А по английски, там проблема може да е в есето, особено за тия дето се готвят за кандидатстване с английски.Защо ли?Ами когато цяла година, а и преди това в училище, си писал есета от 300 до 350 думи, ти е малко трудно да се събереш в 100 думи, както беше на матурата.Аз не съм си гледал работата, но като сравнявах подозирам, че там са ми взели точки, защото минах лимита
Въпрос относно матурата по БЕЛ
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Re: Въпрос относно матурата по БЕЛ
На мен не ми стигна 1,5 точки за 6.00 по БЕЛ
Пълната шестица по БЕЛ е от 95 до 100 точки до колкото си спомням.Не е нужно да имате 100 точки....
А по английски, там проблема може да е в есето, особено за тия дето се готвят за кандидатстване с английски.Защо ли?Ами когато цяла година, а и преди това в училище, си писал есета от 300 до 350 думи, ти е малко трудно да се събереш в 100 думи, както беше на матурата.Аз не съм си гледал работата, но като сравнявах подозирам, че там са ми взели точки, защото минах лимита
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Наща не беше супер елементарна, но определено беше под средното ниво, а оценяването - либерално. За да си вземеш матурата ти трябват няколко неща:IcebreakerR написа:Дори да си учил, просто е невъзможно да изкараш 6.00 на матурата по БЕЛ, дори и суперелементарна да е![]()
1. Перфектна граматика
2. Владеене на основните термини
3. Познаване на образите, мотивите и идеите в творчеството на всеки автор. (линк - цъкни тук)
Аз имам 6.00 - не съм се презорил от учене, не съм се затварял един месец в нас и други такива. Учете редовно, почивайте активно и запазете самообладание на изпита
Не е вярно, че винаги ще се намери за какво да те отрежат. Ако сте достатъчно концентрирани можете да уцелите по логика дори и неща, които не знаете. Когато сте спокойни и самоуверени за вас работят не само знанията ви, но също така и интуицията и късмета. Обратното - ако се паникьосате, дори знанията които имате, няма да можете да ги реализирате.
На матурата по история единственият въпрос на който не знаех отговора беше за атентата в църквата "Св. Неделя". Знаех годината, но не и датата. Тая тема не жлизаше в конспекта за изпита в СУ, а в час все не стигахме до нея - нито в 11, нито в 12 клас - затова и не я бях чел въобще. Вече си бях направил другите компоненти от изпита и ми оставаше само да попълня датата (демек да си избера на тото един от 365/6-те дни в годината (е, реших да не е 29 февруари все пак, щото предположих, че годината едва ли е била високосна
Като цяло това нямаше никакво значение, защото със или без тая точка пак си имах 6.00. Важното е като срещнете нещо, което не знаете, оставете го, направете другите неща, починете си за 2-3 минути (каято под починете си нямам предвид да оставите химикала и да се облегнете нервно назад, мислейки си "оф това не го знам, ще ми вземат точки, ще ми падне оценката, няма да ми стигне балът" - забравете задачата, разгледайте стаята, загледайте някоя яка кифла ако има в стаята (аз затова винаги на матурите и олимпиадите сядах на последния ред
-
Ivan Stanchev
- В началото бе словото
Точно, да.. аз поне имам доста опит от изпити. 4-ти клас изпитът за МГ , после 7-ми клас за ЕГ, после на САТ ходих 3 пъти, на САТ 2 един два пъти, на ТОЕФЛ 2 пъти, така че най-малко ме е страх от притеснението.Разбира се, на гореспоменатите международни изпити винаги знаеш, че можеш пак да се явиш.
Иначе svetlio, как е правото в СУ ? Аз нали кандидатствам право в АНглия, предполагам, че ще има известни прилики.До колкото знам се разделя на модули, които изучаваш всяка година.
Иначе svetlio, как е правото в СУ ? Аз нали кандидатствам право в АНглия, предполагам, че ще има известни прилики.До колкото знам се разделя на модули, които изучаваш всяка година.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
От един семестър не мога да ти дам кой знае какво компетентно мнение, още повече пък сравнение. Доста лерш-изларш е все още. В Дойчланд примерно имам една приятелка (руса естествено
), която учи Право и там ги бъхтят от първи курс с решаване на казуси по гражданско право и това представляват и изпитите им. В Англия идея си нямам как е, знам само че завършвате бакалаври, а ние - магистри
Една друга приятелка учи там, но не Право, та от нея знам, че не е лошо местенцето, няма да съжаляваш 
-
Ivan Stanchev
- В началото бе словото
Абе, ти не беше ли от първа бе човек.Все ми се струваш познат.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Първа група? Първа английска гиманзия? Първа помощ? 
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Е да, то си зависи кой ти проверява работата.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
-
Ivan Stanchev
- В началото бе словото
Първа езикова. ..
Междудругото, кой е правилния правопис ?
''Сан-Стефански'' мирен договор ?
''Санстефански'' мирен договор ?
В един сборник го видях по първия начин, в Wikipedia по втория.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Офф-топик: Само ако става дума за варненската Първа езикова 
По темата: Санстефански.
P.S. Сетих е ти кой си
Виждал съм те във Фейсбукот
Не, не съм от Първа езикова, ама често съм се шматкал натам
Особено докато бяхте заедно с Френската гимназия ми бяхте много удобни на 5 мин от вкъщи 
По темата: Санстефански.
P.S. Сетих е ти кой си
-
Ivan Stanchev
- В началото бе словото
Дада, и твойта снимка ми е позната от facebook 
- _sonrisa_
- Флъдзила
Той Светльо вече ти е отговорил, но аз да ти обясня защо е така, за да можеш да си прилагаш правилото занапред ( като сме се заговорили за подготовка за матура по БЕЛ )Ivan Stanchev написа:Първа езикова. ..
Градът, естествено, се пише Сан-Стефано. Но когато се слага надставка -ски, винаги се пише като една дума. Пример: кандидат-студент, но кандидатстудентски
А иначе да изкараш 6.00 на матурата, по мое мнение, си е направо лесно. А самото ниво на матурите - почти обидно
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Ivan Stanchev написа:
Няма нищо общо.
Освен, ако не говорим за международно право, което мисля, че в СУ им беше магистратура, която се захваща, ако си минал МО и Право.
Иначе Англия е добър избор за право.Другият добър избор за право е Тилбург(Холандия).
А теб къде в Англия са те приели ?
За матурата ..... аз нищо не пипнах цяла година, дори не бях чел за повечето автори, а спокойно си изкарах 5.80.Като цяло трябва да си много слаб по БЕЛ, за да имаш по-малко от 5.50.
The names of the future are stamping of impatience.
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Не е точно така. Първата година бяха обидно елементарни, но това нито е гарант, нито е практика. Според мен, тази година ще са значително усложнени, тъй като и тежестта им в СУ е завишена._sonrisa_ написа:А иначе да изкараш 6.00 на матурата, по мое мнение, си е направо лесно. А самото ниво на матурите - почти обидно
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Време е да се дигне нивото, наистина. Пък и за какво съм се бил в за тея матури през 2007 иначеVelinaShine написа:Не е точно така. Първата година бяха обидно елементарни, но това нито е гарант, нито е практика. Според мен, тази година ще са значително усложнени, тъй като и тежестта им в СУ е завишена._sonrisa_ написа:А иначе да изкараш 6.00 на матурата, по мое мнение, си е направо лесно. А самото ниво на матурите - почти обидно
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Обидно лесно, айде, като си се готвил за изпит по литература в СУ нормално нивото да ти се струва ниско.Не че не беше лесно, но трябва да се гледа от гледна точка на средностатистическия абитуриент