САЩ - обща тема

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: САЩ - обща тема

Мнение от camel »

phoebe написа:Нормално е, да си със "силните" на деня. И по-лесно ;)

Всъщност, ако имаше възможност, би ли емигрирал? Или просто като отиваш следващия път да продаваш в някой магазин, да не се върнеш?
Какъв отговор очакваш? Сериозен или саркастичен?
Саркастичен - съдейки от състоянието на държавата, препълнена с толкова много американски хейтъри, смея да заявя, че хич не е по-лесно да съм със силните. :mrgreen: Щото както знаеш най-силните са най-мразени, така че хич не ми е лесно, когато се опитам да кажа нещо "нормално" сред порой от хейтърски слова, 90 % от които без никакво покритие от сорта "що си бъркат носа навсякъде?".
Сериозен - както казах и преди съм с тях, защото вярвам, че те ще успеят там, където много други държави се провалиха и не заслужават втори шанс.

Вторият ти въпрос е интересен. И мога да ти отговоря по два начина.
Все пак всичко не става с пари, нали? Ти много добре го знаеш, още повече съдейки от интереса ти към мюсюлманските държави. Обаче въпросът не се изключва само с парите. Говорим и за отношение. А то в САЩ е в пъти по -добро, отколкото тук. С други думи - там умните хора ги ценят, а тук ги гонят. Не само поради малките заплати. А поради факта, че за да успееш в България не трябва да си умен, а да си скандален. Когато казах на една американка, че един учител в България взима 400 лева на месец, а един строител 3 пъти повече тя направи една физиономия, която трудно може да се опише.
Защо го казвам всичко това. Ами защото по тоя въпрос съм КРАЙНО раздвоен.
И чистосърдечно си признавам, че не мога да отговоря сега и веднага. Като цяло не отричам, че БИХ искал да живея в САЩ, да си направя семейство, да живея безгрижно, да се опитам да създам нещо без непрекъснато да ми пречат някои олигофрени, да се почувствам наистина обичан и уважаван, да помагам на майка ми с каквото мога, както прави един друг българин и мой приятел в САЩ.
Ще ви дам пример за отношение. Имаше един музикален фестивал, където нашата работа беше да паркираме коли. И така всеки ден идват хора и ние паркираме коли. Един ден (както си стояхме в една кола, понеже валеше), на вратата почука една възрастна жена, усмихна ни се и каза "we got you a breakfast, guys". Аз се ухилих и казах "да, бе", обаче в следващия момент видях огромния плик, съдържащ всичко необходимо, за една обилна закуска за трима. Тази жена я бях виждал 2 пъти и дори не знаех името и. Жестът и ме остави без думи. В следващите 2 дена на фестивала тя ни донесе закуска още 2 пъти!!!
От друга страна обаче Родината е една и ако успея да постигна всичко това в нея, при това с МНОГО борба - по-голямо щастие няма да има.

Иначе ако въпросът ти цели да ме изкара антипатриот...много жалко. Познавам те - пичага си, мисля, че не целиш това. Иначе ще трябва да го кажеш на стотиците хиляди българи в САЩ, а и не само. За тях е вярно следното: обичам Родината, мразя държавата.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

camel написа:нашата работа беше да паркираме коли. И така всеки ден идват хора и ние паркираме коли.
По-скоро бих емигрирал в Северна Корея, отколкото да паркирам колите на американците. Там поне има хубави билбордове по улиците:

Изображение

:mrgreen:
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

вечен студент написа:
camel написа:нашата работа беше да паркираме коли. И така всеки ден идват хора и ние паркираме коли.
По-скоро бих емигрирал в Северна Корея, отколкото да паркирам колите на американците. Там поне има хубави билбордове по улиците:

Изображение

:mrgreen:
По-добре да паркирам колите на американците, отколкото на ТЪПИ, ВУЛГАРНИ и ГРОЗНИ БЪЛГАРСКИ МУТРИ!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Щото в България само мутрите могат да си позволят лукса някой да им паркира колите.

