Случайно попаднах на този форум и си направих труда тази специално тема да я изчета от край до край. Потресен съм от умопомрачителните словоизлияния на някои потребители.
Пример:
That's ridiculous! Ти, скъпа ми емоционално неусъвършенствана госпожичке, се опитваш да четеш морал, а същевременно провокираш доносничество?! Засрами се... Вместо да си върши работата и да пише темата си тя решила да оригиналничи и да рипа за справедливост. omgАз и в една друга тема го писах скоро това, но пак ще ви го кажа: като видите някой до вас да преписва защо просто не си поговорите с квесторите? при кск става въпрос за конкурс и всяка "солидарност" или не знам още какво с преписвачите според мен е просто лудост. Аз ако на предварителния бях видяла някой да преписва веднага стях да го издам на квесторите, защото конкурсът си е конкурс...
Справедливост няма мила, има Свобода и право на личен избор и не си ти човека, който ще попречи на един потенциален преписвач. Щом човек е решил да преписва, то той е поел личната си отговорност за бъдещото деяние и посредством евентуалното наказание. Доносът, мила, е характерен за друга епоха, други разбирания, други стремежи.
Преписването е изкуство. Повечето от пишещите тук, ярки защитници на "справедливостта" са страдали от нощно напикаване, преждевременна еякулация и страхова невроза дни преди изпита, сигурен съм. Защо? Защото подсъзнателно са преекспонирали факта, че отиват на изпит, затруднявали са дишането си, следователно и навлизането на кислород към мозъка(оросяване), и накрая са влезли с родилни мъки, най-долу в списъка. Бележка: Това в 90% от случайте са момичетата, милите...
Тезата ми е следната - всеки си има начин, по който да се усъвършенства и изгражда през този живот, изпълнен с препядствия. Дали ще преплуваш реката на кроу или ще използваш пробита лодка,рискувайки живота си, е въпрос на избор. Така, че не се нахвърляйте като ястреби на мърша върху всеки, който е избрал лесния (за някои по-труден път) на преписване. От позицията на вече влезли е лесно да се говори, особено да се плюе. Опитвате се да докажете на някого (а и на себе си) колко сте се трудили, за да влезете, а това е защитна реакция, породена от това, че просто все още не сте се реализирали успешно...
Сега съм на работа, но когато имам повече време ще отделя на всяко минало мнение по кратка оценка.
Поздрави!