Покана за 8 март
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Покана за 8 март
Това че се разкарваш с колата за някого е доста тъп аргумент да смяташ, че този някой трябва да има по-малко права от теб. 
~ Кътчето ~
ники ако приятелката ти знаеше че го правиш за да пишеш после по форумите за това дали щеше да иска да я посрещаш/изпращаш изобщо 
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Охоо, аз ги пиша тия работи, защото се разделихме преди близо месец вече. Ама ми дойде на акъла де.issoax написа:ники ако приятелката ти знаеше че го правиш за да пишеш после по форумите за това дали щеше да иска да я посрещаш/изпращаш изобщо
Иначе не говоря за по-малко права, а за повече отговорности, мили жени. Правата ви ги давам всичките.
да де знам че се разделихте ама въпросът беше по скоро щом ти е било в тежаст да я возиш наляво надясно защо си го правил .. щото всички така правят
бас държа че знае как да си хване такси .. или реши че ти е било досадно да я возиш след като се разделихте
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Обратна връзка:
Аз нямам нищо против повечето отговорности и си ги поемам с пълна сила - така са ме учили вкъщи, така правя.
И къде видяхте, че мразим живота?! Животът е нещо чудесно.
Но трябва да се тропне някоя глупост за цвят...
А спорове тип "мъже, вие си раждайте и кърмете децата като толкова знаете" и "жени, самооплождайте се като толкова знаете" са инфантилни. Между биологични и социални функции има разлика и в дефиницията си за хора не бива да се ограничаваме единствено до размножителните си функции. Иначе, жени на фронтовете в днешно време бол, ама мен ако питате фронтове въобще не трябва да има, но няма да я отварям сега тая тема, топикът е за 8-ми март и равенството на половете не за смисъла от войната.
А спорове тип "мъже, вие си раждайте и кърмете децата като толкова знаете" и "жени, самооплождайте се като толкова знаете" са инфантилни. Между биологични и социални функции има разлика и в дефиницията си за хора не бива да се ограничаваме единствено до размножителните си функции. Иначе, жени на фронтовете в днешно време бол, ама мен ако питате фронтове въобще не трябва да има, но няма да я отварям сега тая тема, топикът е за 8-ми март и равенството на половете не за смисъла от войната.
~ Кътчето ~
-
argentinaso
- В началото бе словото
Ако смяташ, че в българското общество няма дискриминация по полов принцип, или си сляп, или просто не виждаш нищо лошо в тази дискриминация. Защото дори по-високият бал, с който влизат жените в СУ Е дискриминация. Какво остава за по-ниското заплащане, сексуалния и физически тормоз и т.н. Например, дори един преподавател от ИФ, на когото ще спестя името, си беше позволил на лекция да обяснява как грешката на демокрацията била, че на жените е дадено правото да гласуватУраган написа:Всичко друго на страна, къде жените са дискриминирани днес? В нашето, българско общество няма такова нещо, съжалявам, не членувам в интернационали и не знам как е в азербейджан, това е тяхен обществен проблем, те да се оправят.
Понеже явно не си си направил труда да прочетеш това го цитирам, пък евентуално благоволиш да го погледнеш. В този текст са засегнати някои видове дискриминация спрямо жените.Boris написа:В подкрепа на стореното и написаното от "Призив" и ИГ "Равенство" идва и официалното заявление на КНСБ: http://84.242.167.9/knsb/index.php?opti ... 9&Itemid=1
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Балът за приемане на "жени" винаги е по-висок от този за мъже. Елементарно е, погледни.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ми не, просто е ясно, че жените имат повече акъл и заради това изискват повече от тях.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Така е.Ураган написа:Жените имали повече акъл... кой за какво говори...
Дискриминация няма
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
Като се започне с глупавите обобщения на тема мъже-жени и направо...
Всичко си е до личността,не до пола.

не и за техническите специалностиallshallperish написа:Балът за приемане на "жени" винаги е по-висок от този за мъже. Елементарно е, погледни.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Хм, не съм сигурна. Аз съм съгласна обаче, че за техническите трябва да има повече мъже...................issoax написа:не и за техническите специалностиallshallperish написа:Балът за приемане на "жени" винаги е по-висок от този за мъже. Елементарно е, погледни.
-
argentinaso
- В началото бе словото
На първото ти се отговори.Ураган написа:Не знам дали знаеш как се определя бала, дискриминация ли е за скандинавистика да е 29.9 а за някоя друга специалност 19?
Сексуалния тормоз е отвратително нещо, но не е дискриминация, младеж. Ще ме прощаваш.
Как изчислиха колко получават жените и мъжете шлосери?
Не съм сигурен, че знаете как работи и пазарната икономика.
Не съм сигурен, че знаете каквото и да как работи, извън синдикалистките ви движения.
И Болонския процес не съм сигурен, че знаете как работи.
