Има, има. Към 20 са. И айде стига сте деляли България на провинция и столица. Не забравяйте кой откъде е тръгнал.issoax написа:мани ги тея в Плевен те са толко малки 2 3 училища имат ли изобщо
Въпрос относно матурата по БЕЛ
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Re: Въпрос относно матурата по БЕЛ
СМБ-Плевен, мисля.

Компютърни науки 1 курс
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Пробна матура няма, освен ако не си направите. Аз ходих на пробна матура при Образоватлени технологии преди сигурно 2 месеца, но от МОН не спускат. Доколкото знам са направила такава само в първата година, подади шока от появата на матури 
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Хм, явно с изказването съм обидил доста от хората тук и веднага почнаха изказвания за столицата. Както виждате не съм сравнявал всичките градове, а и това не е "смешно" изказване от моя страна. Защото, айде правете си сметка от провинцията са ми по-голямата част от братовчедите и не виждам нищо лошо, защото и аз самия ходя там на почивка през лятото да видя баба и дядо си. Но всички те ми казваха какво е положението по време на матурите и нямаше да си вадя такива изводи. Че даже малката ми братовчедка, която беше 7 клас миналата година разправяше, че на нейните съученици са й дали да преписват, а самата тя е можела, но не е искала! Просто, защото си беше подготвена, дори от факта че нейните преподаватели не са знае на кой знае какво добро ниво. Въпреки това беше приета в НГДЕК. Мога да говоря със 100%, че едно ОУ има по-добра основа от училищата в Пловдив и Плевен (пак не се засягайте, но дори да има добри училища в тия два големи града, всички оттам биха дошли в София...) И защо ли? Колкото и да не Ви се вярва, тук средата и базата за развитие е по-голяма!
И спирам да пиша по тая тема 
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
Смешно беше твърдението ти, че да се изкара 6.00 на матура е абсолютно невъзможно. Това за кой град е голям и кой малък- както разбрахме зависи от гледната точка 
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Много е плоско мнението, че едно ОУ в София ще е по-добро от МГ-то в Плевен примерно. Абсолютна ограниченост и липса на аргументи. А ти как смееш да говориш за ВСИЧКИ училища в София, все едно си бил в тях. Направо нямам думи да опиша колко глупаво е това мнение.
Примерно ти като си СТОЛИЧАНИН(колко да си столичанин
) си убеден, че си по-умен от всички от провинцията, така ли? Отговори ми на тоя въпрос, защото мога веднага да те опровергая.
Компютърни науки 1 курс
-
Ivan Stanchev
- В началото бе словото
Абе хора да ви попитам , коя версия на ''Тютюн'' да чета ?Аз почнах една много дълга 920 страници,пише на корицата, че е 5-то издание, но на другите ми познати книгите им са значително по- кратки ?Аз нямам проблем да довърша тази, не ме мързи, но дано другите издания са подобни..че хем да чета повече, хем да да изпусна нещо важно звучи много кофти 
Ъъъ, аз ли нещо пропускам или какво преписване с тия камери, дето ги наслагаха?!
И що трябваше 3 месеца преди матурата по БЕЛ да внасят к'ви ли не промени?!
П.П. morfei, не се връзвай, все пак спориш със софиянец
(спомням си как 2 момиченца от СМГ ми разправяха, ама Русе не беше ли село край Дунав?
)
И що трябваше 3 месеца преди матурата по БЕЛ да внасят к'ви ли не промени?!
П.П. morfei, не се връзвай, все пак спориш със софиянец
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
При нас, както и на много други места както чух, камери нямаше.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
село е то .. баба им е селянкаKat написа: П.П. morfei, не се връзвай, все пак спориш със софиянец(спомням си как 2 момиченца от СМГ ми разправяха, ама Русе не беше ли село край Дунав?
