Ами разнообразявай. Лошото е, че когато станеш на 50 няма да можеш да спреш цигарите, защото ще искаш, но организмът ти няма да го позволи - рязкото спиране на цигари в тая възраст води до мозъчни удариBoleyn написа:Направо е ужасно
Кафе и/или чай
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: Кафе и/или чай
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
Информирана съм достатъчно по въпроса
Но темата не е нито за ефекта от цигарите и кафето ,нито за здравето ми.
Но темата не е нито за ефекта от цигарите и кафето ,нито за здравето ми.

- allshallperish
- Легендарен флуудър
Никой пушач не е информиран "достатъчно по въпроса", всички смятат, че знаят, ама тц. Но така е, темата не е за здравето, а за полезното влияние на чая
.
Вчера ми се наложи да пия чай от лайка, не го обичам много.
Вчера ми се наложи да пия чай от лайка, не го обичам много.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
Всички смятат ,че знаят,но тц,ти си по-информирана.
И за да не е напълно извън темата - пия чай само през зимата и то сравнително рядко.
И за да не е напълно извън темата - пия чай само през зимата и то сравнително рядко.

- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Спрете се и не осирайте мястото за чай! 
The names of the future are stamping of impatience.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Мястото смятам че е и за кафе- не само за чай... поне така пише! 
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Не ... за чай е.
Кафето е за загубеняци!
Кафето е за загубеняци!
The names of the future are stamping of impatience.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Обснови се - нали си голям човек!? Щом е за загубеняци дай някви аргументи, а не като в детската градина. 
Some nights I still can't sleep
And I keep...
And I keep...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
И аз така смятамZahariev написа:Не ... за чай е.
![]()
Кафето е за загубеняци!
Почерпка за ценители:
Ако обичате, придържайте се към темата.
The Viper, тук също ти отправям предупреждение да се въздържаш от квалификации за потребителите.
The Viper, тук също ти отправям предупреждение да се въздържаш от квалификации за потребителите.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Кафе естествено 
Чай може и между другото. Но кафето сутрин е доста незаменимо.
Може би само фелацио сутрин би било по-добро от кафето

Чай може и между другото. Но кафето сутрин е доста незаменимо.
Може би само фелацио сутрин би било по-добро от кафето
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Тъкмо изпих една чаша зелен чай в отчаян опит да се събудя. Далеч по-ефективен е от кафето, поне при мен. Ако е истински, разбира се, а не някакво менте.
I wanna fall from the stars straight into your arms
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Аз ОБОЖАВАМ чай (особено зелен, зелен с праскова, ментов и някои видове плодов) и пия по може би 2 чаши на ден.
НО!!!!... колкото и да ми е неприятно, кафените продукти също ме изкушават. Гледам да имам кутийка инстантно кафе вкъщи, от което си правя основно когато трябва да ставам рано (не всеки ден, слава Богу). Горе-долу ми харесва и капучиното.
Предполагам, мога и без кафе, но честно казано не съм пробвала да се разбуждам със зелен чай. И съм сигурна, че няма да стана като не малък брой хора от моето обкръжение, които се наливат с литри кафе дневно. :/ Няколко пъти през живота си съм правила грешката да изпия две кафета за един ден (заради сънливост и обща отпадналост) -- но отраженията върху организма ми са гадни, гадни.
НО!!!!... колкото и да ми е неприятно, кафените продукти също ме изкушават. Гледам да имам кутийка инстантно кафе вкъщи, от което си правя основно когато трябва да ставам рано (не всеки ден, слава Богу). Горе-долу ми харесва и капучиното.
Предполагам, мога и без кафе, но честно казано не съм пробвала да се разбуждам със зелен чай. И съм сигурна, че няма да стана като не малък брой хора от моето обкръжение, които се наливат с литри кафе дневно. :/ Няколко пъти през живота си съм правила грешката да изпия две кафета за един ден (заради сънливост и обща отпадналост) -- но отраженията върху организма ми са гадни, гадни.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
УАААААААААААУMERCES_LETIFER написа:Няколко пъти през живота си съм правила грешката да изпия две кафета за един ден
ЦЕЛИ ДВЕ
Не можах да се сдържа.
Иначе и аз днес мисля да мина с две кафета, ама от по-дългичките, пълня една висока чаша с гореща вода и наливам кафе, докато течността не стане достатъчно тъмнокафява.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
То си е до това как си научил организма си. Има дни, в които и за мен ставането е неприятно и трудно, но не би ми хрумнало да пия кафе, просто защото нямам този навик, не съм научена да го правя и това е последното нещо, за което бих се сетила. И чай не пия с подобна цел - него си го пия просто за кеф.
Две шепи студена вода на очите вършат нелоша работа и не натоварват нервната система.
А тия, дето ще ми заобясняват колко им било ниско кръвното... що не пиете айрян със сол? Действа безотказно при мен - дори и в най-големите жеги, когато кръвното ми пощурява.
Иначе си бях създала традиция, когато ходех на едни много страхотни лекции във ВИАС - в почивката си вземах капучино. На 2 пъти се случи да реша да изпия 2 чаши и или кръвното, или захарта ми падна толкова стремглаво, че ми стана лошо и се наложи да се прибирам, защото виждах лилави петна и имах чувството, че всеки миг ще трупясам. Не е за мене тая работа. Чайчето си е благинка.
Две шепи студена вода на очите вършат нелоша работа и не натоварват нервната система.
А тия, дето ще ми заобясняват колко им било ниско кръвното... що не пиете айрян със сол? Действа безотказно при мен - дори и в най-големите жеги, когато кръвното ми пощурява.
Иначе си бях създала традиция, когато ходех на едни много страхотни лекции във ВИАС - в почивката си вземах капучино. На 2 пъти се случи да реша да изпия 2 чаши и или кръвното, или захарта ми падна толкова стремглаво, че ми стана лошо и се наложи да се прибирам, защото виждах лилави петна и имах чувството, че всеки миг ще трупясам. Не е за мене тая работа. Чайчето си е благинка.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември