Регионално развитие и политика
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Re: Регионално развитие и политика
О, много ми харесва! Изглежда полезен. Много от информацията която липсва на сайта на университета я намирам в този сайт. Надявам се да помогне за популяризирането на специалността 
Надявам се на подкрепа от Вас- РРП, за да се обновява и пълни с информация. Имаме вече и група във Facebook, можете да изпращате статии на lalogica@gmail.com или чрез формата за контакт на сайта. Всеки може да стане автор и при желание да бъде добавен на страницата "за нас", изпращайки информация за себе си и снимка. Това е нашето място, не се стеснявайте да ми пишете:)
- Leila_Valera
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
Имам въпрос и се надявам милите батковци и какички да ми отговорят.
Първи курс съм и в талона с кредитите писах немски език за първия семестър, а за втория - не, избрала съм други факултативни дисциплини. Адвайзерката го огледа внимателно и го прие без забележки. Някои колеги, които са записани на друг език, ми казват, че езикът трябвало да се изучава цяла година. В книжката за нашата специалност не пише такова нещо, както е например при спорта. Та мога ли да приключа с немския след първия семестър или трябва да го влача още един?
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.
- Mushmul
- Флъдзила
Аз специално не съм записвала език до сега(2ри курс съм), но в моята книжка също не пише, че трябва да е 2 последователни семестъра. Ако никой не ти отговори по конкретно ще питам някоя колежка, която е записала език и ще ти кажа 
- Leila_Valera
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
Благодаря предварително 
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.
езиците са като всеки избираем предмет- ако сте го избрали за 1 семестър, а другият не, значи си го карате само един семестър. някои колеги си го пишат и за двата, защото лесно се взима (единственият риск е преподавателят да не поумре преди изпита
)
успех!
успех!
- Ever After
- В началото бе словото
Здравейте, колеги! Аз съм първи курс и имам един въпрос относно изпита по основи на кадастъра. Вярно ли е, че няколко години подред се е падала темата за АГКК?
По тази дисциплина няма научаване просто... дано пак се падне темата за агенцията, че започвам да се отчайвам.
По тази дисциплина няма научаване просто... дано пак се падне темата за агенцията, че започвам да се отчайвам.
"Happiness is like a butterfly: the more you chase it, the more it will elude you. But if you turn your attention to other things, it will come and sit softly on your shoulder." - Henry David Thoreau
- Mushmul
- Флъдзила
Здравей! Аз съм втори курс и миналата година и ние се питахме същото. Оказа се, че ни даде точно тази тема, както и на всички преди нас. Мога да ви посъветвам да си я научите добре, но да гледате да не я пишете дословно дума по дума(да не изглежда все едно сте преписвали ми е мисълта). Проф. Петров пише високи оценки като цяло, мисля че при нас нямаше някой, който да има под 4.
Успех!
Успех!
- Ever After
- В началото бе словото
Много благодаря за отговора! Успех и на теб с оставащите изпити! 
ПП: Изпитът вече мина... познайте коя тема за падна

ПП: Изпитът вече мина... познайте коя тема за падна
"Happiness is like a butterfly: the more you chase it, the more it will elude you. But if you turn your attention to other things, it will come and sit softly on your shoulder." - Henry David Thoreau
- Ever After
- В началото бе словото
Здравейте отново! Имам един въпрос, свързан с любимата ни картография
От въпросите и задачите, които Давидков дава кои най - често се падат и стига ли времето за тяхното решаване? Като чувам какви са отзивите... лошо ни се пише 
- Mushmul
- Флъдзила
Ох, не искам да те плаша, но се гответе за голяма резачка. От нашия курс миналата година скъса 2/3, останалата 1/3 имаше тройки и май една 4-ка и една 5-ца. Много е зле положението. Времето мооже да се каже, че стига, но той пише оценки без да си прави труда да чете хубаво какво си писал. На всичкото отгоре постоянно повтаря как нищо не си направил и тея тройки са по милост едва ли не. Опитва се всякак да унижава. За въпросите нищо не мога да ти кажа...не знам какво е давал на тези преди нас и дали се повтаря.
Ако мога да ти дам съвет, то той ще е да си търсите правата. Ако мислите, че сте писали за повече отколкото той ви е оценил, може да отнесете въпроса и до по-високо равнище. Това е нещо което аз доста се ядосвам, че ние не направихме. Някои колеги и до сега не са си взели изпита...
Ако мога да ти дам съвет, то той ще е да си търсите правата. Ако мислите, че сте писали за повече отколкото той ви е оценил, може да отнесете въпроса и до по-високо равнище. Това е нещо което аз доста се ядосвам, че ние не направихме. Някои колеги и до сега не са си взели изпита...
-
C w e e t y
- В началото бе словото
имам един въпрос- задължително се изучава поне един език, нали? за два не може да се говори,доколкото прочетох в темата.. но единия ми е сигурен, нали??
- Mushmul
- Флъдзила
Езикът е избираема дисциплина. Може да се изучава, може и да не се изучава. Зависи от това дали ти го запишеш и винаги е този, с който си кандидатствал/а. За два-официално не може. По принцип, обаче не е забранено примерно да посещаваш лекциите по други езици и да си учиш, ако искаш, но едва ли ще ти се впише в книжката. Попитай адвайзърката за повече и по-достоверна информация, ако искаш. 
-
C w e e t y
- В началото бе словото
благодаря за отговора
и още нещо- през 4те семестъра ли се изучава,в случей че го избера, или...??
- Mushmul
- Флъдзила
Избира се от семестър за семестър.