Civilization IV

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Civilization IV

Мнение от Bagatur »

pora_e_priqtel написа: Хлъц! Ама и чуждите градове с хиндуизъм ли ще му дават пари? Въй, въй, въй!

Е нищо де - поне ще си имам финансово обезпечен съсед, който ми е луд фен :mrgreen:
От всички градове печели +1 злато, без значение от националността. Навярно това е благодарение на постоянния поток от вярващи, идващи на поклонение в свещения град. По принцип всяка религия си има по едно специално Wonder-че, може да се построи само от Great prophet и само в града, където религията е основана. Най-хубавото е, че бонусът си остава, дори и след време да обявиш Free religion и да нямаш държавна религия :bounce:
Strength and honor.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

С Дарий веднъж успях да изнеса двама в една игра 2в1. Ама като му мине времето на колесниците (демек иморталите) е някъв жалък.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Д'ее'а! Точно сега му е времето на безсмъртните :lol:

Иначе исках да основа религия и да си имам съответното мини чудо, ама ме изпревариха гадовете.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

да откриеш религия в началото нямаш шанс ако не почваш с мистицизъм. вариантът ти да си самостоятелен по-късно е да търчиш да ставаш евреин, пък ако това не стане - конфуцианец. Изпуснеш ли конфуцианството вече и господ не може да ти помогне. Християнството идва твърде късно и е на майка си в гъза забутано сред безполезни технологии.
Аватар
streetdog
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология
Курс: втори

Мнение от streetdog »

Абе хора, според това, което чета, нещо много меко го раздавате :) Кви съседи, кви пет лева, аз ги цепя всичките, обикновено до модерната ера съм завладявал цяла Европа, Азия, Африка и се подготвям за десант в САЩ :)
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Що не играеш ейдж ъф емпайърс :Р Или уърълд ин конфликт. Според мен цив винаги е била игра на развитие, култура и търговия, а войната е била само метод да повлияеш на врага си и наистина да спечелиш нещо от нея, различно от цялата му държава.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Мда, откриването на будизма в самото начало е много свиреп бонус. Пък и аз обикновено играя византийци (на Бийонд дъ Суорд), та ми е лесно да съм пръв с първата религия и после хуквам да търся съседи, за да ги зарибя с будизъм :lol: .

Иначе войни много не обичам - тая игра се играе с хитрост, не с грубости. Пък и дипломацията е толкоз добре развита, радост е да се ползва, особено в надлъгване за технологии или пазарлъци за ресурси :cyclopsani:

Ако стане война, обикновено ги чакам да дойдат и ги бухам на мой терен, докато каталясат и се спазарим за мир и любов. Или нападам без предупреждение след гигантска подготовка със стотина единици, така че дори при характерните за Цив безумия от рода "техният окопан лонгбоуман убива 3 мои кавалерии и един танк и после пада от един келяв полумъртъв пиконосец, дето съм го забравил на същата плочка" пак да съм спокоен за изхода на тупалката. Но във всеки случай е по-мазно да спечеля някой техен град с култура или чрез резолюция или някаква подобна нежност. С танкове всеки може, ига ти :geek:
Изображение
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

Smoking Mirror написа:да откриеш религия в началото нямаш шанс ако не почваш с мистицизъм. вариантът ти да си самостоятелен по-късно е да търчиш да ставаш евреин, пък ако това не стане - конфуцианец. Изпуснеш ли конфуцианството вече и господ не може да ти помогне. Християнството идва твърде късно и е на майка си в гъза забутано сред безполезни технологии.
Не виждам защо християнството да е късно. Ако се загледаш в технологичното дърво, ще видиш, че около него има още 2 религии и периодът е като втори тур за надпревара в откриването им.
http://www.civfanatics.com/gallery/show ... original=1

Даже така е по-добре, защото в началния период е от ключово значение кое research-неш по-напред, понеже трябва бързо да си развиеш първите градчета, иначе ще изостанеш прекалено много. В Средновековието вече можеш да си позволиш да напускаш мисионери при съседите. На Custom game има и една готина опция Choose religion и когато research-неш технология като медитация например, появява ти се един списък със свободните религии и може да си избереш християнство още в Античността.

ПП. Изкушавам се да започна с Чингиз Хан и да подпукам всички с орди от кешици :bounce: Културното развитие омръзва след няколко победи.
Strength and honor.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Кофтито на другите религии, освен будизма и хиндуизма, е, че докато ги приемеш, всичко живо ще се кланя или на Буда, или на Вишну и неговата компания и съответно дипломатическите отношения няма да са особено добри. Но за войнолюбец като Багатур това едва ли е голям проблем. :D

Кефи ме обаче изказът на Боромир :lol:
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Сега си мисля, че не съм я играл от повече от година... :scratch: Но Фармвилът и Травианът искат жертви... :|
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Bagatur написа:
Smoking Mirror написа:да откриеш религия в началото нямаш шанс ако не почваш с мистицизъм. вариантът ти да си самостоятелен по-късно е да търчиш да ставаш евреин, пък ако това не стане - конфуцианец. Изпуснеш ли конфуцианството вече и господ не може да ти помогне. Християнството идва твърде късно и е на майка си в гъза забутано сред безполезни технологии.
Не виждам защо християнството да е късно. Ако се загледаш в технологичното дърво, ще видиш, че около него има още 2 религии и периодът е като втори тур за надпревара в откриването им.
http://www.civfanatics.com/gallery/show ... original=1

Даже така е по-добре, защото в началния период е от ключово значение кое research-неш по-напред, понеже трябва бързо да си развиеш първите градчета, иначе ще изостанеш прекалено много. В Средновековието вече можеш да си позволиш да напускаш мисионери при съседите. На Custom game има и една готина опция Choose religion и когато research-неш технология като медитация например, появява ти се един списък със свободните религии и може да си избереш християнство още в Античността.

