Кандидатстване с матура

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
hosty
В началото бе словото
Специалност: акушерка
Курс: първи

Re: Кандидатстване с матура

Мнение от hosty »

Можеш да кандидатстваш с оценката от матурата по биология в Медицинския университет - факултет по обществено здраве приема с матура и лесен изпит по Етика от 10 клас.
Тук има повече информация :cheers:
www.foz.free.bg
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Monkey D. Luffy написа:
morfei написа:Да, но никъде не е изнесен още този списък... :|
Ейй колко са гадни :x кога ли ще ги кажат :scratch:
Към 10-15 Февруари излизат справочниците ... и аз чакам с нетъпрние да ги видя кои ще са...
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Vilence
В началото бе словото

Мнение от Vilence »

any news? :)
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

Здравейте!

Разбирам, че може да се кандидатства с оценките от матурите по някакви специалности. Но има ли някакъв "срок" тази матура? Някакъв срок на годност? Мога ли с нея да кандидаствам за втора специалност след втори курс?
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

Да. Лошото обаче е, че тази година се взимат с по-нисък коефициент отколкото миналата. Между другото, догодина ще се кандидатства с тест, така че се замисли сериозно.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Monkey D. Luffy
Драскач
Специалност: Висящ по дърветата
Курс: втори

Мнение от Monkey D. Luffy »

Какъв тест имаш предвид ?
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Изображение
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Тест за хуманитарните специалности.
http://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/17200
Компютърни науки 1 курс
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

morfei написа:Да. Лошото обаче е, че тази година се взимат с по-нисък коефициент отколкото миналата. Между другото, догодина ще се кандидатства с тест, така че се замисли сериозно.
Сега видях, че специалността, която исках да запиша като втора(културология), не приемат с матура. Нищо. Ще кандидатствам наново явно. Може ли да ми кажете къде мога да намеря програмата за изпита по философия?
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Компютърни науки 1 курс
Vilence
В началото бе словото

Мнение от Vilence »

Абе хора а кога се подават документите за кандидатстване с матура?

Благодаря
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Vilence написа:Абе хора а кога се подават документите за кандидатстване с матура?

Благодаря
Когато се подават документите за класиране:
Чл. 20. (1) Кандидат-студентите подават лично или чрез други лица документи за класиране от 28 юни до 9 юли (без неделните дни) в сградата на Ректората. (Правилник за прием)
Facebook
Изображение
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Моля някой да успокои неспокойната ми душа.
Питах вече двама преподаватели относно балообразуването тази година за правото и продължавам да получавам противоречива информация.

Бях на предварителен по история и най-вероятно ще ходя и на редовния. По БЕЛ съм в неделя на изпити и пак ще ходя юли, но нали сега стана промяна относно оценките от матурите.
Моят случай е следният - ще държа и двата изпита от софийския, но ще ходя на матура по БЕЛ (задължителната) и по френски. Тъй като втората ми матура не е исторя - според вас коя оценка ще ми вземат: от матурата по френски или оценката по история от дипломата за средно образование?

Благодаря предварително
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Angel_N написа:Моля някой да успокои неспокойната ми душа.
Питах вече двама преподаватели относно балообразуването тази година за правото и продължавам да получавам противоречива информация.

Бях на предварителен по история и най-вероятно ще ходя и на редовния. По БЕЛ съм в неделя на изпити и пак ще ходя юли, но нали сега стана промяна относно оценките от матурите.
Моят случай е следният - ще държа и двата изпита от софийския, но ще ходя на матура по БЕЛ (задължителната) и по френски. Тъй като втората ми матура не е исторя - според вас коя оценка ще ми вземат: от матурата по френски или оценката по история от дипломата за средно образование?

Благодаря предварително
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... ltet/pravo

Така, като гледам няма причина да се безпокоиш. Ще ти вземат оценката по история от дипломата, оценката от втората матура замества оценката от дипломата, когато е по същия предмет. Тъй като за втора матура не си избрал история, ще ти се вземе оценката от дипломата. А по БЕЛ не съм много сигурен, по правилник, ако в балообразуването участва оценката по даден предмет от дипломата и кандидат-студентът е държал матура по същия предмет, се взима оценката от матурата, така че би трябвало да ти се вземе оценката от матурата по БЕЛ, но все пак не знам дали матурата по БЕЛ е изключение, защото е задължителна.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
rounders
От дъжд на вятър

Мнение от rounders »

Последно с матурата ще може ли да се кандидатства във ФМИ? Доколкото си спомням за последно отпаднаха матурите вместо кандидат-студентски изпит?
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

rounders написа:Последно с матурата ще може ли да се кандидатства във ФМИ? Доколкото си спомням за последно отпаднаха матурите вместо кандидат-студентски изпит?
Може да. Обаче трябва да имаш в предвид, че оценката ти от матурата се умножава по 2, а тази от изпита по 3. Т.е. има значително голяма разлика, например 6.00 от матурата отговаря на 4.00 от изпита ...
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”