)
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Курс: трети
Тези "две момиченца" обаче сигурно са толкова добри по математика, че ако ще да ми кажат, че Долно Нанагорнище е столица на България, все ми е тая.Kat написа:П.П. morfei, не се връзвай, все пак спориш със софиянец(спомням си как 2 момиченца от СМГ ми разправяха, ама Русе не беше ли село край Дунав?
)
Иначе в спора за села/градове и прочее въобще не смятам отново да се включвам. Факт, е че идвате да учите тук, а не оставате в Русе, Пловдив, Плевен и т.н. Щом идвате в София, значи тук има нещо повече, полето за развитие и реализация е по-голяма. И ествествено колкото по-голямо разнообразие на елитни училища има в града, толкова повече са умните деца, влизащи и във вузовете. За справка - в моя курс има по 5-10 човека от всяка една елитна гимназия в София.
Престанете да се впрягате, а като дойдете в София се научете да си купувате билетчета за метрото, а не да минавате директно през загражденията ; )
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- _sonrisa_
- Флъдзила
Ivan Stanchev написа:Абе хора да ви попитам , коя версия на ''Тютюн'' да чета ?Аз почнах една много дълга 920 страници,пише на корицата, че е 5-то издание, но на другите ми познати книгите им са значително по- кратки ?Аз нямам проблем да довърша тази, не ме мързи, но дано другите издания са подобни..че хем да чета повече, хем да да изпусна нещо важно звучи много кофти
Няма значения коя ще прочетеш - и двете са оригинални творения на Д.Димов. Тази която имаш ти ( и която аз четох) е от два тома и е втората, преработена версия на романа. В нея има персонажи и събития, които липсват в първата, но като цяло мотивите са еднакви. Аз лично намирам за по интересна тази втора редакция, но изборът е изцяло твой - няма да загубиш ако е прочетеш нея
хахаха завършила си езикова гимназия нали и си мислиш че в смг учат извънземни дето като видят сборник по математика и решават задачите само докато го прелистватWickedWitch написа:...
и там са хора споко и не всички са тоолкова разбиращи математиката колкото си мислиш
и какво ако са добри по математика .. ти като си добра по история значи ли че хал хабер си нямаш от света
пп справка за броя на хората от елитните гимназии в страната имаш ли
ппп купуваме си билетчета за метрото и за 88 в 11ч вечерта си дупчим въпреки нулевата вероятност да мине контрола
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Курс: трети
Че съм завършила езикова, това е едно на ръка. Имам много познати от СМГ, които наистина са ужасно добри по математика и по какво ли още не всъщност. И стига с това елементарно мислене - естествено, че не говоря за всички, като цяло. Знаех си, че трябва изрично да го спомена по-нагоре.
Това за учениците от елитни гимназии в провинцията какво общо има? Никъде не съм казала, че учениците в останалите градове са по-малко умни, така че не ме намесвай в тази сфера. Споменах за гимназиите в София, защото тук те са няколко, т.е. доста, в сравнение с по-малките градове. И точно това имах предвид и ще завърша така:
София > всичко друго(без Варна може би :Р)
П.П. И в 11h. са минавали : )
Това за учениците от елитни гимназии в провинцията какво общо има? Никъде не съм казала, че учениците в останалите градове са по-малко умни, така че не ме намесвай в тази сфера. Споменах за гимназиите в София, защото тук те са няколко, т.е. доста, в сравнение с по-малките градове. И точно това имах предвид и ще завърша така:
София > всичко друго(без Варна може би :Р)
П.П. И в 11h. са минавали : )
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
WickedWitch написа:София > всичко друго(без Варна може би :Р)
Някой знае ли какви са промените в оценяването при матурата след онази конференция?
П.П.
П.П.
Абе, аз като ви казвам, че със софиянци не се спори...И стига с това елементарно мислене
Купувам си билетчета, спокойно. Но пък по тротоарите е невъобразимото ръгане, блъскане и бъчкане, самата прелест. С огромна раница на гърба много обичам, когато има метър тротоар свободен до мен, някой ме изджаска.Престанете да се впрягате, а като дойдете в София се научете да си купувате билетчета за метрото