Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Amita
В началото бе словото

Re: Журналисти 2010

Мнение от Amita »

Тъй като никъде не видях да е обсъждан подобен вариант, ще попитам - може ли да обвържем темата със спорт.Аз лично се интересувам повече от спорт (в смисъл повече се вълнувам), отколкото от политика. Спорта също е доста ''събитиен'' , не липсват и така актулните в последните 20 години скандали(които по един или друг начин са отражение и на политиката ни, и на мисленото ни като народ по принцип).Та въпроса ми е: на изпита мога ли да заложа на тази област, не изцяло естествено, защото долкото разбрах е по добре една тема да се разгледа от няколко различни аспекта, но все пак?
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Amita написа:Тъй като никъде не видях да е обсъждан подобен вариант, ще попитам - може ли да обвържем темата със спорт.Аз лично се интересувам повече от спорт (в смисъл повече се вълнувам), отколкото от политика. Спорта също е доста ''събитиен'' , не липсват и така актулните в последните 20 години скандали(които по един или друг начин са отражение и на политиката ни, и на мисленото ни като народ по принцип).Та въпроса ми е: на изпита мога ли да заложа на тази област, не изцяло естествено, защото долкото разбрах е по добре една тема да се разгледа от няколко различни аспекта, но все пак?
Според мен можеш, защото ще представиш нещо поне донякъде по-различно от няколко-стотинте останали разработки. :D А това за мен е плюс. Но подчертавам за мен, защото не говоря от позицията на проверяващите.
Просто пиши към насоката, в която се чувстваш с най-богата култура. Така ще направя аз.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от city_glam »

:lol: :lol: :lol: Какъв невинен въпрос, а каква дискусия предизвиках :lol: Сега една от първите ми задачи (ако ме приемат във ФЖМК разбира се) ще е да разбера кои са Милко и Св. Кирилов :lol: Мерси за линкчето и останалата информация - частта с информационните технологии звучи интересно, особено фотошоп-а :colors:
Amita написа:Тъй като никъде не видях да е обсъждан подобен вариант, ще попитам - може ли да обвържем темата със спорт.Аз лично се интересувам повече от спорт (в смисъл повече се вълнувам), отколкото от политика. Спорта също е доста ''събитиен'' , не липсват и така актулните в последните 20 години скандали(които по един или друг начин са отражение и на политиката ни, и на мисленото ни като народ по принцип).Та въпроса ми е: на изпита мога ли да заложа на тази област, не изцяло естествено, защото долкото разбрах е по добре една тема да се разгледа от няколко различни аспекта, но все пак?
А според мен в някои случаи си е направо задължително да го обвържеш със спорт - нали една година темата е била нещо в духа "Футбол, футбол" (не помня точната фурмолировка)
Не мисля, че някой някъде е казал "говорете за политика",а за актуални проблеми. Лошото е, че най-актуалното е политиката, а че спортът е актуален постоянно - две мнения няма, според мен можеш да си говориш за спорт, защо пък не :wink:
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... :connie_29:
Аватар
steli
От дъжд на вятър

Мнение от steli »

Според мен, ако темата го позволява, е добре да включим и нещо за спорта. Но вярно, че няма големи скандали в последните години. Аз също се интересувам от спорт, особено от футбол...хм, излъгах...oт футболисти! :lol: :lol:
Винаги съм се питала и нещо друго. Първата година учим общообразователни предмети , така да ги наречем. Втората, всеки си тръгва по пътя - радио и телевизия или печатни издания. А спортната журналистика? Тя в кое от тези неща се включва? :scratch:
You can never go too far...
Аватар
Eluveitie
В началото бе словото

Мнение от Eluveitie »

А до колко дни след изпита би трябвало да излязат резултатите?
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. Изображение
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър

Мнение от city_glam »

Как да няма скандали??? Имаше наскоро някакъв мн сериозен скандал за купени мачове в не знам си колко страни по света - не се интересувам от футбол, но дори и аз го чух това :lol: :lol: :lol:
Аватар
steli
От дъжд на вятър

Мнение от steli »

Ех, да, то имаше и аз укритите данъци, ама...ей, дано можем да напишем и нещо за фолк-певиците! А тези купени мачове ги има постоянно и навсякъде. Едва ли е вече тоолкова скандално и актуално! :lol:
You can never go too far...
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър

Мнение от city_glam »

Ами това се отнасяше за мн страни и може би затова ми е направило впечатление, но това е било някъде ноември, в не мн далечното минало.

