Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Becksy
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование
Курс: първи

Re: Журналисти 2010

Мнение от Becksy »

Хорица,съжалявам за спам-а ,но ако има "фенове" на фейсбук-а---> преди секунди направих една групичка ("Журналисти 2010 (ФЖМК) ?") ,ако на някой му е интересно-нека ме навести,аз съм си сама там :D:D ...
Някои не одобряват сайта,но за мене това е един от най-добрите начини за информация,естествено,ако имаш качествени приятели и групи! ;) Мисля,че ще ни бъде малко по-удобно за срещи,за запознаване и т.н.,а тук можем да си продължим да си обсъждаме темите,които ни интересуват.Аз съм Албина.Живи и здрави! :D

п.с:kinda like you crazy,поздравления за концертчето..! ;)
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
Аватар
kinda like you crazy
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент
Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
Обратна връзка:

Мнение от kinda like you crazy »

Точно вечерта преди изпита въртим xD
А препоръчвам ви среща малко по-късно - никога не се знае колко могат да се забавят с темите, едни да почнат по-рано, други по-късно, кой къде е разпределен и тъй натам. (:

п.п. По дяволите, страхувах се, че рано или късно ще опрем и до гадния фейсбук. Отвратителни социални мрежи! last.fm поне има някакъв смисъл xD
п.п.п. Благодаря. Отсега точа лиги за. (:
Everyone is king when there's no one left to pawn
Becksy
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование

Мнение от Becksy »

Facebook=shit!Факт!!!Но понякога ако се разровиш в лайната,ще намериш интересни неща,така че...
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

а представете си темата на изпита да бъде "Фейсбук"?
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

steli написа:
А спортната журналистика? Тя в кое от тези неща се включва? :scratch:
Сори... Във ФЖМК няма подобно нещо или поне аз не знам и не съм чувал да има 8) В НСА има, но аз съм твърде резервиран, да не говоря, че ти трябва бая дълбок джоб....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

NikTa написа:Резултатите трябва да излязат до 10 работни дни, обаче сега като хванете и великденската ваканция (както стана с нас миналата година) има вероятност да се позабавят...
Помня, че от предварителния ги чакахме около 2 седмици и малко.

Сашо, споко, не визирах теб, и аз мисля, че имаше по-ниска :lol: :lol: (тва сериозно, ама казано с шеговит тон)
Иначе случайно попаднали хора няма, има попаднали с късмет... Не, че се имам за кой знае кво, ама damn it, има някои, които просто не знаят какво правят там.
Не искам да използвам имена, жълто е. Затова и общувам само с хората, които са ми приятни.

ПП: За Монова неслучайно отворих скобата...в този смисъл може и да имаш право,но понеже надникнах в работите на народа около мен, видях, че и там яко е редактирала (=съвестно проверяване)..
Както и да е.

Всичко е относително, освен гениалността на Айнщайн и глупостта/посредствеността на масите=)
Няма и нужда да използваш имена ;) Всеки сам си носи кръста, ако наистина има такива, които не знаят какво правят във ФЖМК(нещо което не съм забелязъл, но може би се корени във факта, че съм леко глуповат и винаги назад със събитията :mrgreen: :lol: ) 8) Лично аз съм доволен от колегите си, сравнявайки ги с гимназията и началното училище....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
steli
От дъжд на вятър

Мнение от steli »

Изпитът е 5 часа?! :shock: Аз мислех, че е 4. След изпита би трябвало направо да пътувам, защото съм с влака, но щом е толкова късно може и да остана и да дойда на срещата, ако има таква разбира се. Но едва ли ще мога... :cry: :cry:
You can never go too far...
Аватар
Eluveitie
В началото бе словото

Мнение от Eluveitie »

Писменият изпит по журналистика е с времетраене 4 астрономически часа (информация от сайта).Така, че и аз смятам, че среща след изпита...към 19ч. е идеалния вариант.:)
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. Изображение
Аватар
easy
От дъжд на вятър

Мнение от easy »

Преди, след, все тая. Безразличието ми е равносилно на добрoдушно съгласие. I'm easy. ;) :)
F for fake.
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър

Мнение от city_glam »

И аз съм навита за среща след изпита, да е минала паниката, страха и т.н. Чувала съм, че предни години хората си четяли вестници до последната минута преди изпита, надявам се тая година да не е такава лудница, но все пак да не пречим на хората, които искат да го правят :lol: Винаги са ми казвали, че ден преди изпита не се учи, чете и т.н., за да ти е "свеж" мозъка, но малко хора го спазват :D

