Право да си кажа не мога да мисля сега за какво точно ще пиша и в каква насока , защото винаги нещо се обърква в плановетеThe_iMMortal_f написа:Ghost____rider написа:Eех темите 2009 та бяха много яки - предварителен "Боклуци" , редовен "Братя" ........ на мен ми допаднаха и двете а сега как мислите Октопод , Наглите, Стенограма ............ знае ли човек
А аз сънувах по-глобални неща.. Нещо от сорта на "Трус" и т.н. пък каквото сабя покаже другата Неделя.. Не смятам да анализирам родната мафия, политика и etc.. Ще го изместя сигурно в тотално друга посока?
Подобни стратегии?
Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Ghost____rider
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Журналисти 2010
Доброто може да надделее злото САМО със средствата на самото зло и САМО в неговата среда.
Гответе се за "Импийчмънт" 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Глупости. 
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- easy
- От дъжд на вятър
Днес не можах да гледам пресконференцията на президента, но после четох какви глупости е говорил и отсега мога да кажа, че ако ни дадат да пишем нещо свързано с него просто ще падне безпощадната критика не само на него, но и на цялото изгнило, претръпнало общество, което го търпи, както и политическите п***и, които се въртят като фурнаджииски лопати (напр. Лудото Яне) и въобще ще си излея душата безкомпромисно (м/у др., сега се сещам, че в 11 клас в едно съчинение по литература (което аз обърнах на есе) в/у "Изворът на Белоногата" споменах Гоце и Дмитриевич и г-жата извика майка ми в училище и се беше притеснила за психичносто ми състояние и я е беше разпитвала за семейството ни, като че ли сме дисиденти или нещо... тогава, за пръв път, ме беше срам от училището ми). Цял следобед четох за тази пресконференция и много съм му набрал. 
F for fake.
^
Съгласна съм, че има вероятност да е такава темата. Но за съжаление нямам свръхестествени способности и не мога да кажа нищо със сигурност.
Всички просто предполагаме. Кой знае? Може да ни обърнат тотално представите.
А във връзка с президента и аз не мога да изкажа много хубави неща за него, но не се знае на кого ще попаднем. А ако е някой комунист? Все пак Първанов от там е тръгнал. Пък и може да му е фен. Мисля да съм по-сдържана в коментарите си, пък каквото сабя покаже.
По принцип е по-добре да ни дадат някаква тема за по-глобално събитие. И нямам предвид за целия свят, може и от България, но да не се ограничава само в ''импийчмънт'' или пък ''стенограмата'' и т.н. 
Съгласна съм, че има вероятност да е такава темата. Но за съжаление нямам свръхестествени способности и не мога да кажа нищо със сигурност.
А във връзка с президента и аз не мога да изкажа много хубави неща за него, но не се знае на кого ще попаднем. А ако е някой комунист? Все пак Първанов от там е тръгнал. Пък и може да му е фен. Мисля да съм по-сдържана в коментарите си, пък каквото сабя покаже.
You can never go too far...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
НЯМА да ви дадат тема, формулирана по подобен начин. Върнете се пак из темите, които са се падали - има ли поне една която да не дава възможност за многостранно тълкуване?
Вижте... как да ви го обясня... преподавателите, формулирали темата, хващат нещо (обект, социален факт, просто думичка) и го поставят в центъра на една стая. Вие сте отвън и единственото, което можете да направите, е да надничате през ключалката. Само че стаята е такава, че има ужасно много ключалки, през които "нещото" се вижда под съвършено различен ъгъл и по съвършено различен начин.
Изпитващите са наясно, че няма как да видите "нещото" в целия му обем, защото надничате през ключалката, все пак (а големината на ключалката се определя от житейския ви опит и общата ви култура) - но им е интересно да видят кой ъгъл сте си избрали и как "описвате" видяното.
Точно затова и са сложили многото ключалки, никога няма да ви ограничат до само една, през която да гледате, както би станало с евентуална тема, въртяща се около импийчмънта. Щото 18-19-годишните мозъци директно ще отпрашат към Първанов (евентуално някой може да се сети и за Клинтън). И нали не мислите, че можете да оцените адекватно действията на президента? Щото ако на тези години имате подобно самочувствие, се пробвайте за пиари.
Сериозно. Кажете ми по колко различни начина можете да подходите към тема, наречена "Стенограма", да речем. Защото за "Топло", примерно, мога да тръгна от дакела в едноименния филм, да мина през Вальо Топлото и да стигна до несправедливо ненормалната зима и глобалното затопляне. Мога да се заиграя и с налучкването в игрите някога: "Топло" vs. "Студено". Мога да си философствам и върху наградите ИКАР преди 2 години и неадекватността на журито, оценило незаслужено високо спектакъл, наречен "Студено" (оттам - адекватността на театралните награди у нас, кукленият театър за възрастни като неподозирано голяма и неизследвана ниша в изкуството в България, световни практики в това отношение... ох, котьо!).