ПП. Изкушавам се да започна с Чингиз Хан и да подпукам всички с орди от кешици :bounce: Културното развитие омръзва след няколко победи.
Бе проблемът е, че тая технология Теологията не виждам за какъв друг чеп ти е освен за християнство. Докато виж, записаните закони са много по-важни. И Чичен Итца е там, и съдилищата са там. Пък за Даоизъм и Ислям няма никъв смисъл да говорим изобщо. Те са на майна си в гъза.

Относно войните: Аз ги водя основно по няколко причини. В античността когато някой нагъл съсед направи град на квадратчето, дето аз съм искал да си направя, в ранно средновековие понякога за да накарам компютъра да спре строежа на някое чудо, в късно средновековие ако някой ме е нападнал преди това и ме е издразнил и трябва да си отмъстя, в ренесанса доста често ме нападат местните обитатели на друг континет като тръгна да си правя колонии и водя колониални войни, а на по-късен етап когато видя, че ми липсва някой ресурс (нефт, въглища или уран) съставям най-лесния план да го взема и тръгвам натам :Р И понякога ако съм видял, че някой се е активизирал да строи космически кораб или пък ако някой накрая има повече точки от мене за да го дестабилизирам и да го изпреваря.

Е, сега, понякога се изкушавам да напукам каската на някой мил и любезен съсед, като се видя с някви гъзарски единици дето да го сгазят, примерно самураи. Тогава обикновено му обявявам война, превземам му всички градове, правя го мой васал, после му ги връщам повечето, почвам да го храня с технологии и с него ставаме най-добри приятели :Р А и ми вдига точките и компютрите ги е по-страх да ми обявят война.
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

Smoking Mirror написа: Бе проблемът е, че тая технология Теологията не виждам за какъв друг чеп ти е освен за християнство. Докато виж, записаните закони са много по-важни. И Чичен Итца е там, и съдилищата са там. Пък за Даоизъм и Ислям няма никъв смисъл да говорим изобщо.
Чичен Ица не ми се вижда особено полезно, защото 25% защита могат да се заличат с няколко катапулта в повече за същото време. За сметка на това теологията ти дава Света София (50% по-бърз строеж за работници), Апостолически престол(идеално средство за контрол над съседите от твоя религия) и теокрация (+2 опит за нови войници в град със state religion). Съдилищата не са спешни в този момент, преди тях може да откриеш календара(плантации) и валута(пазари), с които да стабилизираш достатъчно доходите и няма да ти е от крайна необходимост веднага да си добавиш още малко злато. Затова и след тези две технологии веднага може да прехвърлиш на теология и да вземеш религия, заедно с две чудеса и религиозен civic, с който е идеално да се стои чак до Free religion. Аз поне така бих направил, но различни тактики - колкото щеш :geek:
Strength and honor.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Еми аз на религиозен цивик обичайно слагам или организирана религия, за да ми дава бонус към строежа на чудесата или пацифизъм, за да нямам издръжка и да ми дава повече грейт пърсъни. Зависи за кво играя. Теокрация рядко минавам и то само като ми обявят неочаквана война. И съм спиричуъл или съм в златна ера, че да нямам анархия.

А 25% бонус към защита е бая и си заслужава да го имаш дори и само за да лишиш врага от такова.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

А някой да е пробвАл мода *Colonization*? Впечатления или информация за него? Аз по принцип модове не обичам и се чудя да го слагам ли или да спя тая нощ :blackeye:
Изображение
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

Boromir написа:А някой да е пробвАл мода *Colonization*? Впечатления или информация за него? Аз по принцип модове не обичам и се чудя да го слагам ли или да спя тая нощ :blackeye:
На мен лично много ми хареса, но има съществени изменения в начина на игра. Основават се максимум 3-4 града и всяко квадратче ти дава определени ресурси, които се събират на всеки ход. После с кораби ги отнасяш до страната ти в Европа и така печелиш пари, с които наемаш войници, купуваш оръжия и експерти, с които повишаваш добива в квадратчетата (трапери, фермери, рибари, производители на ром, шивачи ...)
Крайната цел е да достигнеш минимум 50% революционно настроение в колонията(назначавайки хора на работа в сградата на общината), да вдигнеш революция и да разгромиш кралския флот и армия, чийто единици до една са по-силни от твоите. Нямаш шанс, ако решиш да защитаваш градовете и трябва да воюваш по партизански :)

Най-весело e, когато кралят започне да ти иска най-различни неща и те кара в замяна да му целуваш пръстена :lol:
Последно промяна от Bagatur на 27 Мар 2010, 19:47, променено общо 1 път.
Strength and honor.
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”