Ходи в Северна Корея тогава. Гоу. :evil:
Чакам снимки. :salute: Още ли не си тръгнал? :roll:

Човек се опитва да води нормален диалог, а на отсрещната страна някой хейтър веднага избълва поредната простотия. Корените на соца са дълбоки. Ей такива като теб ще се оправят само когато САЩ изгубят първенството на световна свръхсила и нейното място се заеме от някоя антидържава като Северна Корея (много се моля някой ден това да стане, ама вече да съм стар и да ви видя всичките хейтъри). Тогава ще видите какво значи война, тогава ще видите какво значи неправда, тогава ще проумеете колко облагодетелствани сме сега от факта, че в момента силата е християнска държава.
Рядко си губя нервите, ама ей такива изказвания най-много ме дразнят. НЕ МЕ интересува ТИ какво предпочиташ и какво не. Отиди в САЩ, покажи им какво знаеш и какво можеш и да видим дали ще паркираш коли.
Аман от негативизъм в тая държава.
Баста.

Изображение

http://www.youtube.com/watch?v=uAgJpDCI-lI

Ето ги твоите герои. Кефи им се.

http://www.redmoonrising.com/Giza/hitler-himmler.jpg

http://www.travel-germany-tourism.com/u ... thCamp.jpg
https://www.cia.gov/library/center-for- ... 0/pg66.gif
http://imgs.sfgate.com/blogs/images/sfg ... 09x450.jpg

п.п. Не очаквах от интелигентен човек като теб подобно детинско изказване. Наистина. :?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...

- Of course not!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

В Северна Корея е толкова яко, че никой не се е върнал да разкаже. :mrgreen:
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Well, I simply hate them! It is my constitutional and organic right to like or hate... :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Ти поне не ръсиш хейтърски глупости, а винаги защитаваш и аргументираш позицията си, колкото и да е крайна. Затова и те уважавам. :D С теб човек може да контактува нормално.

- Of course not!
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

camel написа: п.п. Не очаквах от интелигентен човек като теб подобно детинско изказване. Наистина. :?
Твоето безкритично отношение и безусловна любов към Щатите, както и избухването ти срещу мен са детински. Когато едната страна в разговора има безкритична позиция (постовете ти го доказват), аргументиран спор не може да се води. Затова прибегнах до шега. А твоята рекцията на тази шега е доста притеснителна. Реагираш като американски войник, чиито мозък е бил промит от Американската военна машина! Едва ли някой друг би си помислил, че аз наистина симпатизирам на терористичния режим в Северна Корея. Всеки нормален човек, би изтълкувал изказването ми: "по-скоро бих емигрирал в Северна Корея, отколкото да..." в смисъл, че "по-скоро бих отишал в ада, отколкото да...", а твоята реакция беше напълно неадекватна... типично по американски... Жалко! Много жалко!

П.П. Не съм искал да те засегна персонално. Болно ми става, че български студенти паркират колите на американците. А що се касае до сравнението ти между американците и нашите мутри - замисли се върху факта, че поведението на САЩ на международната сцена, е идентично с поведението на българска мутра в селска чалготека! Както казах, това е факт, така че не се опитвай да го оспорваш, а помисли върху него!
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Казвал съм го много пъти - всеки човек трябва да вярва в нещо.
И никога не съм бил безкритичен. Напротив. От естеството на споровете, които водя с повечето хора е нормално да изказвам само позитивните страни на САЩ. Разбира се има много негативни, но като цяло позитивните преобладават. И за да не кажеш, че си измислям, ето ти малко негативни:
1. Безумна здравна система, която за мое щастие е в процес на реформа
2. ПРЕКАЛЕНО дълго задържане на американските войници в Ирак и Афганистан. Според мен насила хубост не става. Трябваше да се изтеглят още миналата година. Тук обаче както винаги има, а и е нормално да има дълбоки политически интереси.
3. Преизбирането на Буш за втори мандат - доста голям гаф на американския народ
4. Леко лицемерното поведение на доста американци спрямо чужденците.
5. Патриотичният акт е малко пресилен спрямо временно пребиваващите.
6. Много мразя американизация на исторически филми. :evil:
7. Безумно много пари, харчени за оръжия. Пример - 18 пъти повече от Русия.
8. ПРЕКАЛЕНО скъпо висше образование, въпреки че за сметка на това и е много добро
9. Макдоналдс
10. Продължаването на тъпия конфликт с Русия. Кому бяха нужни усилията на администрацията на Буш да "постави" няколко ракети в Чехия? Защо трябваше да се дават и грешни илюзии на Грузия?
11. Гуантанамо - гаден, въпреки естеството на затворниците. Затваря се.

