Въпрос относно матурата по БЕЛ

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Въпрос относно матурата по БЕЛ

Мнение от morfei »

СМБ-Плевен, мисля. :roll:
issoax написа:мани ги тея в Плевен те са толко малки 2 3 училища имат ли изобщо :lol:
Има, има. Към 20 са. И айде стига сте деляли България на провинция и столица. Не забравяйте кой откъде е тръгнал. :?
Компютърни науки 1 курс
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

Пробна матура няма, освен ако не си направите. Аз ходих на пробна матура при Образоватлени технологии преди сигурно 2 месеца, но от МОН не спускат. Доколкото знам са направила такава само в първата година, подади шока от появата на матури :lol:
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Хм, явно с изказването съм обидил доста от хората тук и веднага почнаха изказвания за столицата. Както виждате не съм сравнявал всичките градове, а и това не е "смешно" изказване от моя страна. Защото, айде правете си сметка от провинцията са ми по-голямата част от братовчедите и не виждам нищо лошо, защото и аз самия ходя там на почивка през лятото да видя баба и дядо си. Но всички те ми казваха какво е положението по време на матурите и нямаше да си вадя такива изводи. Че даже малката ми братовчедка, която беше 7 клас миналата година разправяше, че на нейните съученици са й дали да преписват, а самата тя е можела, но не е искала! Просто, защото си беше подготвена, дори от факта че нейните преподаватели не са знае на кой знае какво добро ниво. Въпреки това беше приета в НГДЕК. Мога да говоря със 100%, че едно ОУ има по-добра основа от училищата в Пловдив и Плевен (пак не се засягайте, но дори да има добри училища в тия два големи града, всички оттам биха дошли в София...) И защо ли? Колкото и да не Ви се вярва, тук средата и базата за развитие е по-голяма! :) И спирам да пиша по тая тема :)
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право

Мнение от _sonrisa_ »

Смешно беше твърдението ти, че да се изкара 6.00 на матура е абсолютно невъзможно. Това за кой град е голям и кой малък- както разбрахме зависи от гледната точка ;)
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Много е плоско мнението, че едно ОУ в София ще е по-добро от МГ-то в Плевен примерно. Абсолютна ограниченост и липса на аргументи. А ти как смееш да говориш за ВСИЧКИ училища в София, все едно си бил в тях. Направо нямам думи да опиша колко глупаво е това мнение. :scratch: Примерно ти като си СТОЛИЧАНИН(колко да си столичанин :roll: ) си убеден, че си по-умен от всички от провинцията, така ли? Отговори ми на тоя въпрос, защото мога веднага да те опровергая.
Компютърни науки 1 курс
Ivan Stanchev
В началото бе словото

Мнение от Ivan Stanchev »

Абе хора да ви попитам , коя версия на ''Тютюн'' да чета ?Аз почнах една много дълга 920 страници,пише на корицата, че е 5-то издание, но на другите ми познати книгите им са значително по- кратки ?Аз нямам проблем да довърша тази, не ме мързи, но дано другите издания са подобни..че хем да чета повече, хем да да изпусна нещо важно звучи много кофти :)
Аватар
Kat
Драскач

Мнение от Kat »

Ъъъ, аз ли нещо пропускам или какво преписване с тия камери, дето ги наслагаха?!
И що трябваше 3 месеца преди матурата по БЕЛ да внасят к'ви ли не промени?!

П.П. morfei, не се връзвай, все пак спориш със софиянец :lol: (спомням си как 2 момиченца от СМГ ми разправяха, ама Русе не беше ли село край Дунав? ;))
Just because you feel good, I still want you here tonight...

