезата си представих дупките като липса и пълнота.Казах,че България е само част от царството на сенките(представляващо целият свят),а българите сме прекалено самокритични и търсим подчертано български характеристики в съзидаването на общочовешките дупки..За пример за пълнота дадох озоновата дупка като вход към необятното пространство и дупката от огнестрелно оръжие в съзнанието-смъртоносна,но тъй като всеки изход е вход към нещо друго,това би могло да е вход към друг вид битие.В изложението си представих книгата на Карбовски "Из черните пътища на Европа",където дупките по пътищата са представени като неповторимо българско имане..след което казах, че се среща и друг вид амбивалентен образ на дупката-българските емигранти(дупка като липса за България и дупка из Европата)..оттам направих връзка с книгата на Димитър Динев "Ангелски езици",която ми даде възможност да коментирам и постоянно растящата дупка-яма на властта,причинена от целеустремен човек с огнестрелно оръжие в ръка и много точен прицел като извъртях нещата ,че такива се срещат навсякъде в царството на сенките..Завърших с това да шофираме по-бавно по пътя на живота за да избегнем дупките и да не търсим във всяка втора себе си,а ако все пак душевната яма в нас продължава да расте винаги можем да намерим избледняващата снимка напомняща,че хубавите неща съществуват.
Ако се държиш като стриптийзьорка на пилон,не може да очакваш от публиката особено уважение...
Аватар
Real_Boy
Пишете, о, братя
Специалност: КНИ (р)
Курс: кандидат-студент

Мнение от Real_Boy »

Бях на курса и съм на мнение, че щеше да е много полезен ако имаше устен.. А за писмен единствено "Творческо писане" е полезно.. Другото..
Hot as hell, romantic as heaven

Facebook - Bobby Ivanoff
angeloff
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от angeloff »

fufula написа:То и за какво преписване може да става дума, като това е есе.. :?
Може да видиш някоя идея и да ти хрумне нещо по-добро, да я доразвиеш, да ти е бягала от мисълта. :roll:

Insane, а сети ли се да споменеш малко от дупките, които бъдещите ни колеги ни заливат с тях?
Това би станало много добро есе по философия между другото. :bounce:
Журналистика /редовно/ 1. курс
ivvv
От дъжд на вятър
Специалност: Социопатия
Курс: първи

Мнение от ivvv »

kekozza написа:
sweet_bad_girl написа:Аааа значи имало и други симпатяги от 240 тук :D
и други?
добре де, 25 бяхме там.. колко пишат тук?
Има още :albino:
А ти не беше ли високото момче със слушалките? :)
Последно промяна от ivvv на 30 Мар 2010, 14:05, променено общо 1 път.
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
Аватар
Insane
В началото бе словото

Мнение от Insane »

angeloff,благодаря за симпатичната доза сарказъм..за това ,че е философско няма как да споря,но целта ми беше да избегна критичността си понеже съм много крайна,а всяка крайност се превръща в огромен минус за изказващия мнението си,което пак е лично мое убеждение
Ако се държиш като стриптийзьорка на пилон,не може да очакваш от публиката особено уважение...
aileor_love
В началото бе словото

Мнение от aileor_love »

Здравейте на всички от форума.С интерес го прочетох и следя актуализацията му.Може ли някой да ми пмогне,като ми отговори на един въпрос-Възможно ли е да не си ходил на предварителен изпит по журналистика в СУ и дори да не ходиш на тези курсове през април,а само да се явиш на редовен изпит.Там да изкараш някаква оценка,ако е добра-те приемат, или не става-трябва задължително да идеш и на предварителен,ако пък не е добра оценката по живо по здраво.
ivvv
От дъжд на вятър
Специалност: Социопатия

Мнение от ivvv »

aileor_love написа:Здравейте на всички от форума.С интерес го прочетох и следя актуализацията му.Може ли някой да ми пмогне,като ми отговори на един въпрос-Възможно ли е да не си ходил на предварителен изпит по журналистика в СУ и дори да не ходиш на тези курсове през април,а само да се явиш на редовен изпит.Там да изкараш някаква оценка,ако е добра-те приемат, или не става-трябва задължително да идеш и на предварителен,ако пък не е добра оценката по живо по здраво.
Не е нужно, а още по-малко задължително да си била на предварителен изпит за да те приемат. Курсовете са въпрос на личен избор и шанс за допълнителна подготовка, които пак не са задължителни. Важно е да се явиш на редовен и съответно да съумееш да се справиш с изпита добре. Предварителните са с цел да имаш един шанс повече. Това е всичко! :)
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
Аватар
steli
От дъжд на вятър