А май наистина трябва са си сменим времето в нощта събота срещу неделя, добре, че е майка ми да ми кажа, аз винаги ги забравям тия подробности :lol:
Becksy написа:Хорица,съжалявам за спам-а ,но ако има "фенове" на фейсбук-а---> преди секунди направих една групичка ("Журналисти 2010 (ФЖМК) ?") ,ако на някой му е интересно-нека ме навести,аз съм си сама там :D:D ...
Някои не одобряват сайта,но за мене това е един от най-добрите начини за информация,естествено,ако имаш качествени приятели и групи! ;) Мисля,че ще ни бъде малко по-удобно за срещи,за запознаване и т.н.,а тук можем да си продължим да си обсъждаме темите,които ни интересуват.Аз съм Албина.Живи и здрави! :D
Бекси, споко не си самичка, и аз се присъединих към групата ти във фейсбук 8) Аз съм Криси между другото 8)
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... :connie_29:
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър

Мнение от city_glam »

Borisg написа:а представете си темата на изпита да бъде "Фейсбук"?
Няма начин според мен, прекалено конкретна е, но е възможно да ти дадат "Мрежа" да речем и тогава ако държиш може да си говориш за т.нар. "лицекнига" :lol: :lol: :lol:
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... :connie_29:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Спортна журналистика се учи във ФЖМК, но е в рамките на един семестър. По мое време я водеше Ефрем Ефремов, сега не знам, но вероятно все още е той.
Само че реално не карахме - имахме може би 2 лекции и трябваше да пишем курсова работа (тогава Ефрем ми каза, че пиша за биатлон, все едно пиша за поезия - много ми се кефеше на манията).
Не е проблем да пишете И за спорт (аз имам някакви смътни спомени, че споменах олимпийските игри в моето "есе", но не съм сигурна). Проблем може да бъде, ако пишете само и единствено за спорт - и отново, за амнайсти път - зависи от проверяващите. Не мислете за тях, трудно е да напишете текст, който да се хареса на всички (да не кажа и невъзможно). Гледайте вие да сте доволни от написаното, а нататък - каквото сабя покаже.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
ssk
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от ssk »

Първо - Eddie Vedder - велик! Често си пускам песните му от Into the wild. :) Много вдъхновяващи идват.

Второ - Засега какви теми събрахме? "Генно модифицирано общество" "Мрежа" "Сива култура"...

Трето - Изпитът е 4 часа и ще продължи до 18. Някои от нас ще са свършили още през първите два, три часа и някак си не се връзват нещата. А и доста ще пътуваме след изпита. Макар още да не съм си гледал разписанието на автобусите, едва ли ще мога да остана. Може би е по-добре да е предварително, без това трябва поне час и нещо по-рано да сме в околностите на СУ.

Четвърто - Някой да направи една анкета и да се разбере в крайна сметка има ли или няма смисъл от този курс. От програмата, която разгледах има само няколко по-любопитни неща, за които си струва да се дадат пари.

Пето - DAMN! Остава толкова малко до всичко...
http:\\bsskg.wordpress.com
Аватар
Eluveitie
В началото бе словото

Мнение от Eluveitie »

ssk написа:Първо - Eddie Vedder - велик! Често си пускам песните му от Into the wild. :) Много вдъхновяващи идват.

Второ - Засега какви теми събрахме? "Генно модифицирано общество" "Мрежа" "Сива култура"...

Трето - Изпитът е 4 часа и ще продължи до 18. Някои от нас ще са свършили още през първите два, три часа и някак си не се връзват нещата. А и доста ще пътуваме след изпита. Макар още да не съм си гледал разписанието на автобусите, едва ли ще мога да остана. Може би е по-добре да е предварително, без това трябва поне час и нещо по-рано да сме в околностите на СУ.

Четвърто - Някой да направи една анкета и да се разбере в крайна сметка има ли или няма смисъл от този курс. От програмата, която разгледах има само няколко по-любопитни неща, за които си струва да се дадат пари.

Пето - DAMN! Остава толкова малко до всичко...
За първото - Радва ме, че откъм музикални предпочитания, с бъдещите колеги, сме на едно мнение, което е добро начало :lol:
За третото - За мен не е от особено значение преди или след, така че....за което се съберат повече хора...за него :)
За петото - Факт...
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. Изображение
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

И с анкета, и без анкета, само субективни мнения ще съберете...
Просто не го мислете толкова. Имаше хора, които и с курс не влязоха, както и такива, които без курс спокойно си влязоха.
Не-е-определящ.
Ако 300 лв не са ви проблем, дайте ги. Ако са..не си създавайте излишно проблеми=)

Колкото до темите, сещам се, че на нас миналата година ни дадоха на курса "В мрежата" като една от четирите възможни за писане.. Което, разбира се,
1)е различно от "Мрежа" и
2)не значи нищо,
но все пак ви го отбелязвам като факт..

И понеже знам, че може би ще попитате, другите 3 опции бяха "По пътя", "Балът - начин на употреба" иии...третата нещо ми бяга в момента.. :scratch:
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”