Новото правителство
Re: Новото правителство
tamеrlan: Да, помним времето, с всичките му негативи (съответно - позитиви). Помня и случая с БНР и то отвътре. Повече отколкото си мислиш. И да, не бях и няма да се съглася с действия, подобни на онези тогава. Само че, аз не съм от хората, които първосигнално приписват вината и заклеймяват с присъда, подхвърлени за разкъсване изкупителни грешки на чужда или колективна вина. Грешките на съответното време не ги отричам, поради обективността, с която не отхвърлям позитивите. Не ми се влиза в дълги обяснения, защото надали тук им е и мястото. Просто неведнъж съм го споменавал - иде реч за рационална мисъл, а именно - класифициране на позитивите и негативите от дадено управление. В този случай си позволявам да изляза от личния казус и да разсъждавам на по-глобално ниво, като не позволявам на личния афект да ръководи действията ми. Тъй като, когато иде реч за политика, човек трябва да разсъждава не емоционално, а рационално. А при такъв подход, от непредубедена позиция, изводите са недвусмислени.
Колкото до квалификациите и определенията, които даваш за онова време - те, според мен, дори не заслужават коментар, тъй като са крайно повърхностни и глупави. За необоснованост дори няма да започвам да говоря, защото за заблуди, които и до днес витаят в обществото, отдавна ми е омръзнало да повтарям едни и същи прости, пряко свързани с логиката и хронологията събития.
Колкото до квалификациите и определенията, които даваш за онова време - те, според мен, дори не заслужават коментар, тъй като са крайно повърхностни и глупави. За необоснованост дори няма да започвам да говоря, защото за заблуди, които и до днес витаят в обществото, отдавна ми е омръзнало да повтарям едни и същи прости, пряко свързани с логиката и хронологията събития.
Knights of the Cross
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ооо, Тамерлане,
попрочетох ти блога в подписа... Тъжна работа, баце. Не си ли чувал, че има референдуми и преди комунистическо време? Мъка, мъкааа.... и мрак. В такава обстановка най-добре виреят безвластническите идеи.
Но ми харесва твоят стил и особено колко не харесваш Волен Сидеров.
попрочетох ти блога в подписа... Тъжна работа, баце. Не си ли чувал, че има референдуми и преди комунистическо време? Мъка, мъкааа.... и мрак. В такава обстановка най-добре виреят безвластническите идеи.
Но ми харесва твоят стил и особено колко не харесваш Волен Сидеров.
Into the endless we ride... 
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Хм, вярно, че и земеделците бяха правили някакъв - обещавам да се поправя, макар че това няма никакво отношение към същината на текста, джокере.
Ако поне за него се опитваш да си обективен - чудесно, все отнякъде трябва да се почне. Да си спомняте случайно как няколко месеца преди изборите и трите национални телевизии предаваха директно посещението на някакви типове от ЕНП, които обясняваха колко е важно пак да си изберем Костов? Все едно се бяхме върнали 15 години назад и посрещахме делегация на КПСС... Сега като се замисля мегаломанията и авторитаристките наклонности на Бойко изглеждат съвсем безобидно в сравнение с костовите... Дали и той ще ни мълчи сърдито няколко години, когато падне от власт?
Все пак не трябваше ли тук да си говорим за вече не чак толкова новото правителство? Щото ако провалите на Костов успяха да върнат Кобургите на власт, техните провали пък успяха да върнат бесепарите, то дори не ми се мисли какво ще успят да върнат бойковите
Странно, така като гледам написаното в тази тема ми изглежда, че си точно такъв, що се отнася за всичко преди и след КостовСамо че, аз не съм от хората, които първосигнално приписват вината и заклеймяват с присъда, подхвърлени за разкъсване изкупителни грешки на чужда или колективна вина.
Все пак не трябваше ли тук да си говорим за вече не чак толкова новото правителство? Щото ако провалите на Костов успяха да върнат Кобургите на власт, техните провали пък успяха да върнат бесепарите, то дори не ми се мисли какво ще успят да върнат бойковите
Хм, не виждам къде в критиките си към следващите кабинети съм бил неточен или повъхностен, но предполагам ти също, ама просто така звучи по-хубаво.
Но смятам пък, че вие в критиките си към него и в абсурдните изводи, ставате крайно банални, що се отнася до това, че му създавате образ, чрез едни обвинения, по които той се е защитавал срещу едни и същи нападки много пъти, но все пак вие повтаряте някакви заучени фрази, все едно той никога не е излизал да се защити срещу тези обвинения. Въпроси, свързани с неговото управление, на които той неведнъж е отговарял подробно продължават да се задават по абсолютно същия начин, само и само за да се повтаря името му и да витае в обществото мнението за него, което създадоха и натрапиха комунистите.
Колкото до това, че е имало симпатии към него от ЕНП - ами нормално, неговият кабинет направи най-големия напредък в тези преговори, като и най-много глави бяха затворени през тези четири години, а ние бяхме много напред в сравнение с румънците, който напредък беше стопен от следващите два кабинета и като резултат, след осем години ние влязохме на опашката и твърдо заехме последното място.
