Уличните кучета?
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Уличните кучета?
Дойде на нашия...
Айде сега си промени и гласуването... 
Into the endless we ride... 
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Уф, можеше просто да напишеш "БЪЛХА", без да смущаваш невинните потребители с гадни картинки!
Хубаво де - колко от вас са хващали бълхи от бездомни кучета? Колко от вас въобще са хващали бълхи?
Хубаво де - колко от вас са хващали бълхи от бездомни кучета? Колко от вас въобще са хващали бълхи?
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз съм хващал една, ама беше от овца...
Доста скачат...
Into the endless we ride... 
-
dexteriti
- Да живей словото
- Специалност: Economics with Journalism
АХАХАХ...ти си плащаш здравните не защото си болен, а ако се разболееш. Половинчато решаване ли предлагашpora_e_priqtel написа:Уф, можеше просто да напишеш "БЪЛХА", без да смущаваш невинните потребители с гадни картинки!![]()
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Бездомни кучета има от край време. За хора, хванали бълхи от тях, не съм чувал. Ако наистина случаите са пренебрежимо малко, както предполагам, тогава просто не съществува потенциален проблем, който да се налага да решаваме превантивно.
-
dexteriti
- Да живей словото
pora_e_priqtel написа:Бездомни кучета има от край време. За хора, хванали бълхи от тях, не съм чувал. Ако наистина случаите са пренебрежимо малко, както предполагам, тогава просто не съществува потенциален проблем, който да се налага да решаваме превантивно.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Кастрацията е достатъчно добър метод. Просто трябва всички кучета да се кастрират, не да има райони като Студентски и Обеля, където ситуацията е извън контрол. При нас направиха така в Младост, елате да видите дали имаме проблеми с кучетата. Те са кротки и се излежават на слънце. Не все размножават, не са агресивни, мързелуват и си дебелеят. От време на време лаят колите за забавление. 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Добре де, аз как никога не съм хващал бълхи? Как никой от моите познати (освен може би Рони от тази история) не е хващал бълхи? Ами много просто - поддържаме хигиена.
-
dexteriti
- Да живей словото
Е айде са...това ти казвам. Никой от твоите познати няма хепатит, дано, но е проблем. Тения, Лептоспироза...сума ти болести. Ако идеята е кое е най-евтино, окей, но ако ще се решава проблема, това не е оптимално. Беднотията ни не е оправдание да им режете половите органи. Всъщност дори не е рационално. Тези кучета трябва да ядат нещо, тази храна е много вероятно ние да си я плащаме...pora_e_priqtel написа:Добре де, аз как никога не съм хващал бълхи? Как никой от моите познати (освен може би Рони от тази история) не е хващал бълхи? Ами много просто - поддържаме хигиена.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е точно като не ги държим в кучкарници, прехраната им става тяхна собствена отговорност. Имам чувството, че позицията ти е някаква доста странна смесица от "трябва да ги избием" и "трябва да ги храним"
Сигурно греша някъде - чувствай се свободен да ме поправиш.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Maeve написа:На някои явно проблем са им не уличните и безпризорните кучета...
http://bezdom.info/index.php?option=com ... &Itemid=26
![]()
А такива като този... Какво ги правим?
О, не. Защо пусна този линк? Защо? Горкото животинче и егати гнусния гадняр, който му е причинил това. Аз бих го направил сляп и глух в замяна... егати жестокостта. Нямам думи. Поне го убий да не се мъчи.
По темата - за много години вече се убедихме, че кастрацията не е ефективна. Така че или трябва да се намери накой, който да я извърши ефективно, или трябва да се пристъпи към радикални мерки - смърт или изселване в някое отдалечено място извън София, но последното е по-малко вероятно. Много моля всички кучезащитници да не ми скачат. Аз ОБОЖАВАМ кучета, но в момента говорим за явен и нерешим с други средства проблем. Ако аз решавах щях да поръчам всички бездомни кучета да бъдат приспани в рамките на няколко дена като в този период хората ще имат възможност ако желаят да си изберат някое от тези кучета за домашен любимец и така да го спасят. И накрая без да ми пука как ще ми скочат природозашитници и други хора, ще застана гордо пред тях и ще кажа "Убийте ме с камъни, но проблемът е РЕШЕН". С други думи - понякога компромисът е невъзможен, а дори и да е възможен - не е необходим.
Също така трябва да се замислим и към въвеждане на превантивни мерки, а именно всеки, изоставил кучето си на улицата, трябва да се глобявя зверски, иначе дори и да приспим всички бездомни кучета, ако не поставим и превантивни механизми след 10 години положението ще е същото.
Гласувам за смърт, само защото никой от другите похвати не се е доказал като ефективен, поне в нашата действителност.
П.П. Викторе, оценявам отново добрата ти позиция и защитата на животните, НО...
когато станеш кмет на София или общински съветник
Последно промяна от camel на 29 Мар 2010, 15:13, променено общо 1 път.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Добре де - в другите градове, освен София как успяват да си решат проблема? Във Варна преди няколко години всяко улично куче имаше цветна капса на ухото. И всичките бяха кротки като агънца. София е много по-голяма и ще бъде по-трудно да се направи това, но защо пък да е невъзможно? Просто трябва да се кастрират масово, на една вълна, а не да се направи това в Младост 3 и Люлин 5, а до месец да са ги налазили песове от Младост 4 и Люлин 8.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Нямам представа. Фактът е, че проблемът не се решава. Напротив. И щом кастрацията не помага остава едно решение, което със сигурност ще реши казуса...pora_e_priqtel написа:Добре де - в другите градове, освен София как успяват да си решат проблема? Във Варна преди няколко години всяко улично куче имаше цветна капса на ухото. И всичките бяха кротки като агънца. София е много по-голяма и ще бъде по-трудно да се направи това, но защо пък да е невъзможно? Просто трябва да се кастрират масово, на една вълна, а не да се направи това в Младост 3 и Люлин 5, а до месец да са ги налазили песове от Младост 4 и Люлин 8.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Проблемът не се решава, защото никой не си е направил труда да го реши като хората. Не е въпросът в това, че методът на действие е неефективен, въпросът е в това, че не се прилага правилно. Независимо какво ще решат да правят - да ги кастрират или приспиват - ако не бъде извършено съвестно и докрай, просто няма да проработи. Така че не бих казала, че точно кастрацията не е проработила. По-скоро някой човек не си е вдигнал задника от бюрото, за да си свърши работата.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

-
dexteriti
- Да живей словото
Строиш кучкарник и наемаш хора, които се грижат за тези животни. Хем нови работни местаpora_e_priqtel написа:Е точно като не ги държим в кучкарници, прехраната им става тяхна собствена отговорност. Имам чувството, че позицията ти е някаква доста странна смесица от "трябва да ги избием" и "трябва да ги храним"Сигурно греша някъде - чувствай се свободен да ме поправиш.