И на мен как ми се пише за фолк певици, Васил Найденов и футболистите (ето, и спорта го намесихме :lol: )
Добре, а колко горе долу време назад се води "актуално" :?:
Аватар
energie
В началото бе словото

Мнение от energie »

Eluveitie написа:А до колко дни след изпита би трябвало да излязат резултатите?

Ммм...интересен въпрос .. 8)

/ Четох по-назад в темата ,че някои хора искат да се съберем преди изпита...много добра идея надявам се да я осъществим :roll: .. а и не остана време ,ако ще се разбираме нещо давайте :P
Аватар
Eluveitie
В началото бе словото

Мнение от Eluveitie »

energie написа:
Eluveitie написа:А до колко дни след изпита би трябвало да излязат резултатите?

Ммм...интересен въпрос .. 8)
Но без отговор :?

А за срещата... аз предлагам да я направим след изпита, за да може повече хора да дойдат, който е "ЗА" да вдигне ръка :lol: хаха
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. Изображение
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Резултатите трябва да излязат до 10 работни дни, обаче сега като хванете и великденската ваканция (както стана с нас миналата година) има вероятност да се позабавят...
Помня, че от предварителния ги чакахме около 2 седмици и малко.

Сашо, споко, не визирах теб, и аз мисля, че имаше по-ниска :lol: :lol: (тва сериозно, ама казано с шеговит тон)
Иначе случайно попаднали хора няма, има попаднали с късмет... Не, че се имам за кой знае кво, ама damn it, има някои, които просто не знаят какво правят там.
Не искам да използвам имена, жълто е. Затова и общувам само с хората, които са ми приятни.

ПП: За Монова неслучайно отворих скобата...в този смисъл може и да имаш право,но понеже надникнах в работите на народа около мен, видях, че и там яко е редактирала (=съвестно проверяване)..
Както и да е.

Всичко е относително, освен гениалността на Айнщайн и глупостта/посредствеността на масите=)
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
Eluveitie
В началото бе словото

Мнение от Eluveitie »

Ясно е...ще се чака яко. :| Благодаря за информацията:)
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

И на мен ми допада идеята за сбирка на кандидат-журналистите преди изпита, но дали ще успееем да се организираме ден преди изпита, когато ще разберем и къде ще се провежда?
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
kinda like you crazy
От дъжд на вятър
Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
Обратна връзка:

Мнение от kinda like you crazy »

От предварителния по математика тая година ни излязоха на петия работен ден. Дано и във ФЖМК са толкова бързи xD

Срещата вярно по-хубаво след изпита, че преди това ще е пълна лудница. Но аз няма да мога да остана, свърша ли с писането, директно отхвърчам към концерта на Брендън Пери. :/ Ако някой ме познае по някое време от аватара, да се обажда! ^^
Everyone is king when there's no one left to pawn
Becksy
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование
Курс: първи

Мнение от Becksy »

Ле-лее,ако аз не си организирам,няма кой... :) :)
Изпитът ни започва от 14:00,нали така...? 5 часа е,в 19 часа всички ще сме свършили.Предлагам среща в 19:05 среща на пейките пред ФЖМК (нали там ще ни е изпитът???!!).Говоря "примерно". :D Ако някой има по-адекватно предложение,нека каже. :)
п.с:Кога трябва да си сменяваме часовниците,че съм правила подобен гаф,да не стане и сега....
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”