Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Re: Журналисти 2010
Това, което ти мислиш за талант е максимализъм. Има огромна разлика. Не ми се говори повече по тази тема, аз изказах моето мнение. Не искам да убеждавам никой в нищо.
Компютърни науки 1 курс
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
@kinda like you crazy, ти за Вапцаров лоша дума не казвай, че ми "бледнееш". И не се прави на Колумб, че дразни.
- city_glam
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Как разбра, че останалите оценки са отлични като още дори не сме полагали матурата по БЕЛElyon написа:Здравейте,
имате ли представа горе-долу каква оценка на изпита би била достатъчна за задочно при положение, че останалите балообразуващи оценки са отлични?
Днес учителката ми ми даде уникална тема за есе - "Цветница"
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... 
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
city_glam написа: Как разбра, че останалите оценки са отлични като още дори не сме полагали матурата по БЕЛ(поправете ме ако съм разбрала грешно, но нали се взима вече оценката от матурата, а не от дипломата)
Днес учителката ми ми даде уникална тема за есе - "Цветница"![]()
![]()
Вчера моята преподавателка също ми даде такава тема. Какво съвпадение
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- city_glam
- От дъжд на вятър
Хехе, ми значи има голяма вероятност да се падне нещо подобно 
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... 
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Наистина възможността не е за подценяване.city_glam написа:Хехе, ми значи има голяма вероятност да се падне нещо подобно
Пп: Някой ще ходи ли на изпит в ЮЗУ? Днес бях да се запиша там
-
Becksy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Неформално образование
Случвало ми се е първото. Всеки път. xD Но нито едно от другите и ето защо - защото хората, които позволяват да им се случат тези неща... е, нека кажем, че името "човек" на тях не им подхожда. Да позволиш да те унижават, да се унижаваш сам, изтъквайки го като "любов", да се гордееш с простотията и агресията - не. Това е пълна липса на мисловна дейност. Съжалявам, разбирам, че съдбите им не са леки, дори когато те сами са си виновни. Но протестирам срещу издигането на тази вина и малоумие в национален ефир и вменяването на мнението, че те са приоритети в мисленето на народа.
Не обичам да се определям,но не мога да кажа,че бих позволила някой някога да ми наруши свободата (особено на мисълта!),самооценката и гордостта.Ако си личност-то логично не би позволил на никого да ти се бърка било то в решенията,било в живота изобщо.Да,тези хора са наранени,бити,предавани и използвани,третирани като парцали и роби в 21 век.Права си за това,че всеки сам си е виновен за собствената си съдба и тъпотия,НО именно тук една телевизия може да се включи ,да покаже подобни съдби и хора,да покаже на преден план слабостите им И да предотврати превръщането на някого другиго в глупаво,слабохарактерно човече.Колкото и пропаднали телевизии ( и медии като цяло) да имаме,те си остават част от възпитанието на децата и на личността.Те показват,НО ти сам трябва да решиш дали да подражаваш,или да се съпротивиш.Те провокират,за да можеш (не те,а всички) да изградиш индивидуално мнение-оригинално и ясно,да разбереш кой си,какво искаш ти от живота-дали да си подтисната силиконова кукла,обречена на самота,но пълна с мангизи,или ЛИЧНОСТ,ЧОВЕК,както го каза ти...Затова съм съгласна да ИМА Биг Брадър в национален ефир,да има малоумия в национален ефир,за да мога да си дам ясно сметка каква съм аз,какви са приятелите ми,та даже и родителите ми.Доста време ми трябваше да се оттърся от отвращението си към Брадъра и ОСОБЕНО към турските сериали и всичко подобно,за да погледна всъщност защо изобщо ги има.
Не виждам как искате да се занимавате с журналистика,български език и литература,при положение,че вие не цените българските писатели и поети.Искрено съжалявам,че съм толкова крайна,но аз бих си направила извод,че тези две години или даже дванадесет,вие сте се насилвали да учите и четете нещо,което не ви се нрави.Съжалявам ви-първо,защото не оценявате какво има България като литературни гении и второ,не сте се опитали истиснки да проникнете в главиците на тези хора,в биографиите им и да се запитате ЗАЩО,аджеба, един Вапцаров ще пише САМО за работническото дело,класа.Виждам,че си умно момиче с оригинално мислене,но това,което написа за Никола Вапцаров ,ме обижда и като българка,и като читател.От думите ти "просто бледнее" (Извинявай!) ,но мога да си направя извода,че ти просто само го "четеш с удоволствие" без да го разбираш,без да разбираш мисленето му.Пак казвам-уважавам хора с различно и оригинално мислене,но си пропуснала МНОГО от това,че не си вникнала истински в Моторните песни на поета!
Не обичам да се определям,но не мога да кажа,че бих позволила някой някога да ми наруши свободата (особено на мисълта!),самооценката и гордостта.Ако си личност-то логично не би позволил на никого да ти се бърка било то в решенията,било в живота изобщо.Да,тези хора са наранени,бити,предавани и използвани,третирани като парцали и роби в 21 век.Права си за това,че всеки сам си е виновен за собствената си съдба и тъпотия,НО именно тук една телевизия може да се включи ,да покаже подобни съдби и хора,да покаже на преден план слабостите им И да предотврати превръщането на някого другиго в глупаво,слабохарактерно човече.Колкото и пропаднали телевизии ( и медии като цяло) да имаме,те си остават част от възпитанието на децата и на личността.Те показват,НО ти сам трябва да решиш дали да подражаваш,или да се съпротивиш.Те провокират,за да можеш (не те,а всички) да изградиш индивидуално мнение-оригинално и ясно,да разбереш кой си,какво искаш ти от живота-дали да си подтисната силиконова кукла,обречена на самота,но пълна с мангизи,или ЛИЧНОСТ,ЧОВЕК,както го каза ти...Затова съм съгласна да ИМА Биг Брадър в национален ефир,да има малоумия в национален ефир,за да мога да си дам ясно сметка каква съм аз,какви са приятелите ми,та даже и родителите ми.Доста време ми трябваше да се оттърся от отвращението си към Брадъра и ОСОБЕНО към турските сериали и всичко подобно,за да погледна всъщност защо изобщо ги има.
