Задължителни дисциплини ли са езикът и спортът?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: Задължителни дисциплини ли са езикът и спортът?
Хм, Ураган, не си съвсем прав. Да не кажа никак... Няколко мои колежки тръгнаха на спорт, ходиха 4-5 пъти, престанаха да ходят и просто им се счита се едно не са го записали, следователно МОЖЕШ да се откажеш по средата на годината. И за другото твое мнение - знам за четири случая от презаписали спорт втори семестър - от каланетика на аеробика, от лека атлетика на тенис на корт и т.н. Значи и това може. А и в края на този семестър, преподавателя по джогинг като ни заверяваше книжките, ни каза ако не сме удовлетворени, да запишем друг спорт за втората половина на годината. Даже препоръча кои спортове са най-добре. Философски факултет съм, ако има значение...
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Че в България кой спазна правилника?!Ураган написа:Интересно е това, след тези мои мнения аз се консултирах с правилника който имам вкъщи и той просто потвърди това, че не е възможно..
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
- kandidat_studentt
- Пишете, о, братя
- Специалност: Логопедия
- Курс: четвърти
Здравейте! Искам да попитам следното : след като спортът не е задължителен в нашия факултет (ФНПП),ще успея ли да събера определения брой кредити? Защото разбрах,че трябва да имаш някакви кредити,за да завършиш..не съм много наясно с нещата..И ако не изкарам спорт да не би да се прецакам нещо ,заради кредитите..и да не мога да завърша. Сега завършвам 1-ви курс и питам,за да знам дали е наложително да запиша спорт догодина..
Благодаря предварително,хубав ден!
Благодаря предварително,хубав ден!
"Най-голямото щастие в живота е увереността,че някой те обича.Заради това,че си такъв, какъвто си или въпреки това,че си точно такъв!"
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Че то има ли кредити във ФНПП? 
- kandidat_studentt
- Пишете, о, братя
- Специалност: Логопедия
Ми да,има кредити,че защо да няма...?svetlio.varna написа:Че то има ли кредити във ФНПП?
та,спортът има ли влияние на кредитите? След като не е задължителен не би трябвало да има..
"Най-голямото щастие в живота е увереността,че някой те обича.Заради това,че си такъв, какъвто си или въпреки това,че си точно такъв!"
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Ми де да знам, точно пък в тоя факултет за какво са ви кредити... Както и да е, ако няма да ходиш да учиш навън, не ти трябват въобще.
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
- Специалност: Молекулярна биология
Какво представляват тези кредити?
- Sunshiiine
- Да живей словото
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Присъединявам се към питането. И аз не разбрах какво точно са тези кредитиElitsa Abstract BioF написа:Какво представляват тези кредити?
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
В повечето случаи за нищо не ви служат. В ЮФ примерно никой не дава кредити. За другите факултети не знам.
- Sunshiiine
- Да живей словото
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Хм е защо изобщо са ги измислили
Мерси все пак.
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Е в другите факултети май има някакви кредити, ама...
Работата е там, че има задължителни и избираеми предмети. За да завършиш трябва да събереш 100 кредита, да речем. Имаш три задължителни предета, които ти дават общо само 80 кредита и трябва да изкараш още един избираем за 20 кредита, за да ги направиш 100. Нещо такова.
Ами то идеята е, че ако идеш да учиш в чужбина в някой университет, чрез кредитите ти се приравнява обучението, което си получил там.
По принцип в Европа кредитната система е доста стабилно развита. В СУ е малко видоизменена и поради това смисълът на кредитите е поставен малко под въпрос. Смисъл, има ги, но никой не може да ти каже каква е ползата от тях. Просто понеже навсякъде има кредити, и СУ не бива да изостава в това отношение и затва са въведени
Работата е там, че има задължителни и избираеми предмети. За да завършиш трябва да събереш 100 кредита, да речем. Имаш три задължителни предета, които ти дават общо само 80 кредита и трябва да изкараш още един избираем за 20 кредита, за да ги направиш 100. Нещо такова.
Ами то идеята е, че ако идеш да учиш в чужбина в някой университет, чрез кредитите ти се приравнява обучението, което си получил там.
По принцип в Европа кредитната система е доста стабилно развита. В СУ е малко видоизменена и поради това смисълът на кредитите е поставен малко под въпрос. Смисъл, има ги, но никой не може да ти каже каква е ползата от тях. Просто понеже навсякъде има кредити, и СУ не бива да изостава в това отношение и затва са въведени
- abbie
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Обратна връзка:
И аз имам въпросче. В учебния план на специалността ли трябва да присъства Език или Спорт като предмет? Погледнах учебния план на Психологията и не намерих нито спорт, нито език. Това значи, че не са задължителни ли, или че трябва да търся другаде информация? Защото пък за други специалности видях спорт в учебените планове.
А ако го няма в учебния план и това да значи, че не се включва в обучението, мога ли все пак да го запиша като избираем предмет?
*Гледах учебни планове за 2009/2010
А ако го няма в учебния план и това да значи, че не се включва в обучението, мога ли все пак да го запиша като избираем предмет?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
За някои специалности е задължителен, за други избираем, за трети факултативен. За Психология изглежда няма въобще.
- Morgenrot
- Пишете, о, братя
- Специалност: .
Можеш да посещаваш спорт за лично удоволствие и даже да имаш оценка по спортabbie написа: А ако го няма в учебния план и това да значи, че не се включва в обучението, мога ли все пак да го запиша като избираем предмет?
Но ако говориш за избираем предмет, който ти дава кредити като задължително избираем - не.
* Оценката от спорт не се смята към общия успех, ако не влиза в учебния план (ако ти трябва за стипендии, общежитие - смяташ без нея)
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
- abbie
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Обратна връзка:
Стана ми ясно, благодаря