Много сте загрижени нещо за Ирак и народа му, който е тероризиран от гадните американци. Жалкото е, че хората много бързо забравиха изродщините, причинени от европейците преди има няма 60-70 години върху Н на брой народи. Сигурно за войната в Ирак се е писало повече, отколкото за Втората световна война. Нещата стигнаха дотам, че немците
започнаха да държат сметка на американците да не водят толкова войни, че не било хубу.
Сигурен съм, че има хора в България които вярват, че Русия ни е освободила без никакви задни политически цели.
Каквото и да си говорим, Ирак и Афганистан са си развъдници на злото и тероризма. Това, че някой се опитва да направи нещо там е факт, което не бива да се пренебрегва. Иначе конспирации има хиляди. Един олигофрен даже беше писал за "издевателствата" на американците над народа на Ирак и как те бомбардирали музеи и т.н. Еми явно тоя чичко не е запознат с практиката на някои други държави, които са бомбардирали болници, ама за тях нищо не се пише - важното да е да се хейтят американците, които атакуваха праведния народ на Ирак и свалиха светеца Хюсеин. Иначе по време на война да се срути един музей е гигантско престъпление и абсолютно невъзможно да се случи било то случайно или умишлено. Други интересни хора вдигнаха олелия до небесата, че милите терористи били бити в Гуантанамо, като по света има стотици затвори, където всякакви хора биват третирани 10 пъти по-лошо. Ама няма значение - американците са виновни.
Не може да се живее така. Трябва да се вярва, че поне едни са добрите.
Както и да е - до няколко месеца войските се изтеглят от Ирак и затворът в Гуантанамо се затваря. Сигурно тогава ще се появи някой защитник на правата на праведната държава Афганистан. Вече нищо не ме учудва.
Дори не ме учудва и "обосновката" да се хейти САЩ, а именно "че си бъркат носа навсякъде".
Ама това е напълно нормално. Само напълно луда велика сила не би го правила при условие, че може, а понякога и ТРЯБВА. В условия на един свят, където има слаби и беззащитни отговорността за тяхното "опазване" от изроди от сорта на Милошевич пада в голяма степен върху Великите сили. Може и Жокера да сметне, че примерът ми е неумесен, но защо Великите сили си бъркаха носовете в Източния въпрос? Защо Русия си бъркаше носа в нашето Освобождение? Защо "гадните американци" заедно с НАТО си бъркаха носа и накрая подписаха споразумението в Дейтън? Защо гадните американци си бъркаха носа в прекрасния режим на моллите? Примерите са много, ама мисля, че ми схванахте идеята.
Може да ме смятате за глупак, но аз наистина ВЯРВАМ, че САЩ е държавата, която ще спаси света от поредната касапница, плод на акъла на някой болен шваб/грузинец/италианец/испанец/китаец. Както се казва, every darkest night has a dawning day.
Защото ако ви задам въпроса коя държава искате да измести САЩ от водещата и позиция на световна свръхсила си мисля, че доста ще си помислите.