Kid vs. Kat :twisted:
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

При нас, както и на много други места както чух, камери нямаше.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

Kat написа: П.П. morfei, не се връзвай, все пак спориш със софиянец :lol: (спомням си как 2 момиченца от СМГ ми разправяха, ама Русе не беше ли село край Дунав? ;))
село е то .. баба им е селянка :twisted:
Изображение
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

Kat написа:П.П. morfei, не се връзвай, все пак спориш със софиянец :lol: (спомням си как 2 момиченца от СМГ ми разправяха, ама Русе не беше ли село край Дунав? ;))
Тези "две момиченца" обаче сигурно са толкова добри по математика, че ако ще да ми кажат, че Долно Нанагорнище е столица на България, все ми е тая.
Иначе в спора за села/градове и прочее въобще не смятам отново да се включвам. Факт, е че идвате да учите тук, а не оставате в Русе, Пловдив, Плевен и т.н. Щом идвате в София, значи тук има нещо повече, полето за развитие и реализация е по-голяма. И ествествено колкото по-голямо разнообразие на елитни училища има в града, толкова повече са умните деца, влизащи и във вузовете. За справка - в моя курс има по 5-10 човека от всяка една елитна гимназия в София.
Престанете да се впрягате, а като дойдете в София се научете да си купувате билетчета за метрото, а не да минавате директно през загражденията ; )
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Ivan Stanchev написа:Абе хора да ви попитам , коя версия на ''Тютюн'' да чета ?Аз почнах една много дълга 920 страници,пише на корицата, че е 5-то издание, но на другите ми познати книгите им са значително по- кратки ?Аз нямам проблем да довърша тази, не ме мързи, но дано другите издания са подобни..че хем да чета повече, хем да да изпусна нещо важно звучи много кофти :)

Няма значения коя ще прочетеш - и двете са оригинални творения на Д.Димов. Тази която имаш ти ( и която аз четох) е от два тома и е втората, преработена версия на романа. В нея има персонажи и събития, които липсват в първата, но като цяло мотивите са еднакви. Аз лично намирам за по интересна тази втора редакция, но изборът е изцяло твой - няма да загубиш ако е прочетеш нея :)
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

WickedWitch написа:...
хахаха завършила си езикова гимназия нали и си мислиш че в смг учат извънземни дето като видят сборник по математика и решават задачите само докато го прелистват :mrgreen: :lol:
и там са хора споко и не всички са тоолкова разбиращи математиката колкото си мислиш ;)
и какво ако са добри по математика .. ти като си добра по история значи ли че хал хабер си нямаш от света :scratch:

пп справка за броя на хората от елитните гимназии в страната имаш ли :scratch:
ппп купуваме си билетчета за метрото и за 88 в 11ч вечерта си дупчим въпреки нулевата вероятност да мине контрола ;)
Изображение
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

Че съм завършила езикова, това е едно на ръка. Имам много познати от СМГ, които наистина са ужасно добри по математика и по какво ли още не всъщност. И стига с това елементарно мислене - естествено, че не говоря за всички, като цяло. Знаех си, че трябва изрично да го спомена по-нагоре.
Това за учениците от елитни гимназии в провинцията какво общо има? Никъде не съм казала, че учениците в останалите градове са по-малко умни, така че не ме намесвай в тази сфера. Споменах за гимназиите в София, защото тук те са няколко, т.е. доста, в сравнение с по-малките градове. И точно това имах предвид и ще завърша така:
София > всичко друго(без Варна може би :Р)

П.П. И в 11h. са минавали : )
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

WickedWitch написа:София > всичко друго(без Варна може би :Р)

:mrgreen: Лени президент !
Аватар
Kat
Драскач

Мнение от Kat »

Някой знае ли какви са промените в оценяването при матурата след онази конференция?

П.П.
И стига с това елементарно мислене
Абе, аз като ви казвам, че със софиянци не се спори... :lol:
Престанете да се впрягате, а като дойдете в София се научете да си купувате билетчета за метрото
Купувам си билетчета, спокойно. Но пък по тротоарите е невъобразимото ръгане, блъскане и бъчкане, самата прелест. С огромна раница на гърба много обичам, когато има метър тротоар свободен до мен, някой ме изджаска.
Just because you feel good, I still want you here tonight...

Kid vs. Kat :twisted:
Публикувай отговор

Обратно към “Матури”