И съвсем не е нужно да включвам всичко това - спокойно мога да "издоя" цяла тема от видяното през всяка една от въпросните "ключалки". Ако се замисля още малко, със сигурност ще се сетя и за още.
Вижте... как да ви го обясня... преподавателите, формулирали темата, хващат нещо (обект, социален факт, просто думичка) и го поставят в центъра на една стая. Вие сте отвън и единственото, което можете да направите, е да надничате през ключалката. Само че стаята е такава, че има ужасно много ключалки, през които "нещото" се вижда под съвършено различен ъгъл и по съвършено различен начин.
Изпитващите са наясно, че няма как да видите "нещото" в целия му обем, защото надничате през ключалката, все пак (а големината на ключалката се определя от житейския ви опит и общата ви култура) - но им е интересно да видят кой ъгъл сте си избрали и как "описвате" видяното.
Точно затова и са сложили многото ключалки, никога няма да ви ограничат до само една, през която да гледате, както би станало с евентуална тема, въртяща се около импийчмънта. Щото 18-19-годишните мозъци директно ще отпрашат към Първанов (евентуално някой може да се сети и за Клинтън). И нали не мислите, че можете да оцените адекватно действията на президента? Щото ако на тези години имате подобно самочувствие, се пробвайте за пиари.
Сериозно. Кажете ми по колко различни начина можете да подходите към тема, наречена "Стенограма", да речем. Защото за "Топло", примерно, мога да тръгна от дакела в едноименния филм, да мина през Вальо Топлото и да стигна до несправедливо ненормалната зима и глобалното затопляне. Мога да се заиграя и с налучкването в игрите някога: "Топло" vs. "Студено". Мога да си философствам и върху наградите ИКАР преди 2 години и неадекватността на журито, оценило незаслужено високо спектакъл, наречен "Студено" (оттам - адекватността на театралните награди у нас, кукленият театър за възрастни като неподозирано голяма и неизследвана ниша в изкуството в България, световни практики в това отношение... ох, котьо!).
И съвсем не е нужно да включвам всичко това - спокойно мога да "издоя" цяла тема от видяното през всяка една от въпросните "ключалки". Ако се замисля още малко, със сигурност ще се сетя и за още.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Надявам се да не си написал/а всичко това по повод моя коментар. Или пък може би си ме разбрал грешно. И аз точно това имам предвид - не могат да ни дадат тема (ех, не че знам какво ще им дойде на ума) ''стенограма'' или ''импийчмънт'' и т.н. Може да се обвърже по някакъв начин с тези неща, но не и точно така формулирана тема. И съм чела предишните теми. Знам, че нещата са много много по-глобални и искат да проверят ''до колко сме навътре в нещата''. И по повод изказаното от теб, за това че 18-годишните били нахакани. Не всички са така, повярвай ми. Пък и аз например съм на 17
П.С. Много интересно поднесен и точен пример си дал/а за ключалките.
П.С. Много интересно поднесен и точен пример си дал/а за ключалките.
You can never go too far...
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Опитвайки се да им се харесаш ще направиш най-голямата си грешка.... Изобщо да не ви пука за това дали проверяващите многоуважавани от мен професори ще ви харесат работата... Ако този принцип ви движи и в бъдеще не ми се мисли какви журналисти ще станетеsteli написа:^![]()
![]()
![]()
Съгласна съм, че има вероятност да е такава темата. Но за съжаление нямам свръхестествени способности и не мога да кажа нищо със сигурност.Всички просто предполагаме. Кой знае? Може да ни обърнат тотално представите.
![]()
А във връзка с президента и аз не мога да изкажа много хубави неща за него, но не се знае на кого ще попаднем. А ако е някой комунист? Все пак Първанов от там е тръгнал. Пък и може да му е фен. Мисля да съм по-сдържана в коментарите си, пък каквото сабя покаже.По принцип е по-добре да ни дадат някаква тема за по-глобално събитие. И нямам предвид за целия свят, може и от България, но да не се ограничава само в ''импийчмънт'' или пък ''стенограмата'' и т.н.
