София - Транспорт.
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Re: София - Транспорт.
Ако билета ти е от типа "талонен" (с 5 или 10 талончета), може да го замениш във всяко бюро на ЦГМ, срещу доплащане до пълната цена.
Ако е единичен, няма нужда да заменяш нищо.
medicate, medicate
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
phoebe написа:Ако билета ти е от типа "талонен" (с 5 или 10 талончета), може да го замениш във всяко бюро на ЦГМ, срещу доплащане до пълната цена.
Единичен, единичен е. Щях да уточня иначе. Благодаря
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
В частните фирми е друго. Но държавното предприятие по автотранспорт...deichevster написа:Сега не знам какъв им е норматива, обаче по линиите на концесия(ако се пише така) бичат парно доста.
Колега, всеки шофер разполага с определно количество нафта за месеца. Ако го надвиши - плаща количеството /удържа му се от заплатата/. Ако спести, му се плаща, но не на цената на дизела на бензиностанциите, а на половин цена.
Затова те си ходят с тубичките (в частност - градинските лейки без пръскалото). Зареждат си таралясника и ако са сметнали, че са спестили, пълнят лейката и наливат в личния автомобил. В пътния лист фигурират данните. Но съвсем си е законно да напишеш, че си изхарчил цялата нафта за деня, а в действителност да си скатал някое литърче.
Наблюденията ми преди 2 години бяха (като бачках в Малашевци), че превишенията им за деня са рядко повече от 1-2 пъти в седмицата. Но сумарно са по-малко от икономиите им. Това че все са недоволни, му се казва - "наш'та Мара все реве и нацупена". Заплата + дневни за храна + спестената нафта тогава беше = на 1000 лв. Сори, но това е нормална миза.
В интерес на истината никой със синджир не ги е завлякъл в градския транспорт. Някои отидоха да карат тирове в Испания.
Що не отиват сите? Защото в Испания работа се иска, а не да ревеш от бабички по пладне и от винаги пре*баната система на СКГТ.

- Ураган от Кирки
- Драскач
- Специалност: панцеркомисар
- Обратна връзка:
Първо - благодаря за разбирането.
Второ - прегледах за значителни промени и отразих в първия пост.
Трето - като дойде.
Второ - прегледах за значителни промени и отразих в първия пост.
Трето - като дойде.
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
- deichevster
- Да живей словото
- Специалност: Инженеръ
Някой може ли да ми обясни какъв е смисъла миналите четвъртък и петък към 3 часа следобяд в 88 да бичи парно?
Най-готино е вън да е топло,вътре да е тъпканица,а парното да си духа на макс. Иначе на 23ката смисъла е да свързва явно линията на 20ката с метрото. Не разбирам само що не пуснат 20ката по тоя път, след гара искър натам слизат и се качват съвсем малко хора,които биха могли да вървят малко пеш,тя връзката с депото си я има като дойде време за прибиране.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Липсата на трамваи по Мариа Луиза ме затормозява супер много, деба.
някой мохо е променил крайната спирка на 122 => 2км преход със ски и обувки на гръб 
- chaplata
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: втори
Няма връзка с депото. Много е тъпо, но S-ката, която може би и ти я знаеш - извеждаща до релсовия път на 20-ката при Искърско шосе, не е електрифицирана. Сега 23-ката обикаля до ухо Гео Милев, завърта и отпрашва по пътя на 20ката до депотоdeichevster написа:Някой може ли да ми обясни какъв е смисъла миналите четвъртък и петък към 3 часа следобяд в 88 да бичи парно?Най-готино е вън да е топло,вътре да е тъпканица,а парното да си духа на макс. Иначе на 23ката смисъла е да свързва явно линията на 20ката с метрото. Не разбирам само що не пуснат 20ката по тоя път, след гара искър натам слизат и се качват съвсем малко хора,които биха могли да вървят малко пеш,тя връзката с депото си я има като дойде време за прибиране.
- chaplata
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: втори
Тежки времена ще настанат - още две трамвайни линии от центъра вероятно ще си отидат. ТМ 6 е съкратена до Съдебната палата от събота насам, а ТМ 7 ще бъде закрита след една седмица. Причината е че копаят над тунела на НДК едноколовозна връзка между Петте кьошета и пл. България. Всичко това заради строежа на метрото. И отново некадърието от страна на проектантите в ГТ. Поне можеха да пуснат 6 да помага на 10 през Журналист-гората-Кръста. Сега цяла южна София - Лозенец, Кошарите, Хладилника, просто не ги виждам как ще стигнат до центъра само с натъпкания рейс 9 трамвай 
от горе дето обръща 9 до НДК са 30 ина мин пеш не е чак такава болка за умиране 
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Абе не е хич така, понеже това на мен са ми 30 екстра минути всеки ден... на мен времето ми е малко по-ценно все пак. Аз ако искам да се разходя до НДК, мога да го направя и ако има транспорт.invisible написа:от горе дето обръща 9 до НДК са 30 ина мин пеш не е чак такава болка за умиране
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
то транспорт си има ама седи в задръстване тия 30 екстра мин са ти 10 15 всъщност 
- leia_loves_cats
- Да живей словото
Всъщност не са ми 10 15, въпреки че вървя много бързо. Точно половин час ми е от няколко дена го вървя, да не говорим че троторите са ужасни, особено във влажно време. 6-цата изобщо не стоеше в задръствания - 20 минути макс го взимаше в най-задръстеното време, като голямо чакане има само докато дойде, но като знаеш кога идва ( а аз я взимам от първи спирки) - и това отпада.invisible написа:то транспорт си има ама седи в задръстване тия 30 екстра мин са ти 10 15 всъщност
А сега вървя само до НДК половин час и оттам с бавното обиколно тролейче са ми още 40 минути.
Изобщо не виждам как могат да се сравняват.
Против съм да си тръгвам от работа в 17:40 и да се прибирам в 20 +.... е**ти аз да не живея в тролей....
- leia_loves_cats
- Да живей словото
Напротив, не говорим.invisible написа:оксамо че говорим за различни неща .. аз за 9 ти за 6
Ако имаше трамвай 6-ца, нямаше да се налага да слизам за автобус 9-ка.
Иначе 9-ката е напълно безсмислена, защото ако я хвана на Кемпински ще загубя повече време в задръстване, отколкото ако вървя до НДК. В обратната посока не е точно така, защото задръстванията не са толкова зли, а и е жесток баир.
Това, което аз казвам е, че със спирането на 6-цата ме карат да правя безумни преходи.
Автобуса линия 9ТМ е безумна в този участък и има смисъл само в участъка Кемпински - Хладилника.
Заради нея обаче явно е преценено, че могат да се спират други линии.