В какъв смисъл доразвил!?Варненец написа:gogofen- Оригинално, звучи добре, но ако е само това и не си го доразвил/а не мисля, че ще се оцени високо
Но няма как да знаем какво мислят проверващите! Както не веднъж съм казвал- те самите не знаят какво искат!
Радва ме, че има хора които гледат под друг ъгъл на писмения по журналистика и пишат разчупено и рискуват! Браво... Казах ви го няколко пъти- имате два изпита, на предварителния, ако не рискувате- няма кога.....
Без устен единствения ви шанс е да грабнете с нещо интересно, по темата и доказано... Вие сте близо 1000 кандидата- на професорите им е писнало да четат все едни и същи неща... Бате Бойко, дупките по пътущата и т.н..... Може да не ви оценят работата, но поне сте рискували и сте опитали.... А и изпита е толкова субективен, че няма на къде повече!
Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- gogofen
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Журналисти 2010

- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
В смисъл, ако е само една страница- според мен ще сметнат, че е твърде малко и има какво още да кажеш.... В такъв
Понеже останах с впечатлението, че си писал малка като обем творба- или бъркам?
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- gogofen
- В началото бе словото
Почти 3 страници излезе!Не искам да си давам напразни надежди,за да не ме е яд още повече после!Варненец написа:В смисъл, ако е само една страница- според мен ще сметнат, че е твърде малко и има какво още да кажеш.... В такъвПонеже останах с впечатлението, че си писал малка като обем творба- или бъркам?
Опитах се да бъда оригинален,да е нещо различно,но вече всичко зависи от тях!

- Варненец
- Пишеща машина
Грешката е моя значиgogofen написа:Почти 3 страници излезе!Не искам да си давам напразни надежди,за да не ме е яд още повече после!Варненец написа:В смисъл, ако е само една страница- според мен ще сметнат, че е твърде малко и има какво още да кажеш.... В такъвПонеже останах с впечатлението, че си писал малка като обем творба- или бъркам?
Опитах се да бъда оригинален,да е нещо различно,но вече всичко зависи от тях!
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- gogofen
- В началото бе словото
А пък вчера в нашата зала беше доцент Мария Нейкова.По принцип от курса мноо мноо не я обичам,ама вчера ми беше някак приятна!Варненец написа:Грешката е моя значиgogofen написа:Почти 3 страници излезе!Не искам да си давам напразни надежди,за да не ме е яд още повече после!Варненец написа:В смисъл, ако е само една страница- според мен ще сметнат, че е твърде малко и има какво още да кажеш.... В такъвПонеже останах с впечатлението, че си писал малка като обем творба- или бъркам?
Опитах се да бъда оригинален,да е нещо различно,но вече всичко зависи от тях!Наистина най-добре не си давай надежди за да не се разочароваш накрая... Аз си харесах моето, харесаха ми го и хората на които го разказах, но имах 3,88 и бях супер ядосан и с гадно настроение
Така, че каквото, такова
Имате още една възможност, пък и не е казано, че от първата година задължително ще трябва да влезете във ФЖМК

- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
На мен ако ми е дошла музата 3 страници по темата ще ги изпиша за има-нема 1 час. Къде е останалото време?
Не пиша бързо и не съм кандидат-журналист.
Компютърни науки 1 курс
-
vik
- В началото бе словото
Коя беше доц.Мария Нейкова?Кои лекции водеше,че не се сещам нещо в момента?
- gogofen
- В началото бе словото
Външнополитически проблеми на БГvik написа:Коя беше доц.Мария Нейкова?Кои лекции водеше,че не се сещам нещо в момента?