Ето ти 11 неща, които не харесвам в САЩ и политиката им. Казвам ги на "първо четене" без да седна и да изброявам с подробности.
Не съм сляп поклонник и никога няма да бъда. Има хора обаче, които са "слепи" хейтъри. Точно тези хора ме дразнят най-много.
А за паркирането на колите - аз не виждам нищо лошо. Хората, на които паркирах колите бяха интелигентни и мили старици и старци и като цяло ми беше приятно. Не виждам никаква разлика дали ще паркирам коли тук или в САЩ и дали ще мия чинии тук или в САЩ. Аз не отидох там, за да се устроя, а заради експириънса. :D

Не разбрах онова за българските мутри и САЩ на международната сцена. Нека не забравяме, че 50 % от просперитета си след войната(втората световна), както и 50 % от победата в цялата война, Европа дължи на САЩ. ФАКТ. А и не разбирам КАКВО ТОЛКОВА лошо са направили САЩ на международната сцена. Те: 1/атакуваха една държава, пропита от тероризъм и беззаконие и унищожиха укрепленията на талибаните, 2/атакуваха една тоталитарна държава, където 50 % от населението мечтаеше САДДАМ да си тръгне, хванаха го и след 6 месеца се изтеглят. Всички телевизии пускаха интервюта с иракчани, които казваха многократно как мразят американците и др., а в същото време почти не се показаха интервютата с други иракчани, които бяха ЩАСТЛИВИ от факта, че САЩ са навлезли в Ирак и най-накрая са победили диктатора-убиец Саддам.
Последно промяна от camel на 16 Мар 2010, 19:23, променено общо 1 път.

- Of course not!
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

camel написа: 7. Безумно много пари, харчени за оръжия. Пример - 18 пъти повече от Русия.
Това, че е именно 18 пъти, го научавам от теб. Благодаря за което! А какво ще кажеш за огромния брой бездомници и хората, живеещи под прага на бедността в САЩ?
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

вечен студент написа:
camel написа: 7. Безумно много пари, харчени за оръжия. Пример - 18 пъти повече от Русия.
Това, че е именно 18 пъти, го научавам от теб. Благодаря за което! А какво ще кажеш за огромния брой бездомници и хората, живеещи под прага на бедността в САЩ?
Няма какво да кажа. Във всяка държава има такива. В този ред на мисли има други държави, които вместо да хранят като цяло гладния си народ продължават да харчат и да харчат за оръжия без да съзнават, че от тях няма смисъл. :D Ако до известна степен харчът за оръжия при американския случай е оправдан, то при тях оправдание няма.
Както казах и преди - не одобрявам тези прекомерни средства, отделяни за оръжия.

А ти какво ще кажеш аз валутната система от Бретън-Ууд?

- Of course not!
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

camel написа:Няма какво да кажа. Във всяка държава има такива.
Всъщност, споменах го с надеждата да науча от теб още някоя интересна статистика, като тази със съотношението в средствата отделяни за въоръжение, ама карай... Изобщо, спорът, който се води в тази тема, е безсмислен. Нито ние "хейтърите" бихме се повлияли от твоите възхвали на САЩ, нито твоята вяра в Америка може да бъде разклатена от някакви доводи.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

I have a dream! Преживял съм разпадането на Източния блок, ако сега успея да преживея и разпадането на Западния - ще бъде възможно най-пълноценният живот...
А, да! Също разпадането на СССР, на Югославия, на Чехословакия, да не отивам извън континента. Но още две-три разпадания ми липсват... :wink: :geek:
Кемъле, наистина ли вярваш, че САЩ са атакували само две държави? :shock:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Да. За периодът след 2001-ва са атакували само 2 държави. И двете развъдници на злото във всичките му форми. Особено Афганистан. И именно за тези две войни се вдигна олелия до Бога. :roll:

Виж, друго си е да нахълташ в друга държава ей така за спорта и/ или за земите и, както правиха някои ти други държави. :P

- Of course not!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Я сподели, кои са тези други държави, нахълтали за спорта?