Пишете това което ви идва отвътре стига да не е простотия, да е по темата и да е добре структурирано... Пък винаги може да ви се падне някой проверяващ, който да е станал накриво и да не му се занимава... Четейки вашата творба да каже- изключително пошло и глупаво написано, въпреки че може да е гениално... Да ви лепне двойка и да се приключи... В същия момент да хване някоя работа, която е без грам теза, две свързани изречения да няма, да е пълна с правописни грешки, но той да си каже- колегата се е справил, харесва ми... И да му пише 5 примерно.....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- easy
- От дъжд на вятър
Варненец написа:Пишете това което ви идва отвътре стига да не е простотия, да е по темата и да е добре структурирано... Пък винаги може да ви се падне някой проверяващ, който да е станал накриво и да не му се занимава... Четейки вашата творба да каже- изключително пошло и глупаво написано, въпреки че може да е гениално... Да ви лепне двойка и да се приключи... В същия момент да хване някоя работа, която е без грам теза, две свързани изречения да няма, да е пълна с правописни грешки, но той да си каже- колегата се е справил, харесва ми... И да му пише 5 примерно.....
Е, не. Т'ва вече му звучи твърде pre-'89. Иначе съм напълно съгласен с теб, а и не мисля, че въобще е възможно да се "съобразявам" с проверяващите, защото не ги познавам. По - сдържана в коментарите си пък ми звучи като автоцензура, който* е един от най - големите проблеми в нашите медии, така че въобще не си го и помислям.
Иначе, относно темите - не очаквам нищо. Така спя по - добре.
P.S.
*малко ме е срам, ама там "който" ли е правилно да се напише?
F for fake.
- kinda like you crazy
- От дъжд на вятър
- Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
- Обратна връзка:
Мисля, че трябва да е "която". Нали до "автоцензура" се отнася?
А тоя изпит все повече ме разтреперва, колкото повече наближава. Много мразя да не знам какво точно да правя. От друга страна, така е по-интересно. О, и благодаря на Търговецът (който, доколкото съм преглеждала другите постове, е търговка? :Р) на кристал за препоръките. Определено помагат. (:
А ако ни дадат тема "Скандал", директно отпрашвам към песента на Queen, музикалната журналистика, дефицита на такава в България, нуждата от, силата на изкуството, споделянето, откриването на чужди светове, бррр, колко неща ми дойдоха наум. Айде това да ни е темата, а? =D
А тоя изпит все повече ме разтреперва, колкото повече наближава. Много мразя да не знам какво точно да правя. От друга страна, така е по-интересно. О, и благодаря на Търговецът (който, доколкото съм преглеждала другите постове, е търговка? :Р) на кристал за препоръките. Определено помагат. (:
А ако ни дадат тема "Скандал", директно отпрашвам към песента на Queen, музикалната журналистика, дефицита на такава в България, нуждата от, силата на изкуството, споделянето, откриването на чужди светове, бррр, колко неща ми дойдоха наум. Айде това да ни е темата, а? =D
Everyone is king when there's no one left to pawn
Само ще ви кажа, че темата няма да е обвързана с политиката, точно заради мнения като тези, които са на тази страница.
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Всичко е възможно- отсреща стоят хора и то проверяващи професори от ФЖМК(от тях може да се очаква всичко, включително и това което съм описалeasy написа:
Е, не. Т'ва вече му звучи твърде pre-'89. Иначе съм напълно съгласен с теб, а и не мисля, че въобще е възможно да се "съобразявам" с проверяващите, защото не ги познавам. По - сдържана в коментарите си пък ми звучи като автоцензура, който* е един от най - големите проблеми в нашите медии, така че въобще не си го и помислям.
Иначе, относно темите - не очаквам нищо. Така спя по - добре.
P.S.
*малко ме е срам, ама там "който" ли е правилно да се напише?![]()
gletcher- Не си прав....Миналата година също обсъждахме политика във форума и двете теми косвено бяха свързани именно с политика
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- Eluveitie
- В началото бе словото
Днес ми хрумна за :"(ГМО) Генно модифицирано общество"- интересна и в същото време доста благоприятна, защото биха могли да се засегнат доста сфери от съвременния обществен живот, а и не само... 
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. 

- city_glam
- От дъжд на вятър
Здравейте и от мен! И аз ще се пробвам тази година за ПР, дано да ми излезе късметът, даже преди 2 дни се записахме с една приятелка, но май е малка вероятността да сме в една зала.
От София съм и мн бих се радвала да се запознаем предварително, винаги се чувствам по-спокойна, когато в залата виждам познати лица
За подготовка и аз чета вестници и пиша есета при учителката ми по литература, от която получавам доста критика
Айде пожелавам успех и стискам палци на всички, надявам се да не ме напусне музата на изпита, че тогава лошо 
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... 
На мен "което" ми звучи по-правилно...но май и "която" не е грешно....kinda like you crazy написа:Мисля, че трябва да е "която". Нали до "автоцензура" се отнася?