Да се включа и аз в дискусията. В нашата зала се тегли темата и не започнахме преди два и половина, но това го очаквах де. Щом ни караха да седим до два без петнадесет на този вятър и дъжд пред Софийския, беше ясно, че няма да започнем точно в два. Математиците свършват в два, просто беше невъзможно да почнем и ние, тогава докато влезем, докато се тегли... Когато едно доста симпатично момиче (само да не си помислите нещо и аз съм момиче) изтегли темата всички започнахме да ръкопляскаме. Другите две теми също бяха интересни, (даже малко повече) а и да си кажа имах ясновидското предчувствие, че ще е тази тема. Същият ден пропадах в едни локви и казах, че ако ни се падне "Дупки" ще ги насоля. И включих това като пример после разбира се.

Темата ми беше основана на вечните клишета, но мисля, че я написах добре. Четири страници някъде чернова и три белова. Основно се опрях на дупките в бюджета и усилията на Борисов и Дянков овладеят кризата. Преминах към дупките по улиците, дупката от простащина и деморализация в която изпада обществото ни, за начало и край сравних България с Швейцарско сирене, споменах безработицата, също и как бяхме представени от онзи скулптор като тоалетната дупка на Европа. Писах и за скандала с еврокомисарката ни и като цяло оприличих София и България и на минно поле. Вкарах един малък диалог и няколко реторични въпросa. Амбицията ми е да нямам двойка.

Четох мненията на колегите нагоре и с чисто сърце си признавам, че макар предният ден да настоявах да отидем да гледаме Алиса вечерта, заешката дупка не ми мина през ума като вариант, за озоновата пък изобщо. Някак си не я виждах добавена към моето есе... Сега нямам търпение да си разбера оценката.