Мнение от steli »

Аз пък, във връзка с дупките по пътищата, написах: ''повече дупки, отколкото във френско сирене'' или нещо в този смисъл беше. Как ме е яд, че изключих почти изцяло. Днес, 2 дни след изпита, се сещам за поне още 7-8 неща. Честно казано, не знам как съм успяла да напиша 5 страници. :scratch: Иначе, като цяло, си харесвам есето, но определено можех да пиша и още неща. :cry: :cry:
You can never go too far...
aileor_love
В началото бе словото

Мнение от aileor_love »

Страшно много ти благодаря ivvv.Мерси,че разбираемо и бързо даде отговор по моя въпрос. :flower:
Nadejda_Angelova
В началото бе словото

Мнение от Nadejda_Angelova »

steli написа:Аз пък, във връзка с дупките по пътищата, написах: ''повече дупки, отколкото във френско сирене'' или нещо в този смисъл беше. Как ме е яд, че изключих почти изцяло. Днес, 2 дни след изпита, се сещам за поне още 7-8 неща. Честно казано, не знам как съм успяла да напиша 5 страници. :scratch: Иначе, като цяло, си харесвам есето, но определено можех да пиша и още неща. :cry: :cry:
сиренето не трябва ли е да швейцарско..
There was a time when blackberry and apple were just fruits...
Аватар
Деница
В началото бе словото

Мнение от Деница »

Доволни ли сте от темата Дупки?
Аватар
Vanko`
В началото бе словото

Мнение от Vanko` »

Real_Boy написа:Ей Сск, кво против мойто лилаво? :lol: 8)

Аз писах разказ.
Става въпрос за един патолог, който влиза в моргата и намира тяло на масата без име и задачата му е да разбере от какво са множеството дупки по тялото на човека. Оказва се,че са огнестрелни рани и тук съм писал много символично... Дупката в сърцето на човека е дупката в бюджета, която всъщност е 1.4 см, и поради трудния случай той поисква вдигане на процента печалба от случая от 20 на 22%(Символ на ДДС).. Дупките по тялото му напомнят и за дупките по улиците, които дори да бъдат запълнени с плът от друго място на тялото, другите си остават и няма смисъл от това... Другата дупка открива черния дроб. Той е атрофирал от прекомерната употреба на ГМ немаркирани продукти.. Открива му нов ген при ДНК анализ, както и бактерии, резистентни на антибиотици... Счупените крак и ръка символизират хората, който са го удряли(средностатистическия българин) по пътя му нагоре... Синините по необръснатото му лице също. И там завършвам с това каквото пише патолога в новия медицински картон на "пациента"... Не го помня точно... Горе долу е това, има и още, но го забравих :D
Супер си! Имаш моя стил на писане - различен, провокативен, заинтригуващ, но най-вече оригинален. Искам да те поздравя и аз и знай, че ще бъдеш част от този факултет (знам каква мечта ти е, съдейки по себе си).
Без значение дали сега ще те оценят подобаващо, или не, не искам да ти пука. Радвай се, че си рискувал с това есе, защото конкуренцията е много голяма. По-добре е да рискуваш, да заложиш на "различното", "интересното", "несдандартното", отколкото да се слееш с тълпата, пишейки до болка скучни и изтъркани неща, или изкуствено да оригиналничиш. Това е начинът да те забележат, защото иначе оставаш в сянка.
Успех.
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Insane написа:Моето есе стана много философско..ахаха Започнах с "Имало едно време..", след което направих описание на природна картина ,включваща река на надеждата и хълмове позлатени от лъчите на изгряващото слънце.В съседтсто на това природно съвършенство пребивавал човешкият разум и се наслаждавал на вдъхновяващата утринна свежест.Следващите редове бяха "Наслаждавал се е.Бил е.Имало е."Написах,че това което държа в ръцете си сега е само снимка на тази красота,снимка, която избледнява с времето.Онова място сега е царството на сенките,чийто господар е човешкият разум,а единствените картини там са звуковите.И изведнъж писък,гръм от огнестрелно оръжие и дупка в съзнанието ми..В тезата си представих дупките като липса и пълнота.Казах,че България е само част от царството на сенките(представляващо целият свят),а българите сме прекалено самокритични и търсим подчертано български характеристики в съзидаването на общочовешките дупки..За пример за пълнота дадох озоновата дупка като вход към необятното пространство и дупката от огнестрелно оръжие в съзнанието-смъртоносна,но тъй като всеки изход е вход към нещо друго,това би могло да е вход към друг вид битие.В изложението си представих книгата на Карбовски "Из черните пътища на Европа",където дупките по пътищата са представени като неповторимо българско имане..след което казах, че се среща и друг вид амбивалентен образ на дупката-българските емигранти(дупка като липса за България и дупка из Европата)..оттам направих връзка с книгата на Димитър Динев "Ангелски езици",която ми даде възможност да коментирам и постоянно растящата дупка-яма на властта,причинена от целеустремен човек с огнестрелно оръжие в ръка и много точен прицел като извъртях нещата ,че такива се срещат навсякъде в царството на сенките..Завърших с това да шофираме по-бавно по пътя на живота за да избегнем дупките и да не търсим във всяка втора себе си,а ако все пак душевната яма в нас продължава да расте винаги можем да намерим избледняващата снимка напомняща,че хубавите неща съществуват.
Според мен си успяла да създадеш все пак позитивна концепция на есето си с тази красивата картина. Нещо, което аз не успях да направя и много съжалявам за което :))
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
Real_Boy
Пишете, о, братя

Мнение от Real_Boy »

Деница написа:Доволни ли сте от темата Дупки?
Аз лично съм мноого доволен :blackeye: :P

Facebook - Bobby Ivanoff
Аватар
Real_Boy
Пишете, о, братя

Мнение от Real_Boy »

Vanko` написа:
Real_Boy написа:Ей Сск, кво против мойто лилаво? :lol: 8)

Аз писах разказ.
Става въпрос за един патолог, който влиза в моргата и намира тяло на масата без име и задачата му е да разбере от какво са множеството дупки по тялото на човека. Оказва се,че са огнестрелни рани и тук съм писал много символично... Дупката в сърцето на човека е дупката в бюджета, която всъщност е 1.4 см, и поради трудния случай той поисква вдигане на процента печалба от случая от 20 на 22%(Символ на ДДС).. Дупките по тялото му напомнят и за дупките по улиците, които дори да бъдат запълнени с плът от друго място на тялото, другите си остават и няма смисъл от това... Другата дупка открива черния дроб. Той е атрофирал от прекомерната употреба на ГМ немаркирани продукти.. Открива му нов ген при ДНК анализ, както и бактерии, резистентни на антибиотици... Счупените крак и ръка символизират хората, който са го удряли(средностатистическия българин) по пътя му нагоре... Синините по необръснатото му лице също. И там завършвам с това каквото пише патолога в новия медицински картон на "пациента"... Не го помня точно... Горе долу е това, има и още, но го забравих :D
Супер си! Имаш моя стил на писане - различен, провокативен, заинтригуващ, но най-вече оригинален. Искам да те поздравя и аз и знай, че ще бъдеш част от този факултет (знам каква мечта ти е, съдейки по себе си).
Без значение дали сега ще те оценят подобаващо, или не, не искам да ти пука. Радвай се, че си рискувал с това есе, защото конкуренцията е много голяма. По-добре е да рискуваш, да заложиш на "различното", "интересното", "несдандартното", отколкото да се слееш с тълпата, пишейки до болка скучни и изтъркани неща, или изкуствено да оригиналничиш. Това е начинът да те забележат, защото иначе оставаш в сянка.
Успех.

Благодаря и на теб.. Дано, дано.. Наистина ми е голяма мечта :) Най-големия ми страх е, че може би съм писал повръхностно, без много фактология и аргументи.. Има аргументи, има факти, но .. Може би не са достатъчно, не зная.. Тотално се побърквам и аз вече.

Facebook - Bobby Ivanoff
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”