Преписване на изпита :)

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
yMeH
В началото бе словото

Мнение от yMeH »

Привет на всички!
Случайно попаднах на този форум и си направих труда тази специално тема да я изчета от край до край. Потресен съм от умопомрачителните словоизлияния на някои потребители.
Пример:
Аз и в една друга тема го писах скоро това, но пак ще ви го кажа: като видите някой до вас да преписва защо просто не си поговорите с квесторите? при кск става въпрос за конкурс и всяка "солидарност" или не знам още какво с преписвачите според мен е просто лудост. Аз ако на предварителния бях видяла някой да преписва веднага стях да го издам на квесторите, защото конкурсът си е конкурс...
That's ridiculous! Ти, скъпа ми емоционално неусъвършенствана госпожичке, се опитваш да четеш морал, а същевременно провокираш доносничество?! Засрами се... Вместо да си върши работата и да пише темата си тя решила да оригиналничи и да рипа за справедливост. omg
Справедливост няма мила, има Свобода и право на личен избор и не си ти човека, който ще попречи на един потенциален преписвач. Щом човек е решил да преписва, то той е поел личната си отговорност за бъдещото деяние и посредством евентуалното наказание. Доносът, мила, е характерен за друга епоха, други разбирания, други стремежи.
Преписването е изкуство. Повечето от пишещите тук, ярки защитници на "справедливостта" са страдали от нощно напикаване, преждевременна еякулация и страхова невроза дни преди изпита, сигурен съм. Защо? Защото подсъзнателно са преекспонирали факта, че отиват на изпит, затруднявали са дишането си, следователно и навлизането на кислород към мозъка(оросяване), и накрая са влезли с родилни мъки, най-долу в списъка. Бележка: Това в 90% от случайте са момичетата, милите...
Тезата ми е следната - всеки си има начин, по който да се усъвършенства и изгражда през този живот, изпълнен с препядствия. Дали ще преплуваш реката на кроу или ще използваш пробита лодка,рискувайки живота си, е въпрос на избор. Така, че не се нахвърляйте като ястреби на мърша върху всеки, който е избрал лесния (за някои по-труден път) на преписване. От позицията на вече влезли е лесно да се говори, особено да се плюе. Опитвате се да докажете на някого (а и на себе си) колко сте се трудили, за да влезете, а това е защитна реакция, породена от това, че просто все още не сте се реализирали успешно...
Сега съм на работа, но когато имам повече време ще отделя на всяко минало мнение по кратка оценка.

Поздрави!
Аватар
Rechtswissenschaft
В началото бе словото

Мнение от Rechtswissenschaft »

За по история - шрифт 8-9 на Times New Roman, но трябва да имате добро зрение, листа - в 4 колонки, при максимално стеснение на отстояние между редовете. След тази операция, отивате в някой ксерокс - щрак с -50% намаление на страницата и...... :):):) Ще се учудите от резултата... След това слепвате 2 по 2 колонки, сгъвате ги на "хармоника" и след това само с палеца "въртите". Т.е. самия "пищов" ще си го държите в дясната/ лявата ръкса <в зависимост от това с коя пишете>. Пък ако сте в 272 аудитория, сядайте някъде по средата..., и не само за 272, а и за по-големите зали - сядайте по средата - отляво-надясно и отдолу-нагоре.

Няма да ви казвам, че с такива пищови изкарах почти всичките си класни по литература в гимназията ;)

Айде, късмет. Пък скоро - очаквайте и резултата, под формата на снимка... Скоро ще я кача :)
Dictum meum pactum
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Rechtswissenschaft написа:Пък ако сте в 272 аудитория
Пък ако сме в правова държава с ред и закони - затвор :twisted: :twisted: :twisted:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:shock: А вярно ли е, че ако хванат някого да преписва на първия изпит, го лишават от право да се яви на следващия през юли? :roll:
Аватар
maimunka
Пишете, о, братя

Мнение от maimunka »

Да вярно е! Някои си преписваха при мен на предварителния и имаше разни злобарчета дето отидоха и ги издадоха на квесторите. Обикновено това са най - големите зубрачи дето ги е страх някой да не влезе евентуално на тяхно място. Аз съм на принципа който може преписва, който не може не преписва, но със сигурност не бих издала никого.
yMeH
В началото бе словото

Мнение от yMeH »

Пръво на първо, няма нещо, което да не може да се разобличи, открие, обезвреди и тн. Щом е създадено, може да се разруши.
Пръво не използвай израза "говориш глупости" и подобни, това е проява на неуважение към позицията на другия. Вместо да се впускаш в квалификации се докажи.
И понеже след първото следва и второто...
Второ мой близък приятел, с доста дълга коса, преди години си изкара изпита, чрез най-простичък Мр3 player и малко тренировки в писане за скорост. От кабела на слушалките няма и помен когато го прокара през косата си, а да не забравяме, че вече има и безжични (wireless). Всичко си бе записал на mp3-ки в папки според темите. После се чудят хората, аджеба как се постига оценка над 5.80?! В момента има звукови предаватели, които се слагат на ушната мида, а имат достатъчно памет за 300 теми. Така, че възможности много, ресурсите да ги имаш и времето, защото и за това начинание се иска организация и интелект. Ако не ти сече и да преписваш няма да можеш като хората.
Така, че преписването/cheatването ще си остане винаги живо и благодарение на такива като мен и мои познати ще се усъвършенства.

