Журналисти 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Ghost____rider
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Журналисти 2010
Добро ви утро , аз мога ли да питам за малко инфо ........ кога почва записването за предварителния изпит и кога е той ? 
Доброто може да надделее злото САМО със средствата на самото зло и САМО в неговата среда.
-
Becksy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Неформално образование
- Курс: първи
Предварителният изпит е на 28 март.Мисля,че записването започна преди доста време.Аз се записах вече.

И мене ме вълнува интензивният курс.Знам,че е в рамките на 1-5 април,но откога може да се записваме за него?В сградата на ФЖМК ли?Изобщо ще има ли такъв курс?Дайте малко светлина.misho_c написа:Извинявам се за отклонението от темата, но ме вълнува въпросът - какво става с кандидат-студентските курсове ? Ще има ли интензивен курс ?
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
ФАКУЛТЕТ ПО ЖУРНАЛИСТИКА И МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ
Кандидатстудентски петдневен интензивен учебен курс от 25 академични часа ще се проведе във ФЖМК от 6 до 10 април 2010 г. На финала на курса преподавател, участник в изпитната комисия, анонимно ще оцени една писмена работа на кандидат-студента и ще даде мотивите за оценката си.
Цена: 300 лева.
Записване до 26 март 2010 г. в касата на ФЖМК, ул. “Московска” 49, каб. 10
Чудя се...вие не сте ли на училище тогава?
Кандидатстудентски петдневен интензивен учебен курс от 25 академични часа ще се проведе във ФЖМК от 6 до 10 април 2010 г. На финала на курса преподавател, участник в изпитната комисия, анонимно ще оцени една писмена работа на кандидат-студента и ще даде мотивите за оценката си.
Цена: 300 лева.
Чудя се...вие не сте ли на училище тогава?
-
dexteriti
- Да живей словото
- Специалност: Economics with Journalism
За кво ти е тва училище?!
-
mravke
- В началото бе словото
^^^
ваканция е тогава...
А друго нещо което се чудех - "Български език за чужденци" ???
ваканция е тогава...
А друго нещо което се чудех - "Български език за чужденци" ???
-
zaeK MaturÁk
- В началото бе словото
- Специалност: журналистика
Той е само за чужденците,които винаги ги има в курса 
В сайта на МОН пише, че ваканцията за 12ти клас е само от 1ви до 6ти...както и да е...мен не ме касае...просто се учудих. СУ ви призовава да избягате от училище, за да посетите курса по журналистика...
Я кажете колко от вас ще ходят?
Я кажете колко от вас ще ходят?
Здравейте на всички
Виждам, че и други споделят дилемата ми да ходя или да не ходя на курса....
Радост, свобода, щастие и смях !
-
Becksy
- От дъжд на вятър
Ха,де!И сега??Нали щеше да е в рамките на 1-5 април?Ще ме изядат от даскалотоо,но...курсът май,май,е по-важен...а?
- Ghost____rider
- В началото бе словото
Becksy написа:Предварителният изпит е на 28 март.Мисля,че записването започна преди доста време.Аз се записах вече.
И мене ме вълнува интензивният курс.Знам,че е в рамките на 1-5 април,но откога може да се записваме за него?В сградата на ФЖМК ли?Изобщо ще има ли такъв курс?Дайте малко светлина.misho_c написа:Извинявам се за отклонението от темата, но ме вълнува въпросът - какво става с кандидат-студентските курсове ? Ще има ли интензивен курс ?
Е то хубаво е започнало записването преди доста време но до кога е ?
Доброто може да надделее злото САМО със средствата на самото зло и САМО в неговата среда.
-
Becksy
- От дъжд на вятър

Aз имам няколко въпроса към тези, които вече са приети. Какво писахте на изпита - имам предвид журналистическо есе, разказ и т.н. Знаете ли кое се оценява най-високо? След като влязохте във факултета продължавате ли да пишете тези неща?И ако някой е писал и ако пожелае, може да качи своя творба.
Ще съм благодарна! 
You can never go too far...
И на мен много ми се иска някой да качи свое есе или разказ...Ще сме ви много благодарни, уважаеми бъдещи журналисти!!
-
:)... Rosso... :)
- В началото бе словото
А пък аз искам да направя малко отклонение
и да ви честитя днешния празник
) и да не забравяме,че сме българи не само на този ден
и именно в нас се крие силата да променим нещата ,които не ни харесват в самите нас,в обществото
)
иначе - по темата... би било някой да качи някакво примерно есе,но честно- досега не съм срещала такова нещо,а издирвам от около година и половина вече :S
иначе - по темата... би било някой да качи някакво примерно есе,но честно- досега не съм срещала такова нещо,а издирвам от около година и половина вече :S
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
John Lennon
John Lennon
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
steli написа:журналистическо есе
На какво точно ви учат в училище, че не ми стана особено ясно? Какво разбирате под журналистическо есе? Такъв жанр няма (или поне във ФЖМК не ни го преподават
Не пишете разказ, колкото и да ви бива в това. Просто недейте. Избягвайте и стихотворната форма. Шансът да попаднете на благоразположен проверяващ е нищожен и рискът не си струва. Това ще ви го кажат и на курса, предполагам, но с по-други думи.
Айде, да не ви мъча с журналистическото есе: личната позиция се цени, когато не са празни приказки, неподплатени с факти. Твърденията трябва да се доказват, но бих ви препоръчала да пречупите нещата през собствения си мироглед. Никой няма да очаква от вас да сте специалисти в областта, от която ще бъде темата за есето (не пробвайте да се правите на такива, впрочем - изглежда смешно), но трябва да покажете, че можете да мислите. Друг съвет не мога да ви дам.
А, да - не бъдете мелодраматични и не използвайте "аз мисля"-формата.
И успех. не знам дали Имморталката пише активно в темата, ама, Сим, ако четеш това, да знаеш, че се прибирам и лично ще ти преслушам есетата, които си писала дотук.
Последно - върнах се 2-3 страници назад в темата. Спрете се вече с тоя Карбовски. По-мейнстрийм хрищенска вдовица, която оревава махалата не можахте ли да измислите? А, впрочем, ако влезете във ФЖМК, има шанс и той да ви преподава - едно време водеше избираема дисциплина, която ни спуснаха отгоре като задължителна.
Съветът, който ще ви дам, е клиширан и бас ловя, че вече сте го чували - четете "Дневник" и "Капитал". Това са вестниците, които стават за нещо у нас и изчерпват качествената преса. Скучни са ви? Кофти...
И няма да ви дадат нищо за турските сериали, обещавам ви го. Твърде конфликтна тема, а и ще знаят какво (конкретно) да очакват от 18-годишни умове по нея.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември