Също така понякога нападат, защото се чувстват застрашени, макар че може реално да не е така. В случая, за който споменах по-горе, си играех с едно съседско куче на улицата в Търговище. Ритах една топка настрани и то ми я носеше
Уличните кучета?
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Re: Уличните кучета?
Много често нападат, ако усетят, че човека го е страх от тях - заложено им е в инстинкта. Не можем да виним хората, че се страхуват.
Също така понякога нападат, защото се чувстват застрашени, макар че може реално да не е така. В случая, за който споменах по-горе, си играех с едно съседско куче на улицата в Търговище. Ритах една топка настрани и то ми я носеше
Веднъж обаче я ритнах с една идея по-близо до муцуната му и то явно си е помислило, че искам да ритна него, а не беше така. Неговото си беше защитна реакция. Бая си ме заръфа, псето му с псе. Иначе беше много готино.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Мен ме е хапало веднъж куче, и то не безпризорно. Според мен и проблемът за надморниците е актуален.... За серящите в градинките НЕБЕЗДОМНИ кучета - също. Днес видях дори 2 кофи за кучешко ако, които не се използват особено............... Иначе безпризорните кучета "омазват" пейзажа
.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
allshallperish написа:Мен ме е хапало веднъж куче, и то не безпризорно. Според мен и проблемът за надморниците е актуален.... За серящите в градинките НЕБЕЗДОМНИ кучета - също. Днес видях дори 2 кофи за кучешко ако, които не се използват особено............... Иначе безпризорните кучета "омазват" пейзажа.
Много добро. (NO offence, просто ми стана смешно...надморник звучи мн яко.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Доколкото знам - така се пише . Поне така е книжовно правилно. Масово хората го пишат без "Д"-то, което не е критерии, че е правилно. Сори за "неграмотността". Сигурно не се пише и анцуНг.
Ед: Сега погледнах в гугъл, за да проверя кой как го пише. Е, приятно съм изненадана, че поне тия от новините го пишат правилно.
Ед: Сега погледнах в гугъл, за да проверя кой как го пише. Е, приятно съм изненадана, че поне тия от новините го пишат правилно.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Думата е наморДник, а не надморник. Не знам в кой речник си го чела, но наморДник идва от "морда" - муцуна, а наДморник сигурно е някакъв много усукан термин.
Иначе наДморник наистина ми звучи уникално яко.

П.П. Това не го написах, понеже си помислих, че го пишеш неграмотно. Напротив - беше употребила 'д", което ме наведе на мисълта, че си разменила буквите при набиране. Грешки стават - тая обаче ме зарадва. Получи се доста оригинална дума.
Иначе наДморник наистина ми звучи уникално яко.
П.П. Това не го написах, понеже си помислих, че го пишеш неграмотно. Напротив - беше употребила 'д", което ме наведе на мисълта, че си разменила буквите при набиране. Грешки стават - тая обаче ме зарадва. Получи се доста оригинална дума.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Така е. Прав си Д-то не е там. Ама вчера ми беше тежък ден и толкова и съм помислила как се пише
.
-
dexteriti
- Да живей словото
- Специалност: Economics with Journalism
Ти си абонат за темата с бисеритеallshallperish написа:Така е. Прав си Д-то не е там. Ама вчера ми беше тежък ден и толкова и съм помислила как се пише.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
A ти си абонат на рубриката "Кой ще го баннат в най-скоро време".dexteriti написа:Ти си абонат за темата с бисеритеallshallperish написа:Така е. Прав си Д-то не е там. Ама вчера ми беше тежък ден и толкова и съм помислила как се пише.
no offence LoL
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
-
dexteriti
- Да живей словото
Кажи нещо ново
Бана е превантивна мярка, а аз не споря, че не съм си го заслужил, дори напротив 
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ми слагай в бисерите кво се обясняваш тука.
-
dexteriti
- Да живей словото
Easy, my boy, easy...just a jokeallshallperish написа:Ми слагай в бисерите кво се обясняваш тука.
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Според мен нищо крайно няма да доведе до трайни резултати.
Масово изтребване ? Колко време ще отнеме, хората отново да изхвърлят домашните любимци на улицата и те да се размножат - съдейки кога се разгонват кучетата и колко трае бременноста - година-две.
Няколко човека по-горе го бяха споменали - решението е микс от всички решения
1) Хората, които си взимат домашни любимци и след това ги изхвърлят да се подвеждат под отговорност.
2) Да се създадат приюти за бездомни кучета.
3) Кастрация - в момента това е нужно, да се регулира масовото раждане на кучета, за да се намали популацията на бездомните кучета и да се приберат по приютите / да починат по естествен начин.
4) Агресивните кучета, които си остават агресивни и след кастрация да се приспиват - колкото и кофти да е това, може да има нужда и от такива мерки.
Ако се намалят бездомните кучета, кучкарниците най-спокойно ще могат да поберат бройката + по-голямата отговорност на стопаните и с времето проблема ще се реши.
Естествено винаги ще има бездомни кучета по улиците - да ги сведеш до 0 си е трудно.
А който каза за европейските градове и столици - във Виена съм виждал, в Иннсбрук съм виждал както и е в Милано ( не като тук в София , но виждаш тук там някое куче да се разхожда )
Масово изтребване ? Колко време ще отнеме, хората отново да изхвърлят домашните любимци на улицата и те да се размножат - съдейки кога се разгонват кучетата и колко трае бременноста - година-две.
Няколко човека по-горе го бяха споменали - решението е микс от всички решения
1) Хората, които си взимат домашни любимци и след това ги изхвърлят да се подвеждат под отговорност.
2) Да се създадат приюти за бездомни кучета.
3) Кастрация - в момента това е нужно, да се регулира масовото раждане на кучета, за да се намали популацията на бездомните кучета и да се приберат по приютите / да починат по естествен начин.
4) Агресивните кучета, които си остават агресивни и след кастрация да се приспиват - колкото и кофти да е това, може да има нужда и от такива мерки.
Ако се намалят бездомните кучета, кучкарниците най-спокойно ще могат да поберат бройката + по-голямата отговорност на стопаните и с времето проблема ще се реши.
Естествено винаги ще има бездомни кучета по улиците - да ги сведеш до 0 си е трудно.
А който каза за европейските градове и столици - във Виена съм виждал, в Иннсбрук съм виждал както и е в Милано ( не като тук в София , но виждаш тук там някое куче да се разхожда )
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Съгласна съм с мнението на Радо. Жестокост е да се избиват масово кучетата, а и е факт, че доста от тях са изоставени от хората. Не са виновни за чуждите грешки. Трябва да се направят повече приюти...Да се кастрират всички бездомни, а и домашните кучета, които не са представителни на лицензиран развъдник. Защото доста хора си "пускат" кучето на друго, а резултатът бива захвърлен в кашонче на улицата.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Кой ще даде пари за приюти, за храна, за грижи за кучетата. За обезпаразитяване, за кастриране? 
Иначе въпросът с безхаберните стопани е лесно решим - превантивен механизъм, който проверява обстойно всеки човек, който иска да си вземе куче за домашен любимец. След като му е разрешено - здрав контрол и огромни глоби, които обаче трябва да се изпълняват, а не само да ги има на хартия. Това е.
Иначе въпросът с безхаберните стопани е лесно решим - превантивен механизъм, който проверява обстойно всеки човек, който иска да си вземе куче за домашен любимец. След като му е разрешено - здрав контрол и огромни глоби, които обаче трябва да се изпълняват, а не само да ги има на хартия. Това е.
- Of course not!