А сексуалният тормоз е форма на дискриминация, ако се има предвид процента на потърпевшите от двата пола. А този процент е такъв поради разглеждането на жената изключително като сексуален обект и нищо повече.
Как какво са изчислили не знам, със статистика не се занимавам. Но пък съм склонна да им вярвам.
С тъпите ти забележчици няма да се занимавам. Единствената причина да ти отговарям е заради останалите хора в темата и тези, които я четат.
-
independent_SU
- В началото бе словото
Брей, каква интересна дискусия за 8-ми март тук сте заформили. Съм отдавна в СУ и предполагам повечето от вас отскоро са студенти, ама по убедителност на аргументите и честност женската част съвсем изпреварва тук някои от представителите на другия пол. Едва ли този резултат се дължи само на Международния ден на жената.
Нямам много време за коментари по форуми, но Mebbeth, Шепот, argentinaso, iridescent (въпреки, че според теб историята на празника е „жалка”, дано я познаваш де)- поздравления за вас! Кандидат-студентските квоти действително са дискриминация също според мен, сексуалният тормоз и психологически натиск върху жените – стара практика в СУ. Съвсем точно се каза, че „равноправието не е ринг” и че иде реч за еднакви права и достъп до блага, става ясно още че жените имат по-малка търпимост към насилието, военщината и прочее марки на „силните” персони.
Гротескната част от обсъждането тук идва, обаче с включването на мъжагите ники, Дичоу, tommy, Ураган и прочее разбирачи. Използване на клишета като половото равенство го има и „така трябва да бъде” (пожелатена щампа) или просто намесването на елементарни битови сценки от типа на „кой кого кара с кола” са явна немощ, колеги. Пък за автора на лафа „в нашето, българско общество няма такова нещо (дискриминация)” кво да се каже- ти играл ли си достатъчно компютърни игри и ако ли не- откъде импулси за военни фронтове?. Инфантилизъм и невъзможност за реална себеоценка, това е явно. Обаче най-комично ми е като подобни хора са приканвани да подаряват цветя на 8-ми март и те казват „да, правим го”. Е, поне при Ураган личат само собствени снимки от накъсани/нахвърляни чужди листовки, то е като играта с късането на цветчетата явно: „обичам се, не се, обичат ме, не ме”. Та, повярвах му, че подарява цветя.
Но да не задълбаваме повече.
Колегите от „Призив” явно са направили нещо интересно по случай 8-ми март. Не съм присъствал на събитията в СУ от поканата горе, обаче чух добри отзиви за изложбата и прожектирания от тях филм. Евала, имат си и текст написан http://priziv.org/index.php?option=com_ ... 8&Itemid=1.
Ха-ха „Всеки ден е осми март” казват, що не. Имало значи и студенти-оптимисти, ок.
На жени-студентки в СУ поздрави! (и да не се отчайват много).
Нямам много време за коментари по форуми, но Mebbeth, Шепот, argentinaso, iridescent (въпреки, че според теб историята на празника е „жалка”, дано я познаваш де)- поздравления за вас! Кандидат-студентските квоти действително са дискриминация също според мен, сексуалният тормоз и психологически натиск върху жените – стара практика в СУ. Съвсем точно се каза, че „равноправието не е ринг” и че иде реч за еднакви права и достъп до блага, става ясно още че жените имат по-малка търпимост към насилието, военщината и прочее марки на „силните” персони.
Гротескната част от обсъждането тук идва, обаче с включването на мъжагите ники, Дичоу, tommy, Ураган и прочее разбирачи. Използване на клишета като половото равенство го има и „така трябва да бъде” (пожелатена щампа) или просто намесването на елементарни битови сценки от типа на „кой кого кара с кола” са явна немощ, колеги. Пък за автора на лафа „в нашето, българско общество няма такова нещо (дискриминация)” кво да се каже- ти играл ли си достатъчно компютърни игри и ако ли не- откъде импулси за военни фронтове?. Инфантилизъм и невъзможност за реална себеоценка, това е явно. Обаче най-комично ми е като подобни хора са приканвани да подаряват цветя на 8-ми март и те казват „да, правим го”. Е, поне при Ураган личат само собствени снимки от накъсани/нахвърляни чужди листовки, то е като играта с късането на цветчетата явно: „обичам се, не се, обичат ме, не ме”. Та, повярвах му, че подарява цветя.
Но да не задълбаваме повече.
Колегите от „Призив” явно са направили нещо интересно по случай 8-ми март. Не съм присъствал на събитията в СУ от поканата горе, обаче чух добри отзиви за изложбата и прожектирания от тях филм. Евала, имат си и текст написан http://priziv.org/index.php?option=com_ ... 8&Itemid=1.
Ха-ха „Всеки ден е осми март” казват, що не. Имало значи и студенти-оптимисти, ок.
На жени-студентки в СУ поздрави! (и да не се отчайват много).