Стипендии 2009/2010

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Стипендии 2009/2010-летен семестър 09/10

Мнение от Шепот »

ugly_girl написа:За кои шест месеца посочвахме доходи?
И аз да питам същото.
Щото пак съм забравила. :oops:
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Не е ли предходните 6 :roll: Аз поне така го разбирам..
Аватар
Гуньо Простия
Пишете, о, братя

Мнение от Гуньо Простия »

С цел пестене на принтерна хартия в условия на криза имам ли право на принтирам двете страници на молбата от двете страни на един лист или задължително трябва да са на 2 отделни листа?
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."
Изображение
fntsy
В началото бе словото
Специалност: Туризъм
Курс: първи

Мнение от fntsy »

Здравейте!
Искам да попитам нещо и наистина очаквам компетентен отговор, тъй като такъв не получих нито от Отдел студенти, нито от Катедрата по Туризъм. Така, както вече се досетихте, уча Туризъм - първа година. Бяха ни казали, че текущите оценки не влизат в изчисляването на стипендиите, а днес отивам да си подада молбата и съответното отговорно лице ми каза, че тези оценки влизат. От тук вече започва проблемът - първият семестър съм имал точно веднъж втори език ( испански ) и съответно нямам оценка ( самата учителка дойде само веднъж ). Искам в крайна сметка наистина да знам със сигурност влизат ли в изчисляването на успеха оценките по езиците, които се водят текущи, или просто жените в Отдел Студенти са некомпетентни?
Аватар
kirrara
Драскач

Re: Стипендии 2009/2010

Мнение от kirrara »

Искам да попитам как точно се разбира " студенти с един родител инвалид " - студент, който има само един родител и въпросният е инвалид или студент с двама родители, един от които е инвалид ? :?
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

важното е единият да е инвалид няма значение колко са
Изображение
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

kirrara написа:Искам да попитам как точно се разбира " студенти с един родител инвалид " - студент, който има само един родител и въпросният е инвалид или студент с двама родители, един от които е инвалид ? :?
Второто.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
kotence
В началото бе словото

Мнение от kotence »

Въпрос - тъй като попаднах на различни мнения при кандидатстване за стипендия за успех - трябва ли да се попълват доходи на семейство, дали сме женени/ омъжени по конкретно питам за философски факултет. И класирането за държавните излиза преди това за европейските? А къде се задава сметката за европейските, ако сме калсирани и какво става ако не ти е стигнало за държавните, а само за европейските - тогава открива ли ти се служебно сметка?
Аватар
Гуньо Простия
Пишете, о, братя

Мнение от Гуньо Простия »

kotence написа:...и какво става ако не ти е стигнало за държавните, а само за европейските - тогава открива ли ти се служебно сметка?
Това теоретично възможно ли е?
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Гуньо Простия написа:С цел пестене на принтерна хартия в условия на криза имам ли право на принтирам двете страници на молбата от двете страни на един лист или задължително трябва да са на 2 отделни листа?
Задължително трябва да бъде на двете страни на един лист. Мен миналия семестър не ми приеха молбата като беше на два щипнати с телбод листа и трябваше да я попълвам отначало.
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

kotence, не, защото няма такава опция в самата молба,
в този случай, трябва ти да си я откриеш и да подадеш
информацията в паричния салон. :albino:
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

fntsy написа:Здравейте!
Искам да попитам нещо и наистина очаквам компетентен отговор, тъй като такъв не получих нито от Отдел студенти, нито от Катедрата по Туризъм. Така, както вече се досетихте, уча Туризъм - първа година. Бяха ни казали, че текущите оценки не влизат в изчисляването на стипендиите, а днес отивам да си подада молбата и съответното отговорно лице ми каза, че тези оценки влизат. От тук вече започва проблемът - първият семестър съм имал точно веднъж втори език ( испански ) и съответно нямам оценка ( самата учителка дойде само веднъж ). Искам в крайна сметка наистина да знам със сигурност влизат ли в изчисляването на успеха оценките по езиците, които се водят текущи, или просто жените в Отдел Студенти са некомпетентни?
Ако под "текущи", разбираш оценки от колоквиуми, правени по предмет, който е двусеместриален - тогава не влизат. Ако обаче тези оценки са нанесени в книжката ти в графата за първа сесия -тогава вече би трябвало да се включват в изчисляването на успеха.
П.П. Освен ако при вас не съществува някакво странно животни " текуща оценка", за което нещата седят по друг начин... :mrgreen:

Към kotenceto - ако си класирана за европейска стипендия, IBAN-а на картата ти се въвежда на сайта, като си влезеш в профила. Лично аз бих отишла сама да си извадя дебитната карта, за да си въведа IBAN още като си подавам документите. Ако питаш къде - отиваш в клон на ПИБ и искаш студенстска дебитна карта Visa Electron. Трябва да носиш само лична карта и 1 лв, а картата става готова за 3-5 дни ( IBAN ти дават веднага и можеш да го въведеш във формуляра :) )
Последно промяна от _sonrisa_ на 23 Мар 2010, 22:28, променено общо 1 път.
tinglit
Пишете, о, братя
Курс: втори

Мнение от tinglit »

Колеги, разбрахте ли последно за кой точно период трябва да се попълнят доходите? Любезните жени в отдел студенти така и не благоволиха да ме удостоят с отговор..
...Work smart, not hard!...
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Аз ги попълних за последните 6 месеца, т.е. писах октомври 2009- март 2010 година
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Аз писах септември-февруари, защото март не е приключил.
И преди така съм попълвала, като за последен не броя текущия,
а предходния месец, формалности някакви.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”