Някой знае ли от кога до кога е Великденската ваканция, благодаря
Великденска ваканция - от кога до кога ?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
tito
- От дъжд на вятър
- Специалност: Икономика с Английски
- Курс: първи
Великденска ваканция - от кога до кога ?
Здравейте, колеги 
-
tito
- От дъжд на вятър
Re: Великденска ваканция - от кога до кога ?
Великденски празници - от Велики четвъртък до третия ден на Великден
Какво значи Велики четвъртък ?
Ако е първият четвъртък на месецна, значи от 1ви до 3ти + 4ти защото е неделя ?
Какво значи Велики четвъртък ?
Ако е първият четвъртък на месецна, значи от 1ви до 3ти + 4ти защото е неделя ?
велики четвъртък е четвъртъка преди Великден в случая 1 Април
третият ден ден на Великден би трябвало да е вторник 9 Април
третият ден ден на Великден би трябвало да е вторник 9 Април
-
tito
- От дъжд на вятър
Звучи прекалено добре за да е истина 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не знам кое е по-лошо - да не можеш да се оправиш с проста аритметика, или да не знаеш кога е Велики Четвъртък.
Ваканцията започва от четвъртък (01.04.) и продължава до третия ден на Великден, който наистина е във вторник, но датата е 06.04.
Ваканцията започва от четвъртък (01.04.) и продължава до третия ден на Великден, който наистина е във вторник, но датата е 06.04.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
дам прощавайте
ако злобничкият коментар на търговецът е относно моята аритметика
пп без да искам съм гледал календара за март не съм смятал дните
пп без да искам съм гледал календара за март не съм смятал дните
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Според мен аритметиката, все пак законите и важат навсякъде, докато четвъртък е Велик, май само в християнските държави.Търговецът на кристал написа:Не знам кое е по-лошо - да не можеш да се оправиш с проста аритметика, или да не знаеш кога е Велики Четвъртък.
п.с. пък и това изчисляване на Велиден - никога не съм бил наясно...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
А кака ви е станала със задника нагоре, спокойно.
Коментарът се предполагаше, че е "злобничък" само в частта, ориентирана ктм tito, защото въпросът му беше наистина... нека го наречем безумен.
Искрен (нали така се казваше?), "твоята" част от коментара трябваше да е по-скоро на майтап, защото ми е пределно ясно, че както и да смяташ дните, няма как да изкараш третия ден на Великден на 9-ти, освен ако не направиш грешка от недоглеждане. Не се връзвай - убедена съм, че студент в СУ може да пресметне, че 3 дни, броени от 4-ти (включително) не може да стигнат чак до 9-ти. Виж, до 7-ми, примерно - да.
...
Но да си студент в СУ (т.е. човек с - надявам се - поне средно ниво на обща култура), да живееш в страна, където християнството е официална религия, да си на поне 19 години и да не знаеш нещо толкова елементарно за един от най-големите християнски празници (чествани и от атеистите)... Е, не мога да си мълча.
Коментарът се предполагаше, че е "злобничък" само в частта, ориентирана ктм tito, защото въпросът му беше наистина... нека го наречем безумен.
Искрен (нали така се казваше?), "твоята" част от коментара трябваше да е по-скоро на майтап, защото ми е пределно ясно, че както и да смяташ дните, няма как да изкараш третия ден на Великден на 9-ти, освен ако не направиш грешка от недоглеждане. Не се връзвай - убедена съм, че студент в СУ може да пресметне, че 3 дни, броени от 4-ти (включително) не може да стигнат чак до 9-ти. Виж, до 7-ми, примерно - да.
...
Но да си студент в СУ (т.е. човек с - надявам се - поне средно ниво на обща култура), да живееш в страна, където християнството е официална религия, да си на поне 19 години и да не знаеш нещо толкова елементарно за един от най-големите християнски празници (чествани и от атеистите)... Е, не мога да си мълча.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември