Инф, Инф. и Мат или Приложна Математика

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

ofink
В началото бе словото

Инф, Инф. и Мат или Приложна Математика

Мнение от ofink »

Та кое бихте ми препоръчали ? Мене ми се иска да се занимавам с програмиране ама незнам къде е по-добре. Информатиката учат ли достатъчно математика ?
Gohan
В началото бе словото

Мнение от Gohan »

да това е доста добър въпрос. Може ли някой който е наясно как стоят нещата покрай специалностите да даде една оценка по десетобалната система(на последък числото 10 става все по важно:lol: ) за следните специалности:
Информатика, Компютърни науки, Математика и информатика и новите две специалности - Cофтуерно инженерство и Информационни системи
Аватар
cloud_9
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от cloud_9 »

Ей сега iliyan ще се развихри, обширно поле за изява му дадохте :lol:
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Охоооо - гледайте сега батко ви, какво ще каже. Мнение на специалист ще даде 8)

Ако искате хем да знаете математиката както трябва и да сте машини, и хем да програмирате, просто ми станете колеги. Най-старата специалност от сега съществуващите във ФМИ - Математика и информатика е мястото.
Ако искате да знаете математиката както трябва, но програмирането да не е толкова - Математика и Приложна Математика
Ако искате да програмирате, но да станете смешни по някои математически въпросчета - в информатика и КН спокойно може да свършите тая работа
За инженерството и системите нищо не мога да кажа.

Ако търсите супер балансът и идеалните пропорции математика/информатика, казал съм го на първите редове, болднатия текст :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
И накрая - замислете се, по какво е факултета. ФМИ (има и помежду)
'И' - конюнкция - и двете условия изпълнени. :wink: :wink: :wink: :wink:

Доста се разприказвах - колко условни оператори сложих...
Последно промяна от iliyan на 10 Май 2006, 09:04, променено общо 1 път.
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

iliyan написа: 'И' - конюнкция - и двете условия изпълнени. :wink: :wink: :wink: :wink:
пък аз да си мисля че е болест по очите :lol:
ама си прав, най-доброто във ФМИ е мат&инфо...
Изображение

Изображение
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Ами да. Кога съм излъгал някого с нещо?
senex
В началото бе словото

Мнение от senex »

iliyan написа:Охоооо - гледайте сега батко ви, какво ще каже. Мнение на специалист ще даде 8)

Ако искате хем да знаете математиката както трябва и да сте машини, и хем да програмирате, просто ми станете колеги. Най-старата специалност от сега съществуващите във ФМИ - Математика и информатика е мястото.
Ако искате да знаете математиката както трябва, но програмирането да не е толкова - Математика и Приложна Математика
Ако искате да програмирате, но да станете смешни по някои математически въпросчета - в информатика и КН спокойно може да свършите тая работа
За инженерството и системите нищо не мога да кажа.

Ако търсите супер балансът и идеалните пропорции математика/информатика, казал съм го на първите редове, болднатия текст :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
И накрая - замислете се, по какво е факултета. ФМИ (има и помежду)
'И' - конюнкция - и двете условия изпълнени. :wink: :wink: :wink: :wink:

Доста се разприказвах - колко условни оператори сложих...
Поразгледах сайта на Факултета по математика и информатика и установих, че най-старата специалност от сега съществуващите е "Математика". :o
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Berserker написа:
iliyan написа: 'И' - конюнкция - и двете условия изпълнени. :wink: :wink: :wink: :wink:
пък аз да си мисля че е болест по очите :lol:
бъркаш с конюктивит :wink:
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

senex написа:Поразгледах сайта на Факултета по математика и информатика и установих, че най-старата специалност от сега съществуващите е "Математика". :o
Добре си установил. Само, че не си дочел :lol: :lol: :lol:
Математика - приложен профил, математика - педагогически профил са наистина старички, но са били по-различни.
След това се измислят Компютърна математика и учител по математика.
Ама ОК, то вече е въпрос на интерпретация.
И математика да е по-стара специалност, информатиката и кн са след М&И 1001% :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Аватар
hunt3r
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от hunt3r »

тамън щях да пусна същата тема , не ме кефи програмирането , но пък има мн от специалните предмети по информатиката , които ме интересуват . В приложната , ако вляза мога ли да си избирам предметите , които ме интересуват...? (знам ,че след 3тата година започва избирането на предмети)
Всичко се решава лесно и бързо с теоремата на "Заеби"
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

hunt3r написа:В приложната , ако вляза мога ли да си избирам предметите , които ме интересуват...? (знам ,че след 3тата година започва избирането на предмети)
Че те изборните можеш да си ги избираш от първи курс, нищо че примерно мин. брой за годината може да е 0. При мен е 0, ама аз писах един.
Приложната математика е добра за твоята цел. Само че пак не ми се струва достатъчна. Предния семестър карахме АГ-то с тея от приложната и те стояха два часа, 3-тия час ни предаваха на нас въпросите, които ги нямат приложната. А математиката учат каквото и ние, само че им е орязано програмирането. Тогава ще разбереш наистина за какво идва реч в най-точната наука :twisted: :twisted:
Ами значи си избирай между математика и приложна мат. Изборните предмети стават за всяка специалност(в общия случай).
Аватар
hunt3r
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от hunt3r »

мерси , това ме интересуваше :wav:
Всичко се решава лесно и бързо с теоремата на "Заеби"
ofink
В началото бе словото

Мнение от ofink »

iliyan благодаря много :}
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Еее, моля ви се. Как няма да ви обясня, по какъв начин стоят нещата във факултета :P :P :P
levi nathan
От дъжд на вятър

който го е страх от педагогика

Мнение от levi nathan »

"Математика и информатика
[...]
Цели
-Образователни
Даване на фундаментални знания в основните направления на математиката и информатиката и практически умения за преподаването им в средните училища.
-Професионални
Подготовка на високо квалифицирани учители по математика и по информатика. Освен че получават фундаментална подготовка по математика и информатика, студентите се запознават със съвременните образователни технологии и стратегии в тези области."
http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/b ... thinf.html
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”