http://bezdom.info/index.php?option=com ... &Itemid=26
А такива като този... Какво ги правим?
Ураган написа:Говори си с приятелчетата ти така, при мен може мн. неща да ти дойдат нанагорнина.
Иначе, много ясно, че е с тон и мнение...
Проблемите трябва да ги отстраняваме бързо.
Maeve,
много проблеми има, не знам какво се опитваш да кажеш?
Into the endless we ride... 
кой се грижи за тях? И едно обезпаразитяване не е достатъчно, плюс, че никога не си сигурен дали е "минато"...allshallperish написа:Аре стига осирахте сериозната тема!
Като ги кастрират ги обезпаразитяват и т.н. Кучетата стават дебели и тромави и ... лентяи. Ако не сте виждали има ужасно мн кучета, които имат каишки, но са бездомни - т.е тия кучета са обезпаразитени и се грижат за тях (и са кастрирани).
Чаааакай дарлинг, затова му направих забежка на вятърничевия (дано не се обидиКучкарникът смуче! Не съм съгласен с парите от моите данъци да се поддържа кучкарник вместо да се дават за детски домове, за инвалиди, абе въобще за хора. Който иска кучкарник, да си спретне едно дружество, да купи терен и да си построи. Е, общината може да отпусне безплатно терен на такова дружество...
Лесно е да искаш и да искаш... Като си такъв защитник на псетата, дай по-напред!
Into the endless we ride... 
Е бясът се предава чрез ухапване, а кастрираните кучета ги мързи да дишат, пък камо ли да хапятУраган написа:А то бяс е много хубаво и безобидно.
pora_e_priqtel написа:Що да е временно - кастрацията решава проблема с агресивността на кучетата, а смъртта им така или иначе ще си настъпи по естествен, или по изкуствен път. Няма да се налага държавата да ги храни. Пък и не се сещам за случай някой да се е заразил с болест от бездомен пес (освен бяс и други болести, предавани при ухапване). Може и да има де.

От чисто хуманна гледна точка, кучето е бездомно заради човека. Ако няма човек, няма проблем. Те на нас ни пречат, не ние на тях. Оплетох се майЗа образование искам, за кучкарници - не! И защо реши, че убийството на псетата е "черно", а не "бяло" решение!
Нямаше да става дума за пари, ако ги има, но не е така. Парите също влизат в сметката при оформяне на мнението! Няма идеално, а само по-добро решение.