Не само имате право, ами си е направо задължително. Те са го писали това твърдение - ако е клевета, да се спасяват. Не е нужно да цитирате дума по дума, но казвате, че примерно "в публичното пространство (клише е, но няма да ви направят проблем за него) се появи информация, че еди коя си партия е свързана с мафията чрез [обръчи от фирми или каквато там е връзката, за която се говори]. Според вестник Х [и тук преразказвате с едно изречение каква е драмата с мафията и въпросната партия]".
Аз поне така бих го написала. Дали и доколко е правилно - не знам. Със сигурност обаче да оставите голи твърдения на принципа "всичките са маскари", "тия са мафиоти, бе, нали ги знаем" и прочее, е
грешка.
И още нещо, което ми се струва много важно: easy е извадил/а някои клишета, които могат да ви закопаят лошо. Не разчитайте на "общовалидни" твърдения като "Иван Костов ни разсипа", "сега, когато сме в ЕС, ще цъфнем и ще вържем", "НАТО/САЩ са агресори", "културата ни е в криза"... След всяко подобно твърдение трябва да има доказателство. Или поне собственото ни мнение - защо смятаме, че това е вярно. Не оставяйте висящи твърдения - аз ако съм на мястото на проверяващите, бих ви порязала лошо за тях (щях да ви пиша с червено по едно "Кой Ви каза?" след всяко такова).

Имате късмет, че не проверявам.