Относно системата на Норбеков ...
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- dataghost
- Да живей словото
- Специалност: КН
- Курс: втори
Относно системата на Норбеков ...
Все по-често и по-често срещам името Мирзакхарим Норбеков като свързано със "вълшебни" методи за самолечение на различни болести. Доста прочута е и книгата за самолечение на очни проблеми - късогледство, дългогледство, астегматизъм и т.н.
Наистина немалък брой хора съм чул, че са имали успех с книгата - "Опитът на един глупак, стигнал до прозрението". Чувал съм, че води и семинари на подобни теми - методи за самолечение.
Затова реших да питам и тук - какво мислите за Норбеков и книгите му?
Наистина немалък брой хора съм чул, че са имали успех с книгата - "Опитът на един глупак, стигнал до прозрението". Чувал съм, че води и семинари на подобни теми - методи за самолечение.
Затова реших да питам и тук - какво мислите за Норбеков и книгите му?
Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Относно системата на Норбеков ...
Прочетох първата страница от някаква негова книга, издразни ме крайно много, реших, че дори да си оправя зрението, щетите върху нервната ми система вследствие прочитането на цялата книга ще са доста по-големи от едното късогледство и го зарязах. 
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Системата е следната:
1. Мислиш позитивно
2. Всяка сутрин ставаш рано и гледаш слънцето как изгрява - без очила, - докато не те заболят очите.
3. Правиш упражнения. Слагаш си краката зад ушите и други подобни.
4. Не, стига си се нервил! Трябва да си ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЩАСТЛИВ И ИЗПЪЛНЕН С БЛАГОДАРНОСТ ОТ ТОВА, КОЛКО ПРЕКРАСНО НЕЩО Е ЖИВОТЪТ
5. Сега си сложи краката зад ушите, погледай слънцето..
6. Би трябвало да си свалил някой и друг диоптър. Ако не, проблемът е изцяло в теб. Мери Смит от щата Айдахо, която беше на нашия семинар, е написала в книгата, че съм и помогнал.
Ти просто си четириок урод. Кефи ли те да ти викам четириок урод?
Не те кефи.
Купи си и другата ми книга и ще разбереш как да се отървеш от очилата.
ед: а, да - трябва да си ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЩАСТЛИВ 24/7, не само докато правиш упражненията
1. Мислиш позитивно
2. Всяка сутрин ставаш рано и гледаш слънцето как изгрява - без очила, - докато не те заболят очите.
3. Правиш упражнения. Слагаш си краката зад ушите и други подобни.
4. Не, стига си се нервил! Трябва да си ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЩАСТЛИВ И ИЗПЪЛНЕН С БЛАГОДАРНОСТ ОТ ТОВА, КОЛКО ПРЕКРАСНО НЕЩО Е ЖИВОТЪТ
5. Сега си сложи краката зад ушите, погледай слънцето..
6. Би трябвало да си свалил някой и друг диоптър. Ако не, проблемът е изцяло в теб. Мери Смит от щата Айдахо, която беше на нашия семинар, е написала в книгата, че съм и помогнал.
Ти просто си четириок урод. Кефи ли те да ти викам четириок урод?
Не те кефи.
Купи си и другата ми книга и ще разбереш как да се отървеш от очилата.
ед: а, да - трябва да си ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЩАСТЛИВ 24/7, не само докато правиш упражненията
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Аз ако съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЩАСТЛИВ няма да ми дреме, че съм късоглед. 
- britdamage
- Пишеща машина
- Специалност: Английска филология
- Курс: трети
Всъщност, достатъчно е да видиш снимка на Норбеков, за да доброволно да се откажеш от зрението си...
Водата също би могла да се измие.
- Nattevandrer
- Да живей словото
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Учителката ми по немски много го рекламираше това.. - така и не го прочетох.
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
Аз прочетох "Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата". Ако имате прекалено голямо самочувствие и се взимате насериозно - не я четете. Аз по-скоро я четох за забавление и искрено се смях на някои шеги, понеже отразяват в действителност мисленето и психиката на хората. От всичките 336 страници само 1 страница е същината на това, което трябва да се направи, за да се избави човек от очилата. Аз носих очила предимо за четене и работа с компютър, но факт е, че откак прочетох книгата на Норбеков, вече не ги нося. Нямам обяснение как се получи това. Съмнявам се обаче тази книга да помогне на хора с по-голям диоптър... Кой знае, може и да може... 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
И аз като някой от преждеписалите, прочетох една страница от някаква негова книга. Никак не съм впечатлена, макар няколко души да ми я хвалиха много тогава.
Убедена съм, че ако носиш очила с диоптър до около 1 диоптър (в която и да е посока), има вероятност да се излекуваш с подобни/алтернативни/прочее методи - ако, разбира се, няма съпътстващи очни заболявания. Но нагоре - тц. Ако реша да си "оправям" очите, ще играе лазерът, а не книгите на Норбеков, колкото и да ми ги хвалят.
Убедена съм, че ако носиш очила с диоптър до около 1 диоптър (в която и да е посока), има вероятност да се излекуваш с подобни/алтернативни/прочее методи - ако, разбира се, няма съпътстващи очни заболявания. Но нагоре - тц. Ако реша да си "оправям" очите, ще играе лазерът, а не книгите на Норбеков, колкото и да ми ги хвалят.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
А, няма по-велик от него:) Не знам дали е шарлатанин, както твърдят някои, но определено има доста общи неща с древноиндийски и древнокитайски учения. Звучи логично хората да могат да използват повече от 10те процента мозъчен потенциал, които, според учените, сега се използват. Има нещо, което, обаче и от гледна точка на науката е вярно - по-вероятно е да постигнеш успех, ако вярваш във възможностите си, отколкото, ако не вярваш в тях. Аз си махнах диоптрите благодарение на тези упражнения - бяха под един диоптър на всяко око. За другите неща не знам. Един колега разправяше, че свалил 6 диоптъра. Не знам, колко дълготраен е резултатът, но по теорията на Норбеков трябва да сиподдържаш цялото тяло здраво със съответни упражнения постоянно, за да не се върнат заболяванията. Има някаква логика... Например, ако си направиш експеримент (не по тази теория) и спортуваш няколко месеца, ще видиш, че не се разболяваш от сезонния грип. Изпитано - макар, че целта ми беше отслабване, но имунитетът също укрепва. Освен това стресът влияе зле на имунитета. Така, че, ако успееш да се държиш повече в добро настроение, пак е по-добре за здравето, отколкото, ако си постоянно в лошо. Ако отидеш на курс по тази система, така или иначе ще ти кажат, абе занимавай се със здравето си, за друго не мисли... Така че дори другите неща да не са верни, няма как да провериш. Но, ако решиш да се занимаваш, все пак пробвай с книгата - 25 пъти по-евтино е, разполагаш с времето си вечер и ако се усетиш минат/а, поне не си много минат/а.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Не съм го чела, но самовнушението е сила.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
То и нацизма е почнал с книга, бтв...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Into the endless we ride...