Изборни дисциплини 2008/2009

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Заключено
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Изборни дисциплини 2008/2009

Мнение от RadoRado »

http://www.fmi.uni-sofia.bg/news_html/4 ... c41541d418
Айде пак на пазара за дисциплини ...
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Аватар
DayDream
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от DayDream »

RadoRado написа: Манев > всички пранки.
По-полека с констатациите, особено като не си и помирисвал второто.
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

DayDream написа:
RadoRado написа: Манев > всички пранки.
По-полека с констатациите, особено като не си и помирисвал второто.
Ще го пимириша догодина ;) А до тогава мнението ми си остава същото.

Сега с повторението на етапите, предполагам каквото сме записали преди си остава ?
Аватар
DayDream
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DayDream »

RadoRado написа: Ще го пимириша догодина ;)
Ами не, няма xD ПРАНКА се води за последна година( в този му вид , ще бъде и преименуван ), а разлика м/у него и ДАА има.
RadoRado написа: Сега с повторението на етапите, предполагам каквото сме записали преди си остава ?
Мда, остават си, като са сложили бонуса да записваш и други( не само да отписваш ).
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Мнение от lunatic_moon »

DayDream написа: Ами не, няма xD ПРАНКА се води за последна година( в този му вид , ще бъде и преименуван ), а разлика м/у него и ДАА има.
Какъв ще е новият му вид? Нали пак Мило що го води?
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Е не вярвам, че името му е от значение :) Нали е важно на какво те учат :!:
А иначе от тази година има доста неща - съзтезателно програмиране ( Иво Странджев го води) , Семинар по алгоритми при Манев + който има ДАА.
А за разликата - каква е тя ? :roll:
Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Мнение от lunatic_moon »

RadoRado написа:Е не вярвам, че името му е от значение :) Нали е важно на какво те учат :!:
Важно е как те учат. Името едва ли е от съществено значение, но човекът, стоящ зад това име, трябва да успява да поддържа интереса ти към предмета, да е достатъчно компетентен и най-вече да иска да те научи на нещо, а не просто да си изпее урока и да излезе от залата.
Аватар
DayDream
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DayDream »

RadoRado написа:Е не вярвам, че името му е от значение :) Нали е важно на какво те учат :!:
Ами не е само името, като цяло ДАА се води по-теоретичен от ПРАНКА, за сметка на писането на код. Но да, най-вероятно ще го води Мило с колектив асистенти.
tonk@ta
В началото бе словото

Мнение от tonk@ta »

Случайно във форума да има някой ,който е ходил на Питон ,миналата седмица??
Ако има ще може ли да ми даде обща информация за курса -начин на провеждане,кога ще са упражненията и кога лекциите(че според програмата е дадено доста объркващо) ,задължително ли е да се ходи на лекции,има ли някаква допълнителна литература и тн,че първите две седмици ми се налага да пропусна
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

DayDream написа:
Ами не е само името, като цяло ДАА се води по-теоретичен от ПРАНКА, за сметка на писането на код. Но да, най-вероятно ще го води Мило с колектив асистенти.
Именно по тази причина ДАА е в пъти по-добра дисциплина от ПРАНКА.
ПРАНКА разчита на това да назубриш как се пише на практика алгоритъм от типа на "Knapsack problem" и който предаде - супер. Задача за 300,000 точки е да намериш алгоритъм, който разбива P = NP... това е несериозно.
ПРАНКА в сегашния си вид е със същата тежест като задължителната "Изкуствен Интелект" - пак пишеш домашни от домашна на домашна, но истински не се задълбва в съществото на материята.
Манев поне ти показва неква теория, която ако ЕАИ / ДискрСтр не са ти били тотална мъгла, дори и ще ти говори доста :) Ако добавиш и сравнително кадърен екип на упражненията по ДАА - няма база за сравнение. ПРАНКА беше великия курс, да се свети името му, преди няколко години (да кажем 5-6)... Ситуацията във ФМИ в момента е доста по-различна.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
dorianna
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от dorianna »

Според мен е въпрос на предпочитания. Аз предпочитам да назубря алгоритъма, отколкото доказателството му, ако се налага въобще да се "зубри" каквото и да било.
Fairy tales, the stuff like dreaming. The problem is, fairy tales don't come true.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

tonk@ta написа:Случайно във форума да има някой ,който е ходил на Питон ,миналата седмица??
Ако има ще може ли да ми даде обща информация за курса -начин на провеждане,кога ще са упражненията и кога лекциите(че според програмата е дадено доста объркващо) ,задължително ли е да се ходи на лекции,има ли някаква допълнителна литература и тн,че първите две седмици ми се налага да пропусна
Сайтът на курса - http://fmi.py-bg.net/
Посещението не е задължително, но си струва.
В понеделник и в четвъртък от 19 до 21 са лекциите. Упражнения няма. Има текущ контрол (домашни и два теста) и проект накрая. В нулевата лекция е отбелязано оценяването. За домашните е нужно да си направиш регистрация в сайта, като ако не си записал курса официално, трябва да се свържеш с някой от екипа.
Изображение
tonk@ta
В началото бе словото

Мнение от tonk@ta »

Victoria написа:
tonk@ta написа:Случайно във форума да има някой ,който е ходил на Питон ,миналата седмица??
Сайтът на курса - http://fmi.py-bg.net/
Посещението не е задължително, но си струва.
В понеделник и в четвъртък от 19 до 21 са лекциите. Упражнения няма. Има текущ контрол (домашни и два теста) и проект накрая. В нулевата лекция е отбелязано оценяването. За домашните е нужно да си направиш регистрация в сайта, като ако не си записал курса официално, трябва да се свържеш с някой от екипа.
Мерси много Виктория!!!
Аз съм си го записал в Суси,ако имаш това предвид под официално,просто първите две седмици нямам възможност да ходя
Surrealist
В началото бе словото

Мнение от Surrealist »

Имам въпрос за изборния предмет 'Семантика на езиците за програмиране'. Кога точно се провежда?
В програмата пише едно, а когато търся с търсачката в сайта на фми, излиза 'За изборния предмет СЕП', и там пише друго.
dorianna
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от dorianna »

Малко късно, но: гледай в програмата.
Fairy tales, the stuff like dreaming. The problem is, fairy tales don't come true.
Заключено

Обратно към “ФМИ”