-
vik
- В началото бе словото
все още не се сещам как изглеждаше,но помня,че това ми беше най-приспиващата лекция (е,може би книгоиздаването я биеше ,не съм много сигурна)
- Варненец
- Пишеща машина
Всеки е различен, нали така? На мен ми трябва поне 1 час да се съсредоточа, проблем има ли??? Аз не виждам!morfei написа:На мен ако ми е дошла музата 3 страници по темата ще ги изпиша за има-нема 1 час. Къде е останалото време?Не пиша бързо и не съм кандидат-журналист.
- kekozza
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз пък писах за Петра Майдич и Големия адронен колайдер... 
3/4 Of The World Is Covered By Water...The Rest Is By CHARLES WOODSON
- energie
- В началото бе словото
Айде и аз
" Що е дупка?Повечето от нас биха направили препратка към актуалните на деня теми и ще се сетят за дупките по пътната настилка.Но това ли е наистина темата , това ли ни вълнува като общество?Качеството на асфалта?Или темата има други измерения , друга задача....." после по-натей в увода ..... "Дена за ден,никой от нас незнае в коя дупка ще попадне ,незнае и чия е тя.Незнае и към кого да се обърне за помощ. Май като общество доста работи не знаем. Чудя се дали ще успеем, ще научим ли нещо повече ако пожелаем или ни грози опасността да се паднем още по дълбоко ........ в дупката" Тази част я запомних добре щото я прочетох 20 пъти докато реша дали да я оставя хаха.....
Така започнах аз своя увод ако мога така да го нарека
.. не подредих текста много правилно с тези,антитези,доказателствена част след всяка... малко го поомешах нахвърлих доста мисли и цели сериозни теми които не бяха довършени изцяло.Харесвам си есето до момента в който спрях да пиша на чернова 
След увода започнах да пиша за уличните дупки ,че не са толкова голям проблем ,не е болката на народа ,освен на таксмиметровите шофьори
Че протестите срещу дупки на улицата изразходват обществен ресурс който може да се пренасочи и използва за активни стачни действия по много по-сериозни и наложащи теми.
После засегнах "дупките" във посткомунистическите страни които е оставил строя след себе си.Писах за ролята на БКП в БГ като орган който да ограничава "знанието" на хората оставяйки дупки в съзнанието им.Перефразирам доколкото мога : "Липсата на информация в обществото е довело до пълно ограничение на гражданите, а знаем че които има знанието има и силата.Силен е бил комунизма само заради тоза си дейност."
По-нататък писах че така желаното излизане от "дупката" на червената вихрушка ,чаканият ден на промяната така и не е настъпил дори и след двадесет години преход."Излязъл от една пропаст българиския народ попада в друга още по голяма , лошото е че вече не беше официално....комунизма премина в легалност - демокрацията" Нещо подобно беше
Така започнах аз своя увод ако мога така да го нарека
След увода започнах да пиша за уличните дупки ,че не са толкова голям проблем ,не е болката на народа ,освен на таксмиметровите шофьори
После засегнах "дупките" във посткомунистическите страни които е оставил строя след себе си.Писах за ролята на БКП в БГ като орган който да ограничава "знанието" на хората оставяйки дупки в съзнанието им.Перефразирам доколкото мога : "Липсата на информация в обществото е довело до пълно ограничение на гражданите, а знаем че които има знанието има и силата.Силен е бил комунизма само заради тоза си дейност."
По-нататък писах че така желаното излизане от "дупката" на червената вихрушка ,чаканият ден на промяната така и не е настъпил дори и след двадесет години преход."Излязъл от една пропаст българиския народ попада в друга още по голяма , лошото е че вече не беше официално....комунизма премина в легалност - демокрацията" Нещо подобно беше
- summer_f_
- Пишете, о, братя
Варненец,
очаквам на редовния ти да ми бъдеш квестор
очаквам на редовния ти да ми бъдеш квестор
The mosT imporT ThinG is.. To Choose wiTh Your HearT!
Иначе аз подходих сууупер тривиално, скучно, без излишен патос, абе с две думи "бях в дупка"
Много ми хареса темата , ама нещо изказа ми куцаше, беше ми адски криво
Ето накратко за кво идеше реч в мойта боза дето забърках: значи, започнах с асоциациите, които извиква тази дума в съзнанието ми и без да лъжа, ама вЕрно, описах ей тази снимка
точно както си е После подкарах за дупките в законодателството и пак си лепнах един пресен пример - Закона за защита на животните - примера с кучето от Дряново, болна тема ми е, признавам си, и просто нямаше как да не го включа
След туй, разбира се, помрънках за "дупките в бюджета" и всякакви такива словосъчетания дето ни се насаждат от медии и политици, нещо за ДДС-то, за намаленото майчинство, нищо конкретно, колкото да не съм капо
Иии най-накрая, нЕмаше начин просто, пляснах и втората асоциация, която идва в болния ми мозък, като чуя дупка, а именно, "В една дупка живееше хобит."
В заключение цитирах ей тва: "Като си в дупка, спри да копаеш." с цел да звучи уж оптимистично и казах, че се надявам в близко бъдеще да не се налага да чуваме и говорим за дупки в пряк и непряк смисъл.
И те така
ПП Пунктуацията със сигурност съм я оакала
Ще зарежа всичко и ще стана принцеса!
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
И аз ,като стопанин на голдън ретривър, по същият начин не се сдържах да не включа дискриминацията над незрящите с кучета водачи в есето си. Отбелязах го като дупка в развитието на обществото ни.Elyon написа:и пак си лепнах един пресен пример - Закона за защита на животните - примера с кучето от Дряново, болна тема ми е, признавам си, и просто нямаше как да не го включа![]()
Не искам да давам напразни надежди, но ето нещо надеждно, което казаха по Нова:
Колко от кандидат-студентите ще успеят да се преборят с дупките, ще стане ясно до седмица.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me