Teма за КС въпроси от различно естество
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Тема за КС въпроси от различно естество
Здравейте отново.
Този път имам някои въпроси относно Студентстки град.
Там блокове с квартири ли има, или общежития, т.е. не мога да живея там, ако не съм класиран, или.. не знам и аз. Как мога да подам документи за да живея там, и въобще подават ли се някакви документи?
Има ли значение къде учиш, за това, дали можеш да живееш там? Примерно, уча в НБУ, (който е далече, знам), мога ли пак да живея в Студенстки, или нямам 'право'?
Знам, че са абсурдни тия въпроси, но не съм се интересувал преди от това. :д
Този път имам някои въпроси относно Студентстки град.
Там блокове с квартири ли има, или общежития, т.е. не мога да живея там, ако не съм класиран, или.. не знам и аз. Как мога да подам документи за да живея там, и въобще подават ли се някакви документи?
Има ли значение къде учиш, за това, дали можеш да живееш там? Примерно, уча в НБУ, (който е далече, знам), мога ли пак да живея в Студенстки, или нямам 'право'?
Знам, че са абсурдни тия въпроси, но не съм се интересувал преди от това. :д
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Шенгенските ограни4ения не важат за Студентски град. Никой не може да те забрани да живееш там, то си е напълно "нормален" софийски квартал, освен ако не си студент в НБУ, естествено, тях не ги искаме в Студенстки

Аха. :дsvetlio.varna написа:Шенгенските ограни4ения не важат за Студентски град. Никой не може да те забрани да живееш там, то си е напълно "нормален" софийски квартал, освен ако не си студент в НБУ, естествено, тях не ги искаме в Студенстки![]()
А общежития ли представлява цялата с-ма, или просто квартири, и кой където си намери?
И защо не искате хора от НБУ хааха ;д
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
блокове с обежития
подаваш документи за класирания - класираш се и получаваш легло и стаичка да си делиш с някой
не знам в самият студентски дали има обикновени блокове, които не са общежития и къде са точно, но аз така или иначе не познавам квартала чак толкова добре,че да знам всяко едно блокче
не знам в самият студентски дали има обикновени блокове, които не са общежития и къде са точно, но аз така или иначе не познавам квартала чак толкова добре,че да знам всяко едно блокче

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
^ аха!
btw, има ли нещо като статистики, примерно, да видя колко хора, с какъв успех/оценки/балове са се борили за специалностите и т.н., или няма такова нещо?
btw, има ли нещо като статистики, примерно, да видя колко хора, с какъв успех/оценки/балове са се борили за специалностите и т.н., или няма такова нещо?
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Обратна връзка:
В сайта всичко е написано, просто човек трябва да се поразрови и тогава ще намери отговора на въпроса си 
: )
Между другото... всички записвания по университетите, в един срок ли стават? Примерно са ми минали разни изпити сега Април, но пък чак Юни имам в СУ изпит, да не нещо да ти се намали шанса, ако не се запишеш.. по-рано.. знам ли ;ддддддд
Между другото... всички записвания по университетите, в един срок ли стават? Примерно са ми минали разни изпити сега Април, но пък чак Юни имам в СУ изпит, да не нещо да ти се намали шанса, ако не се запишеш.. по-рано.. знам ли ;ддддддд
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Щом се записваш в дадения срок нямаш проблеми.
Компютърни науки 1 курс
- heihei
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
някои информация за тазгодишните места за прием има ли ?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Oще не са обявени. Можеш да хвърлиш едно око на миналогодишните бройки, надали ще има сериозни отклонения тая година: МЕСТА ЗА ПРИЕМ 2009heihei написа:някои информация за тазгодишните места за прием има ли ?
- heihei
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
svetlio.varna написа:Oще не са обявени. Можеш да хвърлиш едно око на миналогодишните бройки, надали ще има сериозни отклонения тая година: МЕСТА ЗА ПРИЕМ 2009heihei написа:някои информация за тазгодишните места за прием има ли ?
Ами аз съм ги гледала за миналата година ,но все пак за тая година ми е интересно как ще са, след като го има и това с над 5.50 ..
Мерси за информацията все пак
"По-добре сам-сам,отколкото сам с някого!" 
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
- Курс: втори
Какво би трябвало да значи "Акредитирани специалности" ? 
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
такива дето са минали проверка от МОМН? ли какво се води там. След проверка - какво се учи по специалността,как се преподава и още купища неща, един вид се издава документ, който удостоверява, че ти като учиш тая специалност тя покрива нужните изисквания от държавата там по определени неща - например кредити, предмети, бла бла бла.
Ако една специалност не е акредитирана, то е един вид... еми не можеш да я учиш
тва е като университетите - ако един университет няма акредитация, то той се води "нелегален"
тоест - не отговаря на нужните изисквания от правителството...
нещо подобно ....
някой може да обясни по-добре, аз умирам за сън ...
п.п. ето 2 линка, за по-добро обяснение от моето:
http://www.nab-bas.bg/
http://www.uni-svishtov.bg/acredit/Izvl ... taciya.htm
Ако една специалност не е акредитирана, то е един вид... еми не можеш да я учиш
нещо подобно ....
някой може да обясни по-добре, аз умирам за сън ...
п.п. ето 2 линка, за по-добро обяснение от моето:
http://www.nab-bas.bg/
http://www.uni-svishtov.bg/acredit/Izvl ... taciya.htm

- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Здравейте!
Има огромна вероятност да съм изгубил служебната бележка с входящия номер, която ми дадоха при записването ми за предварителния по история!
Какво да правя сега, ще ми дадът нова, или няма да ме пуснат на изпита?
Има огромна вероятност да съм изгубил служебната бележка с входящия номер, която ми дадоха при записването ми за предварителния по история!
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ами обади им се по телефона! >.< вместо да се чудиш кво да правиш и дали ще те пуснат...Deschain написа:Здравейте!
принципно без бележката НЯМА да те пуснат на изпита - така че обади се и говори с тях докато имаш време. трябва да могат да ти изкарат нова