Дали е приличало на партийна агитация в стил "КПСС", то след като не успя да спечели, явно не е била толкова комунистическа - ти да си видял някога БКП да са губили избори?
Като цяло, смятам че критиката по адрес на управлението през тези години е в много случаи наивна и безпочвена, може би защото се свързва с политическа неграмотност и необразованост, или пък защото се е превърнала повече в нещо като навик и се прави по инерция, отколкото цели да се получат точни отговори на точни въпроси. Защото за такива въпроси неведнъж е отговаряно, повтаряно и преповтаряно, ама кой да слуша... Самите цифри на размера на доходите и инфлацията, през периода, в който ОДС се справяха с кризите е по-красноречив от от хулите, които се слушат във всяка квартална кръчма от всякакви породи завършени улични политолози.
Колкото до това, че е имало симпатии към него от ЕНП - ами нормално, неговият кабинет направи най-големия напредък в тези преговори, като и най-много глави бяха затворени през тези четири години, а ние бяхме много напред в сравнение с румънците, който напредък беше стопен от следващите два кабинета и като резултат, след осем години ние влязохме на опашката и твърдо заехме последното място.
Дали е приличало на партийна агитация в стил "КПСС", то след като не успя да спечели, явно не е била толкова комунистическа - ти да си видял някога БКП да са губили избори?
Като цяло, смятам че критиката по адрес на управлението през тези години е в много случаи наивна и безпочвена, може би защото се свързва с политическа неграмотност и необразованост, или пък защото се е превърнала повече в нещо като навик и се прави по инерция, отколкото цели да се получат точни отговори на точни въпроси. Защото за такива въпроси неведнъж е отговаряно, повтаряно и преповтаряно, ама кой да слуша... Самите цифри на размера на доходите и инфлацията, през периода, в който ОДС се справяха с кризите е по-красноречив от от хулите, които се слушат във всяка квартална кръчма от всякакви породи завършени улични политолози.
Knights of the Cross
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Мдааа много обичам бабите като кажат: "АаааааааАаАа...тоя Костов ми стопи пенсията с деноминацията"

ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
Костов достатъчно окраде държавата. Стига му за поколения циганчета напред. 
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
В щатите сенаторите, които играят на борсата правят ок. 20% повече от останалите печеливши играчи. Така че за един добър икономист не е трудно да направи много пари, ако е във властта, и без да краде.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Именно.Дичоу написа:Мдааа много обичам бабите като кажат: "АаааааааАаАа...тоя Костов ми стопи пенсията с деноминацията"
![]()
![]()
Как беше онази приказка: "Скрий личната карта на баба си, спаси България!". Май трябва да го приложим и върху последователите на червените бабички.blz написа:Костов достатъчно окраде държавата. Стига му за поколения циганчета напред.
Knights of the Cross
- blz
- Да живей словото
Предполагам, че при определено количество алкохол това би ми се сторило смешно, обаче на трезва глава го намирам за тъпо. Не знам защо се смееш.
Приватизирай, брате, приватизирай !
Приватизирай, брате, приватизирай !
Нещо не схванах смисъла на последния ти коментар. Не, че в предишните имаше такъв, но поне се разбираше горе-долу какво искаш да кажеш. А с това последното нищо не казваш.
Knights of the Cross
- blz
- Да живей словото
Добре, че пък твоят последен коментар се различава

Виж сега, безкрайни критикари не е като да не сме виждали. Та въпросът ми е: след като всички са ти криви на общо основание (виждам, че аргументацията ти куца, та няма да я засягаме сега), каква е алтернативата, която виждаш ти? Защото сам се сещаш, че е най-лесно да погледнеш отстрани и да заключиш, че всички не стават. Дай някаква обоснована визия и перспектива, за да имаме база за дискутиране. Иначе ще си пишем общи неща още няколко страници, без да има някакъв напредък.
Knights of the Cross
- blz
- Да живей словото
Няма алтернатива. Тази държава няма да я бъде и всеки, които е по-кадърен ще я напусне. Бъдеще България няма.
И разбрах, че си много добре аргументиран, а аз много зле - нужно ли е да го пишеш във всеки свой пост, че малко ми писва да чета едно и също ?
И разбрах, че си много добре аргументиран, а аз много зле - нужно ли е да го пишеш във всеки свой пост, че малко ми писва да чета едно и също ?
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Разчистих малко спамец.
Абе спомняте ли си, че преди изборите ГЕРБ се канеха да намаляват ДДС първо на 15%, после на 18%? Сега ще ми го вдигат на 22%. Посочете ми някоя държава, която като антикризисна мярка да е вдигнала ДДС-то! Може и да има, но доколкото съм запознат тенденцията е точно обратната.
Та гласувалите за ГЕРБ дали не се чувстват малко попрее*ани? Дали вотът им не беше подменен?
Абе спомняте ли си, че преди изборите ГЕРБ се канеха да намаляват ДДС първо на 15%, после на 18%? Сега ще ми го вдигат на 22%. Посочете ми някоя държава, която като антикризисна мярка да е вдигнала ДДС-то! Може и да има, но доколкото съм запознат тенденцията е точно обратната.
Та гласувалите за ГЕРБ дали не се чувстват малко попрее*ани? Дали вотът им не беше подменен?