Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Журналисти 2010
Здравейте, относно събирането бих се радвала много, въпреки че Журналистиката ще ми бъде втора специалност, а PR първа. Но мисля, че се доближават. Аз също не съм от София и за това ми е много кофти : Няма да познавам никой. 
-
Becksy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Неформално образование
- Курс: първи
п.с:В коя стая ще смеееееееее??!?!?!? Аз това се паникьосвам...!
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
Хора, имам едно предложение...понеже всички говорят за изпита...темите и тн. Нека всеки да напише по някаква актуална от последните 2, 3 месеца тема, която би могла да бъде релевантна за изпита.
Накрая ако прочетем за всяка по половин страница от интернет, мисля, че би било добра подготовка.
Аз се сещам за референдума, който не се състоя за новините на турски, Румяна Желева и последвалите рокади, Наглите...
Накрая ако прочетем за всяка по половин страница от интернет, мисля, че би било добра подготовка.
Аз се сещам за референдума, който не се състоя за новините на турски, Румяна Желева и последвалите рокади, Наглите...
- easy
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
1. Защо имам усещането, че момичетата са повече?
За срещата съм полу-навит.
2. Много говорите за пиене. My kinda peoples.
За това да отида пил /пиян/ съм напълно навит, но ме беше срам да си го призная. Сега съм по - спокоен.
За това да отида пил /пиян/ съм напълно навит, но ме беше срам да си го призная. Сега съм по - спокоен.
F for fake.
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
Ти си била в моята гимназия
Френски или испански?
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- Варненец
- Пишеща машина
Продължавам да не съм съгласен с теб....Заради това се различават добрите журнсалисти от тези които се движат по един определен калъп...Добрия журналист не само, че му е плюс, а е почти задължително да може да импровизира и да излиза от всякакви ситуации....Не знам дали си кандидат-студент или си вече във ФЖМК или си от друг факултет, но изобщо не съм съгласен с тезата тиZahariev написа:Те трябва да мислят като бъдещи журналисти, а не като просто "кандидат-студенти".А журналистът не трябва и не бива да импровизира.Това е липса на профисионализъм.Леко съм разочарован, че не са ви научили на това вече щом сам човек, който учи във ФЖМК каза да импровизират.Варненец написа:Не си съвсем правZahariev написа:Не импровизирайте, това е грешка.Никой не оценява импровизацията.И както се казва "Най-добрата импровизация е подготвената импровизация."Много мои коелги точно заради импровизация са във факултета сега...Много зависи на кого ще попаднеш да ти чете работата.....Имате два изпита, аз бих импровизирал на поне единия от двата- така направих и миналата година, сега не казвам, че ви давам правилен съвет, но за мен нещата стоят така- голяма доза късмет и непукизъм ви трябват
И решете на момента според темата и това което ви идва в главата
![]()
Импровизацията не се толерира никъде в профисионалното пространство.
Лесен, брат, правилно чувство имаш ФЖМК спокойно може да се нарече харем
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Аз не защитавам тези.Обяснявам на кандидат-студентите, това което ще обяснят и на теб рано или късно тоест ... правилния начин на работа, ако са се запътили към тази професия. 
The names of the future are stamping of impatience.
- Варненец
- Пишеща машина
Не смятам, че като не импровизираш и ти се случат ситуации в които трябва да реагираш на мига ще се справиш- освен това във ФЖМК няма да ги научат как да станат журналисти, това е една голяма заблуда
Да не говоря, че всеки журналист би трябвало да има свой стил който да го отличава, а не да следва думите на някой преподавател или лектор и да работи по определена формула ......
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Това "свое" трябва да бъде талант.Талантът различава писателите принципно. 
Ако не ги научат ... значи ФЖМК много е западнало последните години.
Идеята е, че трябва да се подготвяш така че да няма ситуация , в която да си заварен неподготвен.Важен принцип в журналистиката.
Ако не ги научат ... значи ФЖМК много е западнало последните години.
Идеята е, че трябва да се подготвяш така че да няма ситуация , в която да си заварен неподготвен.Важен принцип в журналистиката.
The names of the future are stamping of impatience.
- Варненец
- Пишеща машина
Западнало не знам дали е, но определено не отговори на доста от моите очаквания и наистина няма да ги научат на това как да бъдат журналисти
То това няма как да стане, ако го нямаш таланта за който ти вече спомена
ФЖМК помага за да даде някакви насоки, но до там......
-
Becksy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Неформално образование
Аз нищо толкова специално не очаквам от ФЖМК.Просто искам да се занимавам с тази материя и мисля,че именно това е правилното място.Сега се сещям да ви попитам...С какво ФЖМК при СУ превъзхожда журналистиката в УНСС,тази в Шумен,Бургас...?Във Варна и Благоевград (Американски университет и ЮЗУ)?Споделете!

Колкото до тези думи...Аз в този форум си се чувствам като пред изповедалня и не мога да кажа,че се притеснявам да говоря всякакви нелепи глупости.Направи го и ти!Освобождава!easy написа:1. Защо имам усещането, че момичетата са повече?
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Варненец написа: и наистина няма да ги научат на това как да бъдат журналистиФЖМК помага за да даде някакви насоки, но до там......
Такова е мнението и на доста професионалисти.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Според мен е добре един човек да може да импровизира, особено в онези напрегнати ситуации, когато се изисква известна доза изобретателност и умение да импровизираш. А журналистите често попадат в такива ситуации. Не знам дали ще ме научат (ако вляза де, дай боже!!), защото според мен на такова нещо не може да те научи никого. То си е до самия човек, до теб. Ако умееш да импровизираш - добре дошло!
А...за срещата. Както казах, много бих се радвала да има такава, но едва ли ще се състои. Не искам да съм черногледа, макар че сигурно точно така изглежда отстрани.
П.С. Относно темите - аз си държа на моята тема за октопода /както казвах като малка - откопод
/, но напоследък доби популярност и скандалът между Дянков и ПЪрванов. А аз нещо съм я пропуснала тази новина. И затова ще се поразтърся из нета да пообера малко инфо. 
А...за срещата. Както казах, много бих се радвала да има такава, но едва ли ще се състои. Не искам да съм черногледа, макар че сигурно точно така изглежда отстрани.
П.С. Относно темите - аз си държа на моята тема за октопода /както казвах като малка - откопод
You can never go too far...
- Eluveitie
- В началото бе словото
Това със стаите и в кой факултет ще сме ...ще стане ясно ден преди самия изпит. С въвеждането на входящия номер, който са ти дали при записването ще разбереш къде ще сиBecksy написа:Навита съм за среща!Ако има някой от Кюстендил -да казва!
В София също бих дошля,когато трябва,стига да не е през седмицата,защото много ни стегнаха с тези отсъствия...Мисля си-ако не влезна и тези хора ме изкефят,дали ще успея да го превъзмогна?! хахахаха
п.с:В коя стая ще смеееееееее??!?!?!? Аз това се паникьосвам...!Да не си изпусна изпита... хахаха...Хайде да организираме някаква среща примерно в 11:00-12:00 часа (изпитът е в 14:00) и да си поговоримее,даже може и да се понапиеме преди изпита-кой знае,може да ни дойдат свежи идеи под приятния плащ на алкохола. хаха
Живи и здрави!
1. Защото по принцип момичетата са по-силни в областта на езиците (български, френски, испански), така че...свиквай.easy написа:1. Защо имам усещането, че момичетата са повече?
2.Тогава няма какво да му мислиш повече.
П.С. С испански съм.
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. 

- peykoff
- В началото бе словото
- Специалност: ФЖМК
Здравейте, бъдещи колеги! (дай Боже всеки му)
Някой спомня ли си какви бяха темите през 2006,2007,2008 и 2009 година? (на писмения)
Някой спомня ли си какви бяха темите през 2006,2007,2008 и 2009 година? (на писмения)
„О, слабост, твойто име е жена!“ Шекспир