Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- easy
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Re: Журналисти 2010
Защо да са скучни идеите й за теми на момичето? По всякаква тема може да се напише нещо интересно, стига да можеш, разбира се и именно тук се крие майсторлъкът, не?
F for fake.
- Eluveitie
- В началото бе словото
Това ще го въведат като данни 1-2 дена преди самия изпит(един вид защита).kinda like you crazy написа: Което ми напомни - хубаво ми излизат изпитите и часовете за провеждане, но защо не ми излиза мястото? о.0
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. 

- rage_killer
- В началото бе словото
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: втори
Вижте хора, темата за изпита по журналистика ще е така формулирана(както повечето от вас очакват най-вероятно ще е 1 дума), че да дава възможност за писане не само в светски или политичски смисъл.Моят съвет е - не пишете за политика и не критикувайте наред(не се правете на журналисти,още не сте).Имайте ясна,конкретна теза и я защитете добре,това е всичко което се иска според мен 

- easy
- От дъжд на вятър
^Concur.
Това, мисля че всички го знаят. Само че... То е приятно да се фантазира и всеки да си изкаже мнението.
Това, мисля че всички го знаят. Само че... То е приятно да се фантазира и всеки да си изкаже мнението.
F for fake.
- city_glam
- От дъжд на вятър
Да и аз мисля, че не са й скучни темите - просто са най-актуалните
Братята и до ден днешен са актуална тема (най-новите за мен лично - Дамбовците)
Споменахме ли трусовете в Чили, Хаити и най-важният според мен - този в Гърция т.е. фалита й, ГМО, хм не знам май ги поизчерпахме
Братята и до ден днешен са актуална тема (най-новите за мен лично - Дамбовците)
Споменахме ли трусовете в Чили, Хаити и най-важният според мен - този в Гърция т.е. фалита й, ГМО, хм не знам май ги поизчерпахме
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... 
- kinda like you crazy
- От дъжд на вятър
- Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
- Обратна връзка:
Цял следобед чета за антикризисните мерки. ПиснА ми вече, прегрях. Мисля, че ще се отдам на Сартр, че "Погнусата" ме гледа обвинително вече една година и майната му на актуалното политическо и икономическо състояние на страната. Аааааа!
Дечица, споделете предизпитни трески =D
Дечица, споделете предизпитни трески =D
Everyone is king when there's no one left to pawn
-
Becksy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Неформално образование
- Курс: първи
Никога няма да ни се падне конкретна тема.Темата ще бъде 1 дума,максимум 2.Ще бъде някаква двусмислица.Много ми е интересно каква асоциация ще направят някои с тема "Дупки"
,искрено се надявам да има по-смели...Темите са актуални,да,но самата формулировка ще бъде много по-интересна и ДВУСМИСЛЕНА.Дажеее трисмислена,четирисмислена и т.н.,за да ни стане интересно и всеки да си я разцъка сам за сеебе си.Темите:"Антикризисните мерки, реформата в образованието, дупките по пътищата, протеста в Пазарджик онзи ден" са много конкретни.Не споря,просто не вярвам да искат от нас да сме назубкали някой "текст" от вестник и да го впишем в есето.
Тема "Семейство" ще бъде мн интересна поне за мене.Мисля,че този сезон на Биг Брадър ще бъде най-успешен.Не мога да разбера защо се съпротивляват всички и говорят,че това не е реалната извадка от бълг. общество като семейство.Имаме си наранена мацка,комарджия,душа на компанията,типичното ранимо и мило момче,което в същото време е скин,имаме си домакиня,имаме си мъж,който третира жена си като предмет,боклуче,както прецените,но на нея и харесва (типична душевна мазохистка-има ги много!),типичното морално семейство от старото поколение,но отново с проблем-мъжът не е отдал на науката/300 доход...куклата,заклещена от бедното комплексарче на мама (типичен похвад на мъжете-лъжат,че са богати,правят и детето,айде после действителността!),типичният похват на жените-търсят кинти,намират ги,но вече са с надут корем,а хартийките са от някоя банка...Да не забравяме и вече застаряващата кукличка,която изглежда щастлива,но не е ,защото под силиконовата джука и цици ,се крие една жена,лишена от мъж до себе си,от ласката и нежността,чиято единствена утеха е детенцето...Да продължавам ли?Тези съдби са на реални хора,в реалната ни Татковина,а това е реалитито,което някои с така затаен дъх очакваха...Да,това са семействата на България.Не виждате своето??Значи просто не го познавате достатъчно...
Тема "Семейство" ще бъде мн интересна поне за мене.Мисля,че този сезон на Биг Брадър ще бъде най-успешен.Не мога да разбера защо се съпротивляват всички и говорят,че това не е реалната извадка от бълг. общество като семейство.Имаме си наранена мацка,комарджия,душа на компанията,типичното ранимо и мило момче,което в същото време е скин,имаме си домакиня,имаме си мъж,който третира жена си като предмет,боклуче,както прецените,но на нея и харесва (типична душевна мазохистка-има ги много!),типичното морално семейство от старото поколение,но отново с проблем-мъжът не е отдал на науката/300 доход...куклата,заклещена от бедното комплексарче на мама (типичен похвад на мъжете-лъжат,че са богати,правят и детето,айде после действителността!),типичният похват на жените-търсят кинти,намират ги,но вече са с надут корем,а хартийките са от някоя банка...Да не забравяме и вече застаряващата кукличка,която изглежда щастлива,но не е ,защото под силиконовата джука и цици ,се крие една жена,лишена от мъж до себе си,от ласката и нежността,чиято единствена утеха е детенцето...Да продължавам ли?Тези съдби са на реални хора,в реалната ни Татковина,а това е реалитито,което някои с така затаен дъх очакваха...Да,това са семействата на България.Не виждате своето??Значи просто не го познавате достатъчно...
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
Вие поне само "приемате" информация. Докато ние математиците трябва освен да знаем доста материал, а и да го прилагаме, да си блъскаме главите във всякакви задачи, че и най-рационалното решение да търсим. Кое е по-трудно?
Компютърни науки 1 курс
- city_glam
- От дъжд на вятър
Тези дни точно обсъждах с една приятелка (която не кандидатсва с журналистика) темата "Дупки" - и същото си мислехме дали някой ще посмее да напише как жените могат да се изкарват пари само с "дупките си" или нещо в тоя дух, аз лично може би по бих засегнала темата за дупките в бюджета на БГ и Гърция ( нз защо темата за Гърция мн ме радва, макар че то не е за радване, ако и ние станем на това дереджеBecksy написа:Никога няма да ни се падне конкретна тема.Темата ще бъде 1 дума,максимум 2.Ще бъде някаква двусмислица.Много ми е интересно каква асоциация ще направят някои с тема "Дупки",искрено се надявам да има по-смели
- kinda like you crazy
- От дъжд на вятър
- Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
- Обратна връзка:
Морфей, не е баш тъй. Информацията е приета, да - но после трябва да я осмислиш, да я разбереш, да направиш връзките и, ОСОБЕНО важно - да я предадеш по адекватен начин - без грешки, двусмислици, с лек за четене и достатъчно задълбочен текст, предполагам, знаеш алгоритъма, по който се построява едно съчинение - съвършено успореден на този, по който се доказват твърденията в математиката. Впрочем такива "структурни" приличия между науките/ изкуствата (използвам и двете думи, тъй като за мен те са еквивалентни) са много. Така че тук няма място въпросът "Кое е по-трудно?". Правиш ли нещо с любов, то не е трудно. Имаш ли талант, то е просто себеизразяване. Независимо дали става въпрос за миене на прозорци, писане на репортажи или изчисляване на сечения. Хората на точните науки поне имат предимството, че аргументите им се оспорват далеч по-трудно, отколкото която и да е теза в съчинение. Макар че Евклид и Лобачевски сигурно биха поспорили... xD
За Биг Брадър отказвам да говоря. Малоумник до малоумника и толкоз. Отказвам да идентифицирам цялото общество на базата на един куп хора с психични изкривявания, хвърлени в мизерно "шоу". И още по-категорично отказвам да търся своя модел на поведение там. Защото го няма.
За Биг Брадър отказвам да говоря. Малоумник до малоумника и толкоз. Отказвам да идентифицирам цялото общество на базата на един куп хора с психични изкривявания, хвърлени в мизерно "шоу". И още по-категорично отказвам да търся своя модел на поведение там. Защото го няма.
Everyone is king when there's no one left to pawn
-
Becksy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Неформално образование
Точно това исках да чуя/прочета!kinda like you crazy написа:Морфей, не е баш тъй. Информацията е приета, да - но после трябва да я осмислиш, да я разбереш, да направиш връзките и, ОСОБЕНО важно - да я предадеш по адекватен начин - без грешки, двусмислици, с лек за четене и достатъчно задълбочен текст, предполагам, знаеш алгоритъма, по който се построява едно съчинение - съвършено успореден на този, по който се доказват твърденията в математиката. Впрочем такива "структурни" приличия между науките/ изкуствата (използвам и двете думи, тъй като за мен те са еквивалентни) са много. Така че тук няма място въпросът "Кое е по-трудно?". Правиш ли нещо с любов, то не е трудно. Имаш ли талант, то е просто себеизразяване. Независимо дали става въпрос за миене на прозорци, писане на репортажи или изчисляване на сечения. Хората на точните науки поне имат предимството, че аргументите им се оспорват далеч по-трудно, отколкото която и да е теза в съчинение. Макар че Евклид и Лобачевски сигурно биха поспорили... xD
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
- morfei
- Форумно зомби
Осмислянето на информацията и правенето на изводи са процеси, които се извършват до 5 мин. след прочитане. В противен случай трябва да си "бавен". Не искам да засягам никой, просто мисля, че подготовката на журналистите изисква най-малко усилия и време.
Компютърни науки 1 курс
- city_glam
- От дъжд на вятър
Тъкмо се чудех дали аз единствена не го следя тоя Big Brother не съм единствена. Макар че тия в СУ мн обичат да питат за реалити телевизията, а на мен хич не ми се говори за това нагласено предаване, не мисля, че са подбрани най-типичните (от това, което прочетох), а по-скоро най-провокативните и колоритни семейства , най-интересните за жени в менопаузата, на които турските сериали вече са им поомръзнали - то няма едно класическо семейство май 
- city_glam
- От дъжд на вятър
Мисля, че вече го казах това някъде - подготовката не е мн, но изпитът е труден, защото не е за всеки - таланта или го имаш, или го нямаш, не се научава как да грабваш читателя с първата думаmorfei написа:Осмислянето на информацията и правенето на изводи са процеси, които се извършват до 5 мин. след прочитане. В противен случай трябва да си "бавен". Не искам да засягам никой, просто мисля, че подготовката на журналистите изисква най-малко усилия и време.
- morfei
- Форумно зомби
Съгласен съм, че не е за всеки. Не се научава как да пишеш увлекателно. Трябва да имаш талант, за да си добър журналист. За жалост повечето ни познати не са.city_glam написа: Мисля, че вече го казах това някъде - подготовката не е мн, но изпитът е труден, защото не е за всеки - таланта или го имаш, или го нямаш, не се научава как да грабваш читателя с първата дума
Компютърни науки 1 курс