Teма за КС въпроси от различно естество
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Трябва ми съвет от някой много вещ по история отностно .
А и с този правопис, мисля че трябва да запонеш от по-назад. 
Knights of the Cross
Те и самите теми са доста зле откъм правопис. И с едни кратки изречения с по един подлог и глагол, мани. Все едно четвъртокласник ги е писал.

-
Marin Petrov
- В началото бе словото
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Re: Тема за КС въпроси от различно естество
Кефи ме на http://valtcheva.com/index.php?option=c ... &Itemid=26 трети абзац: "Тъй като държавата бил покорена, църквата не могла да запази патриаршеското си достойнство." 
Изпита по английски само един ли е или има и предварителен?
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Само един.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
Re: Въпроси относно кандидатстването
И все още си чакам Катюшата...какъв съм терорист само 
На кой адрес в софия трябва да подам документи за предварителните изпити?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
1. София, бул. “Витоша” 134, ХХІІ СОУ “ Г.С.Раковски ”, тел. 02 / 954 46 61 и 0887 / 060 375
2. София, МГУ „Св. Йоан Рилски”, Студентски град, Център за обучение и квалификация тел. 0887 / 060 375
3. Ректората на СУ
2. София, МГУ „Св. Йоан Рилски”, Студентски град, Център за обучение и квалификация тел. 0887 / 060 375
3. Ректората на СУ
- ivankz
- От дъжд на вятър
- Специалност: Политология
Здравейте!
Можете ли да ми кажете някой по-евтин хотел в района (нямам притенции),където мога да пренощувам преди изпита,понеже съм от Казанлък и да не ми се налага да ставам в 2ч сутринта,за да хващам влака,а после да чакам 3 часа до началото на изпита.
Благодаря предварително!
Можете ли да ми кажете някой по-евтин хотел в района (нямам притенции),където мога да пренощувам преди изпита,понеже съм от Казанлък и да не ми се налага да ставам в 2ч сутринта,за да хващам влака,а после да чакам 3 часа до началото на изпита.
Благодаря предварително!
Tell me why are we so blind to see
that the ones we hurt are you and me...
that the ones we hurt are you and me...
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Ето в този сайт има информация за почти всички хотели в София:ivankz написа:Здравейте!
Можете ли да ми кажете някой по-евтин хотел в района...
http://hoteli-sofia.start.bg/
В дъното на сайта са хотелите с една звезда, хостелите, мотелите и жилищата, които се дават под наем на хотелски принцип. Успех!
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Ще ми разясните ли как стои въпросът с тегленето на тема на изпита по История на България? От колко листчета се теглят двете за писане? Колко от темите съответно от Средновековие, Възраждане и Ново време попадат в листчетата 
- _sonrisa_
- Флъдзила
Получаваш отговор от миналогодишния.. теглител
Не съм сигурна точно колко са темите, но изглеждат г/д около 15. Всяко билетче е сложено в отделен пощенски плик, а всички заедно в един друг голям бял плик. След като се извадят от големия плик се разпръскват на ветрило и после се тегли. Имат обаче една доста важна особеност, от която се възползвах- темите не са разбъркани, т.е. може 3-те периода да не са подредени хронологично ( както и беше), но билетите са така сложени, че са ( да речем) 5 билетчета от Средновековие до 5 от Възраждане и тн. ( в миналогодишния случай - Възраждане, Средновековие, Нова история)
Как знам ли?
Ами като излязох при голямата катедра, реших, че ще тегля плик от средата и съответно се падна Иван Асен II ( на който само аз му се радвах в мойта аудитория м/у другото ама..
) в този момент реших, че е много вероятно и другите теми от този раздел да са там, затова изтеглих съседната тема и.. Симеон
( м/у другото горката комися отзад се хвана за главата като видя, че са две теми от Средновековие - нещо, което е прецедент в история на СУ. Предполагам, че са се притеснили, че ще ги обвинят, че има само такива билети вътре.. ) И затова за контролни теми реших да изтегля двата крайни плика- съответно първят беше Ранно възраждане, а последният Управление на БЗНС.
И като завършек - ако късметът( съдбата и тн) ви разпредели в 65-та аудитория- където се теглят темите- не се страхувайте да изявите желание. Много по-добре е късметът да е във вашите ръце- особено като знаете, че и не всичко е късмет, а може да се вкара и мисълт в иначе сляпото теглене
Не съм сигурна точно колко са темите, но изглеждат г/д около 15. Всяко билетче е сложено в отделен пощенски плик, а всички заедно в един друг голям бял плик. След като се извадят от големия плик се разпръскват на ветрило и после се тегли. Имат обаче една доста важна особеност, от която се възползвах- темите не са разбъркани, т.е. може 3-те периода да не са подредени хронологично ( както и беше), но билетите са така сложени, че са ( да речем) 5 билетчета от Средновековие до 5 от Възраждане и тн. ( в миналогодишния случай - Възраждане, Средновековие, Нова история)
Как знам ли?
И като завършек - ако късметът( съдбата и тн) ви разпредели в 65-та аудитория- където се теглят темите- не се страхувайте да изявите желание. Много по-добре е късметът да е във вашите ръце- особено като знаете, че и не всичко е късмет, а може да се вкара и мисълт в иначе сляпото теглене
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Темите се конкретизират в деня на изпита и формулировките могат да се различават от предварително обявените в програмата, но отчитат заложения в нея проблеми. В деня на конкурсния изпит на лотариен принцип се теглят две алтернативни теми (от целия конспект). В листчетата би трябвало да бъдат формулирани теми върху всички въпроси, тоест към двайсет и няколко листчета (дали е така, ще каже _sonria_ като се наспи, защото тя изтегли темите миналата година
). Освен двете теми се теглет и контролни теми, за да се види евентуално дали няма шашми, но това не ви интересува.
ПП: Тя пак ме изпревари с отговора, въпреки, че написа два пъти по-дълъг текст - не е честно!!!
ПП: Тя пак ме изпревари с отговора, въпреки, че написа два пъти по-дълъг текст - не е честно!!!
- _sonrisa_
- Флъдзила
хаха спиш, Светльо, спиш!
Иначе може и към 20-тина да са темите.. Откровено казано не съм се занимавала да ги броя
Но да, там някъде са 
Иначе може и към 20-тина да са темите.. Откровено казано не съм се занимавала да ги броя