Не виждам как искате да се занимавате с журналистика,български език и литература,при положение,че вие не цените българските писатели и поети.Искрено съжалявам,че съм толкова крайна,но аз бих си направила извод,че тези две години или даже дванадесет,вие сте се насилвали да учите и четете нещо,което не ви се нрави.Съжалявам ви-първо,защото не оценявате какво има България като литературни гении и второ,не сте се опитали истиснки да проникнете в главиците на тези хора,в биографиите им и да се запитате ЗАЩО,аджеба, един Вапцаров ще пише САМО за работническото дело,класа.Виждам,че си умно момиче с оригинално мислене,но това,което написа за Никола Вапцаров ,ме обижда и като българка,и като читател.От думите ти "просто бледнее" (Извинявай!) ,но мога да си направя извода,че ти просто само го "четеш с удоволствие" без да го разбираш,без да разбираш мисленето му.Пак казвам-уважавам хора с различно и оригинално мислене,но си пропуснала МНОГО от това,че не си вникнала истински в Моторните песни на поета!
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
- summer_f_
- Пишете, о, братя
я кажете кой ще черпи в неделя 
The mosT imporT ThinG is.. To Choose wiTh Your HearT!
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз искам да коментирам спора за проблема за таланта.
Вазов е правел по 17 редакции на стиховете си.
Христо Смирненски по нито една.
Смирненски е имал просто талант, а Вазов е трябвало да твори по "регламент" ли? Можем ли да определим творчеството на единия по-зряло от същото на другия?
Надявам се ме разбирате какво се опитвам да кажа.
Вазов е правел по 17 редакции на стиховете си.
Христо Смирненски по нито една.
Смирненски е имал просто талант, а Вазов е трябвало да твори по "регламент" ли? Можем ли да определим творчеството на единия по-зряло от същото на другия?
Надявам се ме разбирате какво се опитвам да кажа.
-
Art[less]
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Вие сериозно ли за Вазов? ("Под игото" е любимата ни книга, разбира се! И друга поезия няма!)
А Бекси, то българското (само) в читанките ли е?
//извинявам се за офф-а, да ми се прости.
-
Becksy
- От дъжд на вятър
Art[less] написа:Вие сериозно ли за Вазов? ("Под игото" е любимата ни книга, разбира се! И друга поезия няма!)
Кога съм казала,че е само в читанките??Не те разбирам много,много какво искаш да кажеш,съжалявам...Доуточни се.
- kinda like you crazy
- От дъжд на вятър
- Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
- Обратна връзка:
Мисля, че сме си баш по темата. (: (А тема "Цветница" ще е безсмъртна. Рисувам едно цвете на листа и си излизам, хаха)
Последно за българските писатели, че ми омръзна да дъвчем едно и също - има разлика между личното ми, безумно субективно мнение за творчеството на някого и мястото му в литературната история. Наясно съм защо всеки от канонизираните ни писатели има мястото си в програмата. Наясно съм с това, което са направили за българската литература. Наясно съм и с причините творчеството им да е създадено точно по този начин. Но това не ми пречи да погледна обективно и да видя, че един Вапцаров отстъпва на Яворов, че и на Смирненски, че и на Гео Милев и по техника на стиха, и по обхват на темите, и по ерудиция. Кой може да го отрече? Ето това имах предвид, когато казах, че бледнее пред останалите откъм литературно-историческо значение.
И те така. (:
Последно за българските писатели, че ми омръзна да дъвчем едно и също - има разлика между личното ми, безумно субективно мнение за творчеството на някого и мястото му в литературната история. Наясно съм защо всеки от канонизираните ни писатели има мястото си в програмата. Наясно съм с това, което са направили за българската литература. Наясно съм и с причините творчеството им да е създадено точно по този начин. Но това не ми пречи да погледна обективно и да видя, че един Вапцаров отстъпва на Яворов, че и на Смирненски, че и на Гео Милев и по техника на стиха, и по обхват на темите, и по ерудиция. Кой може да го отрече? Ето това имах предвид, когато казах, че бледнее пред останалите откъм литературно-историческо значение.
И те така. (:
Everyone is king when there's no one left to pawn
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
Не бледнее, просто внадя друг цвят, защото е различен.
-
Becksy
- От дъжд на вятър
Аз мога да го отрека,но ме мързи да пиша в момента,честно...kinda like you crazy написа:Мисля, че сме си баш по темата. (: (А тема "Цветница" ще е безсмъртна. Рисувам едно цвете на листа и си излизам, хаха)
И те така. (:
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Подобен тип сравнения между авторите е много, повтарям, МНОГО грешно. Ако се явяваш на изпит по БЕЛ - не го прави.kinda like you crazy написа: Но това не ми пречи да погледна обективно и да видя, че един Вапцаров отстъпва на Яворов, че и на Смирненски, че и на Гео Милев и по техника на стиха, и по обхват на темите, и по ерудиция. Кой може да го отрече? Ето това имах предвид, когато казах, че бледнее пред останалите откъм литературно-историческо значение.