Предполагам, си гледа/чел нещо за Афганистан преди 2001. Кои са талибаните, муджахидините, откъде идват, кой им дава оръжия и кой след 1989 г. предлага по 5.000$ за да си "върне" ракетите "Стингър" при пазарна цена 15.000$. И след това се чудят, защо онези "диваци" не искат да ги предадат.

Да, първоначалникът на проблема в там е СССР (и не само), но това, в което държавата се превърна през 90те е вина само на американците. Да налееш 2млрд $ за въоръжаване и след това да откажеш някакви си 2млн $ за училища на децата, израснали по време на войната... малко ъъъ :<

С Ирак ситуацията наподобява тази - по време на войната с Иран се наливат купища пари и се кълнат във верност, но видиш ли, застрашени ли бъдат петролните кладенци, Саддам в враг Н1. Нищо, че преди това си си затворил очите за етническите прочиствания в Кюрдистан.
medicate, medicate
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

phoebe написа:Я сподели, кои са тези други държави, нахълтали за спорта?

Предполагам, си гледа/чел нещо за Афганистан преди 2001. Кои са талибаните, муджахидините, откъде идват, кой им дава оръжия и кой след 1989 г. предлага по 5.000$ за да си "върне" ракетите "Стингър" при пазарна цена 15.000$. И след това се чудят, защо онези "диваци" не искат да ги предадат.

Да, първоначалникът на проблема в там е СССР (и не само), но това, в което държавата се превърна през 90те е вина само на американците. Да налееш 2млрд $ за въоръжаване и след това да откажеш някакви си 2млн $ за училища на децата, израснали по време на войната... малко ъъъ :<

С Ирак ситуацията наподобява тази - по време на войната с Иран се наливат купища пари и се кълнат във верност, но видиш ли, застрашени ли бъдат петролните кладенци, Саддам в враг Н1. Нищо, че преди това си си затворил очите за етническите прочиствания в Кюрдистан.
Предполагам няма нужда да ти обяснявам защо американците са давали оръжия на тия ми ти народи. Ти си знаеш много добре. Едва ли си проспал да прочетеш за Студената война и отношенията на СССР с Афганистан. Една конспирация по-малко. Я ми кажи обаче колко пари върнаха народите на Европа и Азия от лендлийза? :bounce: Така де - гадните американци снабдявали гадните терористи с оръжия, а всички забравиха как същите гадни американци пръснаха стотици милиарди долари само върху Русия, която така и не върна нищо. Същата тази Русия сега показва мускули срещу Грузия. Сега ще кажеш, че те са били в правото си...ами според мен не бяха. :roll: Това си беше просто "мерене на пишки" и атакуване "за спорта". С други думи: немаме пари за машини, за да си помпаме нефта от замръзналите води, ама имаме бомби.
И само не обвинявай САЩ за положнието в Афганистан. Хората в Афганистан са достатъчно умни, за да изберат САМИ какво ще правят с тези ми ти оръжия. Те също така са достатъчно умни, за да не допуснат страната им да се превърне в деградирало обежище за терористи. Както казваше дяволът в 'Адвокат на дяввола", "I don't do that, Kevin. I ONLY SET THE STAGE". :wink: Подобни нападки ми звучат като "улиците са гадни, Костов е виновен".
Да би мирно седяло, не би чудо видяло.

Хайде признай си, че си пристрастен. Всяка монета си има две страни. :wink:

И накрая, понеже знам, че имаш симпатии към Русия. Искам да те питам, КОЕ от всичките сегашни "зли" действия на американците е съизмеримо с действията на СССР в Чехия и Унгария, е съизмеримо с милионите жертви на сталинизма? Светът едва ли е познавал по-изстрадал народ от руския.

- Of course not!
Публикувай отговор

Обратно към “Светът”