ПСИХОЛОГИЯ
Модератор: Плазмодий
Re: ПСИХОЛОГИЯ
А истина ли е това, че за да влезеш ти трябва оценка над 5.50 на матурата?
И от всяка друга специалност ли можеш да се прехвърлиш съм Психология или има ограничения?
И от всяка друга специалност ли можеш да се прехвърлиш съм Психология или има ограничения?
- Jelena
- В началото бе словото
- Специалност: психология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
До сега е било истина- отлична диплома - за да можеш да си позволиш малко по-ниска оценка от кандидат-студентските изпити - от сорта на 5,30 мин или колко беше..., но колкото повече - толкова по-добреnorthy написа:А истина ли е това, че за да влезеш ти трябва оценка над 5.50 на матурата?
И аз като един преместен, мога да ти гарантирам, че на теория можеш да се прехвърлиш от всякъде в психология (дори от друг ВУ), на практика вече може да не е много така, зависи какъв ти е успехът и дали декана на факултета от който се прехвърляш (ако не е от ФФ) ще благоволи да ти подпише документа за преместаване.
Но истината, е че ако си имаш отличен успех, никой нама право да те спира да се преместиш, така че можеш!
"Поезията и Тананикането не са неща, които можеш да вземеш, те са неща, които те вземат. Единственото, което можеш да направиш, е да отидеш там, където те ще те намерят" (Мечо Пух)
- sqnkka
- В началото бе словото
Здравейте!
Пиша тук, защото наистина разчитам на това, че тук има кой да ми помогне...
Аз съм първи курс в Португалска филология и желая да се преместя догодина при вас. Забелязах, че сред вас има вече преместени хора и се надявам, ако може, да ми кажете как сте се справили, с какъв успех...
Единственото, което прочетох от сайта на СУ беше, че: искат ти успех над 5,50 и отпускат брой места - 10 процента от броя на студентите. Ама за кой курс и мога ли въобще да разбера колко са тези студенти...
Това, което се чудя е дали за преместване ще се състезавам с хора от моя факултет (тоест най-големия в СУ
), или пък с целия университет, което май е все тая...
Успех над 5,50 няма да изкарам, отсега си знам, но ще е минимум 5. Искам да попитам дали има смисъл още да го мисля или просто няма как да стане, ако не отговоря на това изискване...
Благодаря предварително
Пиша тук, защото наистина разчитам на това, че тук има кой да ми помогне...
Аз съм първи курс в Португалска филология и желая да се преместя догодина при вас. Забелязах, че сред вас има вече преместени хора и се надявам, ако може, да ми кажете как сте се справили, с какъв успех...
Единственото, което прочетох от сайта на СУ беше, че: искат ти успех над 5,50 и отпускат брой места - 10 процента от броя на студентите. Ама за кой курс и мога ли въобще да разбера колко са тези студенти...
Това, което се чудя е дали за преместване ще се състезавам с хора от моя факултет (тоест най-големия в СУ
Успех над 5,50 няма да изкарам, отсега си знам, но ще е минимум 5. Искам да попитам дали има смисъл още да го мисля или просто няма как да стане, ако не отговоря на това изискване...
Благодаря предварително
"Обществото често прощава на престъпниците. Но не и на мечтателите..."
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
- Jelena
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Привет, за прехвърляне, ако пише, че ти трябва мин. 5,5 значи под този успех шансовете ти са по-скоро с минусов знак... аз лично се прехвърлих от педагогика с 5,83 в психология и пак не бях сигурна, че ще ме вземат, защото всяка година бройката, която взимат е различна. Конкуренция са ти всички, които искат да се прехвърлят в психология, но най-вече от твоя факултет. Но това е доста относително всъщност. Не мога да ти кажа, какъв е точния принцип на класиране. 2008 когато аз се преместих, взеха 13 човека, което мен ме изненада - обикновенно са по-малко, а миналата година май само 1 се беше прехвърлил, но дали защото само един е искал или какво - не мога да ти кажа.sqnkka написа:Успех над 5,50 няма да изкарам, отсега си знам, но ще е минимум 5. Искам да попитам дали има смисъл още да го мисля или просто няма как да стане, ако не отговоря на това изискване...
Благодаря предварително
Но за съжаление с успех под изисквания - по-скоро не става...
Успех!
П.П. Прехвърлянето може да стане след 1ви или 2ри курс.
"Поезията и Тананикането не са неща, които можеш да вземеш, те са неща, които те вземат. Единственото, което можеш да направиш, е да отидеш там, където те ще те намерят" (Мечо Пух)
Повечко бяха прехвърлените миналата година - около десетина. Имаше два списъка, което беше доста объркващо. Но до колкото знам прехвърлили са се с успех 6,00. Поне тези, с които съм разговаряла.
- sqnkka
- В началото бе словото
Благодаря ви много за отговорите!
А относно кандидатстването наново - няма как да го направя, понеже в последната една година съм се занимавала главно с португалски и латински, а изпити по тях няма..
