Инф, Инф. и Мат или Приложна Математика
Модератор: Boromir
Инф, Инф. и Мат или Приложна Математика
Та кое бихте ми препоръчали ? Мене ми се иска да се занимавам с програмиране ама незнам къде е по-добре. Информатиката учат ли достатъчно математика ?
да това е доста добър въпрос. Може ли някой който е наясно как стоят нещата покрай специалностите да даде една оценка по десетобалната система(на последък числото 10 става все по важно:lol: ) за следните специалности:
Информатика, Компютърни науки, Математика и информатика и новите две специалности - Cофтуерно инженерство и Информационни системи
Информатика, Компютърни науки, Математика и информатика и новите две специалности - Cофтуерно инженерство и Информационни системи
Охоооо - гледайте сега батко ви, какво ще каже. Мнение на специалист ще даде
Ако искате хем да знаете математиката както трябва и да сте машини, и хем да програмирате, просто ми станете колеги. Най-старата специалност от сега съществуващите във ФМИ - Математика и информатика е мястото.
Ако искате да знаете математиката както трябва, но програмирането да не е толкова - Математика и Приложна Математика
Ако искате да програмирате, но да станете смешни по някои математически въпросчета - в информатика и КН спокойно може да свършите тая работа
За инженерството и системите нищо не мога да кажа.
Ако търсите супер балансът и идеалните пропорции математика/информатика, казал съм го на първите редове, болднатия текст
И накрая - замислете се, по какво е факултета. ФМИ (има и помежду)
'И' - конюнкция - и двете условия изпълнени.
Доста се разприказвах - колко условни оператори сложих...
Ако искате хем да знаете математиката както трябва и да сте машини, и хем да програмирате, просто ми станете колеги. Най-старата специалност от сега съществуващите във ФМИ - Математика и информатика е мястото.
Ако искате да знаете математиката както трябва, но програмирането да не е толкова - Математика и Приложна Математика
Ако искате да програмирате, но да станете смешни по някои математически въпросчета - в информатика и КН спокойно може да свършите тая работа
Ако търсите супер балансът и идеалните пропорции математика/информатика, казал съм го на първите редове, болднатия текст
'И' - конюнкция - и двете условия изпълнени.
Последно промяна от iliyan на 10 Май 2006, 09:04, променено общо 1 път.
Поразгледах сайта на Факултета по математика и информатика и установих, че най-старата специалност от сега съществуващите е "Математика".iliyan написа:Охоооо - гледайте сега батко ви, какво ще каже. Мнение на специалист ще даде![]()
Ако търсите супер балансът и идеалните пропорции математика/информатика, казал съм го на първите редове, болднатия текст![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
'И' - конюнкция - и двете условия изпълнени.![]()
![]()
![]()
![]()
Добре си установил. Само, че не си дочелsenex написа:Поразгледах сайта на Факултета по математика и информатика и установих, че най-старата специалност от сега съществуващите е "Математика".
Математика - приложен профил, математика - педагогически профил са наистина старички, но са били по-различни.
След това се измислят Компютърна математика и учител по математика.
Ама ОК, то вече е въпрос на интерпретация.
И математика да е по-стара специалност, информатиката и кн са след М&И 1001%
- hunt3r
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
тамън щях да пусна същата тема , не ме кефи програмирането , но пък има мн от специалните предмети по информатиката , които ме интересуват . В приложната , ако вляза мога ли да си избирам предметите , които ме интересуват...? (знам ,че след 3тата година започва избирането на предмети)
Всичко се решава лесно и бързо с теоремата на "Заеби"
Че те изборните можеш да си ги избираш от първи курс, нищо че примерно мин. брой за годината може да е 0. При мен е 0, ама аз писах един.hunt3r написа:В приложната , ако вляза мога ли да си избирам предметите , които ме интересуват...? (знам ,че след 3тата година започва избирането на предмети)
Приложната математика е добра за твоята цел. Само че пак не ми се струва достатъчна. Предния семестър карахме АГ-то с тея от приложната и те стояха два часа, 3-тия час ни предаваха на нас въпросите, които ги нямат приложната. А математиката учат каквото и ние, само че им е орязано програмирането. Тогава ще разбереш наистина за какво идва реч в най-точната наука
Ами значи си избирай между математика и приложна мат. Изборните предмети стават за всяка специалност(в общия случай).
-
levi nathan
- От дъжд на вятър
който го е страх от педагогика
"Математика и информатика
[...]
Цели
-Образователни
Даване на фундаментални знания в основните направления на математиката и информатиката и практически умения за преподаването им в средните училища.
-Професионални
Подготовка на високо квалифицирани учители по математика и по информатика. Освен че получават фундаментална подготовка по математика и информатика, студентите се запознават със съвременните образователни технологии и стратегии в тези области."
http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/b ... thinf.html
[...]
Цели
-Образователни
Даване на фундаментални знания в основните направления на математиката и информатиката и практически умения за преподаването им в средните училища.
-Професионални
Подготовка на високо квалифицирани учители по математика и по информатика. Освен че получават фундаментална подготовка по математика и информатика, студентите се запознават със съвременните образователни технологии и стратегии в тези области."
http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/b ... thinf.html