Тук искам да отбележа един друг фактор. Без да си подготвен до някаква степен с пищови няма да се справиш. За да използваш пищови (по специално за История) трябва да си "в час" с това, което ще преписваш. Ако си положил някакви усилия в учене после в процеса на изготвяне на пищова знанията ще ти се систематизират, и може да се стигне до парадокса хем да имаш пищов в джоба, хем да нямаш нужда да го вадиш и да се скъсаш от писане... Какъв ще е смисълът от пищова ли? Едно, че докато си го изготвял си хванал доста нещица, друго, че внася едно спокойствие и по-голяма сигурност, което посредством засилва мисловната дейност и спестява загубено в притеснения време...

Е хайде рипнете пак с изблиците си на морал и жажда за равноправие/справедливост. :wink:

Поздрави!
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

В България има ли ткива предватели, колко струват и какво представляват?

Относно мненията: Въобще цялото кандидатстване за мен е напълно объркано. Наизустяването на информация не е определящо за способностите на човек в дадена област. По-добре е не да се гледа да не се преписва, а да има такива изпити, на които да не може да се преписва. Например тест с 3243432 въпроса с по 1 мин на въпрос - знаеш или не знаеш. Или логика и други неща. Просто виже един изпит по математика... от къде ще преписваш там!!! Време е университетите в България да се замислят, че е по-добре да променят всичко преди техниката да ги е изпреварила позорно много!
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Ако някой успее да преписва,а в това съм 100% убедена, ще е добре след тва да сподели.Ще ми е интересно да чуя:) В смисъл..кефя се на добре изпипаните неща.Да е лъжа/преписване,ама мнооого добре измислена/о.А пък желание щом има,начини се намират.Както споделих по-рано в темата-самите преподаватели ни казаха как да преписваме...те са наясно какво ни е ;) ама гадните квестори,които не са историци гррр :x
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Абе мен ми е интересно, ако всички извадим по 20 лв и ги дадем на квесторите те дали щ си затворят очите и ще ни пуснат да си преписваме. И те са хора все пак - какво толкова!!!

На изпита по математика веднъж дори не влезе някой, който да провери дейността на квесторите.
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Ако си платим всички няма да има смисъл от преписването,защото ще имаме 6-ци до един..:)
Изображение
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

явор написа: На изпита по математика веднъж дори не влезе някой, който да провери дейността на квесторите.
При нас пък мина един човек. Той питаше за въпроси по задачите, ама нещо се позавъртя из стаята известно време. Пообиколи чиновете и "конфискува" някакъв забранен справочник. Беше леко жълтичък и той каза, че приличал на външен вид на изданието на "Регалия", но имало повече работи. Само дето квесторите не минаха да проверят кой с какъв справочник е, смао казаха разрешениете и погледнаха по първите маси. (едно момче беше със зеления с много формули и като разбра, че не е разрешен тича до долу, за да си купи онзи с питанката...)
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

maimunka написа:имаше разни злобарчета дето отидоха и ги издадоха на квесторите
Не не са злобарчета. Те са за истината. Идеално!
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

ra4e^f написа:Ако си платим всички няма да има смисъл от преписването,защото ще имаме 6-ци до един..:)
Всички в залата, в която сме 8) ... Ще има места за всеки!

Ех, мечти... :(
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

iliyan написа:
maimunka написа:имаше разни злобарчета дето отидоха и ги издадоха на квесторите
Не не са злобарчета. Те са за истината. Идеално!
В 6 клас издадох един,че преписва по физика и после щяха да ме линчуват,като разбраха,че даскалката ще намали оценката на всички заради него,но тя не го направи и айййде след т'ва: браво на теб,че го издаде,така трябва.Е **** хората.
Сега,който преписва си е за него,нито ше издам,нито нищо.Ако го/я видят квсторите-ок,ако не...Бог вижда ;)
Изображение
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Всъщност преписвайте. Мен какво ме бъркате? Ама трябва да има ред, мама му стара.
Колежките ми преписват като невидяли. Да преписват в крайна сметка. После ще си проличи кой е кадърен и наистина знае и кой е гьон.
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”