Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Kpucu
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Журналисти 2010
И аз смятам да отида на изпита на 28-ми , но ми е много притеснено, от това невидение в което сме и не знаем каква ще е темата. Моля ви, някой да напише актуалните теми през тази година, че аз много не гледам новини 
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Имате пълна свобода, но е добре да покажете, че сте в час- тоест да вложите и малко актуални събития, но на изпита- не пишете само за това което се случва в моемнта, вкарайте метафори, въображение
Наистина имате пълната свобода и не се бойте- има още един изпит, така че импровизирайте- сега, ако не го направите, няма кога друг път....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- Eluveitie
- В началото бе словото
Неизбежно е у всеки от нас да се загнезди това неприятно чувство на несигурност, но в крайна сметка, колкото и да го мислим, на 28-ми всичко ще стане ясно. Така, че горе главата на всички и каквото сабя покажеeasy написа:Аз не само съм объркан, но започвам и да се плаша, че няма да мога да напиша абсолютно нищо. Някаква много неприятна параноя ме е налегнала, че съм обречен.
П.С. Миналогоишните кандидат-студенти от този форум се бяха организирали и си направиха (ако не се лъжа) предварително събиране на групата за опознаване и повдигане на духа, а и все пак ако познаваш поне 2-3ма в своята изпитна зала малко или много ще си по-уверен/а. С една дума предлагам и ние да последваме този пример.
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. 

- kinda like you crazy
- От дъжд на вятър
- Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
- Обратна връзка:
Ииии, айде, айде, айде! Ааааайдее! Само дето или трябва да е час-два преди самия изпит, или тия, дето не сме от София, да пропуснем.
Everyone is king when there's no one left to pawn
- Kpucu
- В началото бе словото
Айде
и аз съм съгласна, но за съжаление и аз не съм от София и незнам дали ще успея да дойда, ако е по- рано 
- Eluveitie
- В началото бе словото
Ще измислим нещо, за да може повече хора да се съберем...стига да има желаещи. Аз съм от 26ти в София, така че ако има повече сбирки..по-добре
Иначе има вариант и да се подкрепим пред изпита( току виж ни помогнало за темата хаха:D ).
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. 

Между другото аз също съм си го мислила, макар че не знаех, че миналата година се е организирало такова нещо.
Аз мисля, че на 27 ще съм в София, но нито знам кога ще пристигна, нито...изобщо почти нищо не ми е ясно.
Самият изпит, доколкото помня, беше от 14:00ч. така че ще има повечко време. Ако някой се реши на нещо да пище тук. 
...Исках да питам за това за актуалните събития. Например дадат ми тема ''Октопод''
и аз мога да си измисля нещо, но все пак да е обвързано с актуалното събитие. Така ли? 
...Исках да питам за това за актуалните събития. Например дадат ми тема ''Октопод''
You can never go too far...
- Eluveitie
- В началото бе словото
Варненецsteli написа:Между другото аз също съм си го мислила, макар че не знаех, че миналата година се е организирало такова нещо.Аз мисля, че на 27 ще съм в София, но нито знам кога ще пристигна, нито...изобщо почти нищо не ми е ясно.
Самият изпит, доколкото помня, беше от 14:00ч. така че ще има повечко време. Ако някой се реши на нещо да пище тук.
...Исках да питам за това за актуалните събития. Например дадат ми тема ''Октопод''![]()
и аз мога да си измисля нещо, но все пак да е обвързано с актуалното събитие. Така ли?
Заглавие: Re: Журналисти 2010
МнениеПубликувано на: 07 Мар 2010, 01:37
Форумозавър Рекс
Аватар
Имате пълна свобода, но е добре да покажете, че сте в час- тоест да вложите и малко актуални събития, но на изпита- не пишете само за това което се случва в моемнта, вкарайте метафори, въображение
....

- Варненец
- Пишеща машина
И съгражданка съм имал тук във форума
Между другото това със срещата е добре да го направите ден преди изпита или след самия такъв- преди изпита едва ли ще се надъхате, напротив......
Ние миналата година така и не се събрахме повече от 4-5 човека
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Не импровизирайте, това е грешка.Никой не оценява импровизацията.И както се казва "Най-добрата импровизация е подготвената импровизация."
The names of the future are stamping of impatience.
- Eluveitie
- В началото бе словото
Е поне мъничко не ви ли помогна това събиране?Варненец написа:И съгражданка съм имал тук във форумаМежду другото това със срещата е добре да го направите ден преди изпита или след самия такъв- преди изпита едва ли ще се надъхате, напротив......

- Варненец
- Пишеща машина
Не си съвсем правZahariev написа:Не импровизирайте, това е грешка.Никой не оценява импровизацията.И както се казва "Най-добрата импровизация е подготвената импровизация."
Ние се събрахме след изпита, преди това беше лудница, ще видите за какво става дума, но е абсурд да се засечете, ако не сте се разбрали 2,3 часа преди това.....Ние решихме да се съберем след изпита, по-спокойно е някак си, а и може да сподели всеки какво е писал и дали е доволен и така- нататък
Иначе малко офтопик- ти къде учиш във Варна
- Eluveitie
- В началото бе словото
Е то е ясно, че ако ще е преди изпита ще е 2-3 часа по-рано. А за лудницата със сигурност ще е на макс, така че ... 
В отговор на офтопика: 4ЕГ
В отговор на офтопика: 4ЕГ

- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Те трябва да мислят като бъдещи журналисти, а не като просто "кандидат-студенти".А журналистът не трябва и не бива да импровизира.Това е липса на профисионализъм.Леко съм разочарован, че не са ви научили на това вече щом сам човек, който учи във ФЖМК каза да импровизират.Варненец написа:Не си съвсем правZahariev написа:Не импровизирайте, това е грешка.Никой не оценява импровизацията.И както се казва "Най-добрата импровизация е подготвената импровизация."Много мои коелги точно заради импровизация са във факултета сега...Много зависи на кого ще попаднеш да ти чете работата.....Имате два изпита, аз бих импровизирал на поне единия от двата- така направих и миналата година, сега не казвам, че ви давам правилен съвет, но за мен нещата стоят така- голяма доза късмет и непукизъм ви трябват
И решете на момента според темата и това което ви идва в главата
![]()
Импровизацията не се толерира никъде в профисионалното пространство.
The names of the future are stamping of impatience.
Вие двамата съвсем ме объркахте!!