Ще го измисля, ако не успея сега, догодина ще пробвам пак.. и така докато стане
А относно кандидатстването наново - няма как да го направя, понеже в последната една година съм се занимавала главно с португалски и латински, а изпити по тях няма..
Ще го измисля, ако не успея сега, догодина ще пробвам пак.. и така докато стане
"Обществото често прощава на престъпниците. Но не и на мечтателите..."
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
- Pandoraaa
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Искам да попитам тези,които са в по-горните курсове дали е възможно да карат някакъв стаж в МВР?И дали с магистратура ''Социална и юридическа псигология'' биха имали възможност за работа в МВР?Или задължително трябва да си завършил академията в Симеоново или пък някаква специализация в чужбина..?
Съжалявам,че пиша в тук,но просто вярвам,че вие сте по-добре информирани и бихте ми помогнали.

Съжалявам,че пиша в тук,но просто вярвам,че вие сте по-добре информирани и бихте ми помогнали.
Non est ad astra mollis e terris via!
Не съм се вясвала във форума сигурно откакто ме приеха... само искам да кажа, че на мен специалността ми е прекрасна, въобще не усещам силно негативите й... вярно е, че трябва сам да проявяваш инициатива и да се интересуваш, а това мен ме устройва. Поне източници за четене ти се дават предостатъчно... и ако си влязъл, защото наистина желаеш това, както аз, то не би трябвало да откриваш толкова много недъзи в "системата".

Просто аз съм доволна, съдете ме
Просто аз съм доволна, съдете ме
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Кой курс си?Brizeida написа:Не съм се вясвала във форума сигурно откакто ме приеха... само искам да кажа, че на мен специалността ми е прекрасна, въобще не усещам силно негативите й... вярно е, че трябва сам да проявяваш инициатива и да се интересуваш, а това мен ме устройва. Поне източници за четене ти се дават предостатъчно... и ако си влязъл, защото наистина желаеш това, както аз, то не би трябвало да откриваш толкова много недъзи в "системата".
Просто аз съм доволна, съдете ме![]()
За Пандора - сто процента не можеш да караш стажове в Симеоново само с бакалавър в СУ, виж за магистрите нз, но мисля, че пак не може просто трябва да си в системата.
Последно промяна от Плазмодий на 10 Мар 2010, 23:14, променено общо 1 път.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Плазмоооо:)
Знам, първи курс съм, заек съм, нататък ще ми е зле и тем такива... наслушала съм се и знам какво си мислиш, но за момента това не ме интересува. Изказвам си мнението за ситуацията такава, каквато я възприемам Тук и Сега.
Следващите курсове наистина не са ми на дневен ред. Каквото стане, стане.
Знам, първи курс съм, заек съм, нататък ще ми е зле и тем такива... наслушала съм се и знам какво си мислиш, но за момента това не ме интересува. Изказвам си мнението за ситуацията такава, каквато я възприемам Тук и Сега.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Знаеш какво си мисляBrizeida написа:Плазмоооо:)
Знам, първи курс съм, заек съм, нататък ще ми е зле и тем такива... наслушала съм се и знам какво си мислиш, но за момента това не ме интересува. Изказвам си мнението за ситуацията такава, каквато я възприемам Тук и Сега.Следващите курсове наистина не са ми на дневен ред. Каквото стане, стане.
Исоакс, има и по приятни начини да разбереш нещо за някоя девойка от това да й цъкнеш на профила
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Хахаха, прав си за лошото заключение, наистина не е добре да си го мисля такаПлазмодий написа:Знаеш какво си мисляBrizeida написа:Плазмоооо:)
Знам, първи курс съм, заек съм, нататък ще ми е зле и тем такива... наслушала съм се и знам какво си мислиш, но за момента това не ме интересува. Изказвам си мнението за ситуацията такава, каквато я възприемам Тук и Сега.Следващите курсове наистина не са ми на дневен ред. Каквото стане, стане.
лошо заключение за един бъдещ психолог
Попитах не, за да те отчайвам, а и плюс това напоследък подочух че уж вашия учебен план бил мн иновативен и прочие, щели сте да имате и практики, но за да го повярвам трябва да го видя...
Исоакс, има и по приятни начини да разбереш нещо за някоя девойка от това да й цъкнеш на профила
Има ли други хора,които имат намерение да се местят тази година в тази специалност , и вярно ли е,че ако си от философски факултет ,не е нужно да имаш отличен успех,за да се прехвърлиш ? 
- Jelena
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Хаха НЕ е вярно! Трябва ти успех при всички положения!(няма логика да не ти трябва, не знам кой го е пуснал този слух). Е освен ако нямаш връзки може би... а колко човека смятат да се местят - никога не се разбира....enamorada написа:Има ли други хора,които имат намерение да се местят тази година в тази специалност , и вярно ли е,че ако си от философски факултет ,не е нужно да имаш отличен успех,за да се прехвърлиш ?
Успех!