Да благодаря ти но въпроса ми беше друг както в другите ВУЗ-ове като УНСС си има примерно Справочник по География , математика , Български език и Литература. И аз те питам както и останалите ти колеги от СУ дали има само по История ? Като тоя конспект , които ми даде но по разширено ?svetlio.varna написа:Може би ти трябва това: http://www.clio.uni-sofia.bg/bg/prog2006.htmlHrisko написа:Здравейте може и да го има някъде на задните страници ама ме мързи честно казано да проверявам но дали има такава книжка по история за КСК2010 ? Некви тестове конспекти на СУ ?(конспект)
Пфф, кви тестове бе мен, изпитът е тема![]()
Иначе книжка си има: Кандидатстудентски справочник 2010-2011
КСК- История 2010/ 2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Hrisko
- От дъжд на вятър
Re: КСК- История 2010/ 2011
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Справочник не ти трябва, Святльо ти даде каквото ти трябва като основа в/у какво да се подготвяш. Същото пише и в справочника.
- Hrisko
- От дъжд на вятър
Благодаря ! 
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Да живеят паралелките с история - и аз бях такава

- VelinaShine
Евалаhappyswift написа:Да живеят паралелките с история - и аз бях такава![]()
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
АшкулсунVelinaShine написа:Евалаhappyswift написа:Да живеят паралелките с история - и аз бях такава![]()
Последно промяна от svetlio.varna на 23 Фев 2010, 19:33, променено общо 1 път.
- VelinaShine
Ашкулсун ли е 
Едит: Ашкулсун е
Едит: Ашкулсун е
Последно промяна от VelinaShine на 23 Фев 2010, 19:36, променено общо 1 път.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Моля ви се не използвайте подобни изречения в темите, ужасно е...
"Съединисткият акт от 1885г. функционира като рефлексия на бълг. стремеж за себепостулиране(?!?) в историческия ход на развиващия се свят."
1. Това не е тема по литература (пък и да беше пак щях да напиша същия коментар)
2. Изречението НЯМА СМИСЪЛ. С него нищо не се казва.
3. Себепостулиране е термин от литаратурата и в превод означава нещо като себепостигане, себепозициониране или нещо от сорта. Сами си направете извода нататък колко е уместна упоребата му.
4. "Бълг. стремеж", "КБ", "БД", "ИР" са недопустими съкращения на изпит.
5. Не знам кое е по-трудната част, да разбереш смисъла на това изречение или да го запомиш...
Постановленията на ССМД (3.03.1878) корелират с изградения още през възрожденската епоха национален идеал – към страната са включени почти целите Мизия, Тракия и Македония. Прелиминарният характер на споразумението предопределя и ревизирането на неговите клаузи чрез подписването на БД. Разпокъсаната БД се изправя пред самоналагащата се необходимост от възстановяване на предишните социални и икономически специфики в рамките на възобновяващата се държавност. Постепенно се извършва т.н. “аграрен преврат”, изразяващ се в преминаването на едрото турско земевладение в ръцете на бълг. селяни. Успоредно с бавното развитие на вътрешната и външната търговия, на фабричната промишленост, на преработвателната и текстилна индустрия (благоприятствано от отварянето на държавните франици (
?????????) към достиженията на европейския свят), се наблюдава тенденцията към разоряване на дребното селячество, към западане на занятчийското производство (отразяващо конкурентния европейски пазар).
Извършеният съединистки акт от есента на 1885г. и успешната негова защита функционират като въплъщение на българския стремеж за себепостулиране в символичната европейска реалност. (wtf?!?
Който ми обясни какво значи "символична европейска реалност" го черпя една бира)
"Съединисткият акт от 1885г. функционира като рефлексия на бълг. стремеж за себепостулиране(?!?) в историческия ход на развиващия се свят."
1. Това не е тема по литература (пък и да беше пак щях да напиша същия коментар)
2. Изречението НЯМА СМИСЪЛ. С него нищо не се казва.
3. Себепостулиране е термин от литаратурата и в превод означава нещо като себепостигане, себепозициониране или нещо от сорта. Сами си направете извода нататък колко е уместна упоребата му.
4. "Бълг. стремеж", "КБ", "БД", "ИР" са недопустими съкращения на изпит.
5. Не знам кое е по-трудната част, да разбереш смисъла на това изречение или да го запомиш...
Постановленията на ССМД (3.03.1878) корелират с изградения още през възрожденската епоха национален идеал – към страната са включени почти целите Мизия, Тракия и Македония. Прелиминарният характер на споразумението предопределя и ревизирането на неговите клаузи чрез подписването на БД. Разпокъсаната БД се изправя пред самоналагащата се необходимост от възстановяване на предишните социални и икономически специфики в рамките на възобновяващата се държавност. Постепенно се извършва т.н. “аграрен преврат”, изразяващ се в преминаването на едрото турско земевладение в ръцете на бълг. селяни. Успоредно с бавното развитие на вътрешната и външната търговия, на фабричната промишленост, на преработвателната и текстилна индустрия (благоприятствано от отварянето на държавните франици (
Извършеният съединистки акт от есента на 1885г. и успешната негова защита функционират като въплъщение на българския стремеж за себепостулиране в символичната европейска реалност. (wtf?!?
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Това откъде го изрови ?
Вярно е, че е неуместно да се ползват подобни изрази и със сигурност ще бъдат подчертани от преподавателите, които проверяват темите.
Вярно е, че е неуместно да се ползват подобни изрази и със сигурност ще бъдат подчертани от преподавателите, които проверяват темите.
- _sonrisa_
- Флъдзила
To че звучи странно първото изречение- странно си е. Ама чак да няма смисъл - не съм съгласна
като си го преведеш дума по дума всичко се разбира 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Под "няма смисъл" исках да кажа, че с него нищо не се казва, не носи никаква информация, камо ли историческа. Ако трябва да използвам същата изразна система бих казал, че уводното изречение функционира като рефлексия на ученическия стемеж за себепостулиране в историческия ход на кандидатстудентската кампания чрез разтягане на локуми. 
- _sonrisa_
- Флъдзила
В безумния цитат, написан от тебе, поне е избегнато клишираното звучене
- VelinaShine
...за сметка на нескопосания изказ
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз ще рискувам, по-сигурен се чувствам в историята, отколкото в английския или нещо друго.Pandoraaa написа:(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
....
Предполагам,че тези,които се готвят за изпит по история са искали да държат и матура по същия предмет,а и са имали добри оценки по ист. от дипломата.
След тази промяна как колко от вас ще рискуват и ще държат матура по история?
Питам,защото аз имам 6.00(диплома) и исках матура по история,но сега не знам какво да правя.Вярвам,че бих могла да изкарам над 5.50,но за 6.00 не мога да съм сигурна ии не ми се рискуваТа,вие какво смятате да правите?
След като изпишеш сумати страници и се налага да повтаряш разни неща, тогава настъпва чуденето какви други думи да озползваш, за да не се получи буквално повторение...